Boje się takich sytuacji, ewidentnie ktoś kto wie więcej niż ulyca, wychodzi i to bez ceregieli w najlepszym momencie - po wynikach. Tak to się robi, spokojnie czeka aż kurs urośnie do wyników i - adios pomidory!!!
Realizacja Zysków. Tak. możesz ciąć Straty, a możesz nic nie stracić. AB czeka podpisane kilku kluczowych umów w tym z Amazon, i dobry okres dla IT. Ja czekam spokojnie, na koniec Realizacji Zysków, i powrót Kursu. Bo Tu nie ma powodu do Spadku, oprócz realizacji zysków.
Na wielu spółkach jest podobnie, Erbud, Asbis, po wynikach 10 15 prc w dół, potem odbicie ale ci najbardziej obsrani już odeszli. raport ma pozytywny wpływ na wyniki tylko wtedy kiedy nie było wczesniej zbyt dużych wzrostów ani przecieków ze spolki
S widzieliście jaki obrót - 4 x wiekszy niż na Mercatorze! To nie byle jakie wywalanko, jestem ciekaw kto i co takiego wie, że wywala papier bez patrzenia, że kurs uwali...! Napewno ktoś kto kupił dużo taniej ale to nie tłumaczy realizacji zysku na huuura, ktoś tu ma jakeś info na mój nos! Nie zbyt dobre raczej..., zobaczymy
Z tym trupem w szafie to jakieś konkrety czy tylko przeczucie? Raport był tylko lekko powyżej konsnesusu (czyli i tak bardzo dobry), a ludzie spodziewali się drugiego ASBIS-u, który przebił oczekiwania BOŚ o 30% (ktoś tutaj napisał, ze tam kurs po wynikach spadł, ale było odwrotnie - wzrósł o 30% i potem się zredukował).
P.S. Jakbyś naprawdę spodziewał się, ze ze spółką dzieje się źle, to byś nie siedział na niej i nie podsycał negatywnych nastrojów żeby złapać jeszcze więcej na promocji. Zresztą Franek tez aktywny od rana. Aktywny jak na standardy tego forum oczywiście, tutaj jest miła cisza i spokój w porównaniu do tego co się dzieje na ASBIS:)
Dnia 2021-05-25 o godz. 10:00 ~Adwersarz napisał(a): > As bis jest firmą ukraińską zarejestrowaną na Cyprze, zaś AB.PL naszą, rodzimą...
Jeśli już to białoruską. Ale dobrze, Adwersarz, oświecę cię dlaczego te spadki na AB. Dzisiaj jest dzień dobroci dla takich jak ty. NIE BĘDZIE UMOWY Z AMAZONEM
Dobroci, powiadasz. Zapewne masz rację, ponieważ odkupiłem dzisiaj po 58zł. znaczną część tego, co w minionym tygodniu sprzedałem powyżej 70zł. Ustawiłem jeszcze dodatkowy zakup, gdyby miało spaść niżej...