kiedy wydadzą gry na światowych wydawców, to kapcie nie tylko tobie pospadają. Proste, dwie duże firmy dałī im 16,4 mln. sim będzie miał 50% udział w zyskach. Mo mistrzu giełdy, światowe premiery ile przyniosą kasy do podziału 100 mln, 200mln. No wiem, dali 16,4 mln. to zarobią używając twojej logiki 500,000zł. do podziału.
SF ma udział ~14% u ludzi od Gymball, więc o zysku z tego (przyszłego niewypału) będzie mało. A Nacon już oszukał developerów z Frogware, za co doczekali się pozwu i przegranej na 100% sprawy, bo nawet steam interweniował na korzyść Frogware, więc nawet jeśli Symulator Budynku (bo tak brzmi przetłumaczony tytuł) coś zarobi, a pewnie nie zarobi, bo rynek jest przepełniony house flipperami i architektami, to SF może kasy nie zobaczyć. Po co się tak preżysz i produkujesz, skoro każdy kto śledzi poczynania SF i potrafi czytać raport wie, że bez gier (a gier jak nie było tak nie ma) ta spółka jest bezwartościowa dla inwestorów. Po co mydlisz ludziom oczy i naganiasz na śmieciowe akcje bez przyszłości?
Będzie miało 50% ? A recoup? Podali jakieś szczegóły w umowie? Najczęściej wydawca otrzymuje 100% zysku do momentu zwrotu zaliczki, dopiero potem dzielą zyski 50/50? Ciekawe co będzie jak okaże się że wydawcy mają recoup a zaliczki zostały już przejedzone? Bo nie sądzę, że przychody ze sprzedaży osiągną 8 mln w dzień czy tydzień.
A ty Piotr kim jesteś ubranym po uszy, czy opłacanym trolem na spadki? Skoro jesteś ubrany i nie masz odwagi sprzedać ze stratą to zamilcz i czekaj na dupie, aż wydadzą gry - wtedy odbije.
Czekam i czekam i doczekać się nie mogę. 3-4 lata robi się gry AAA, a nie gry ze średniej półki. Pomijam już brak info o zakończonych (najprawdopodobniej) niepowodzeniem certyfikacjach gier, o rozpoczęciu których SF poinformowało i zgodnie z MAR powinno poinformować o zakończeniu. Tytuły wyleciały mi z głowy, ale możesz przewinąć forum i znaleźć moje wcześniejsze wątki z tytułami.