Będzie słabszy bo z covida będziesz miał kilkakrotnie mniejsze wyniki, a diagnostyka jeszcze nie ruszy pełną gębą :D Wynik nie jest zły ale te + 20% hmm aby tylko nie na południe....
Obstawiam min. 60 zł, a 2q będzie dużo lepszy niż w zeszłym roku bo wtedy była strata :) kalkulatorem jak liczę to wychodzi kurs ponad 70 zł z uwzględnieniem poprawy 2Q ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać chyba że rynek uwzględni, bo w końcu giełda powinna przewidywać a nie żyć historią
Tezeba obiektywnie przyznac ze wyniki sa bardzo dobre, nawet uwzgledniajac wysokie oczekiwania. Zysk netto 17 mln zl w jeden kwaral czyli jeszcze o 1 mln zl wiecej niz prognozowal DM BOS. Liczba badan COVID za IQ ponad 134 tys. Liczba badan IIQ COVID do 24 maja = 92 tys. Czyli mozna na 99% powiedziec ze zadnego spadku nie bedzie w II kwartale. We wszystkich segmentach core businessu wystrzelilo i sa juz powyzej 2019 r. Na koncie maja 19 mln gotowki czyli juz uzbierali na dywidende - pewnie 2 zl. Wchodza w diagnostyke onkologiczna molekularna personalizowana, wchodzi FCH, robia z Vito!ed szpital rehabilitacji po-covidowej. Moze 20% jutro nie bedzie ale 10% by sie nalezalo.
Bardzo dobre podsumowanie. Wyniki lekko powyżej szacunków BOŚ. Kolejne kwartały powinny być już wspierane podstawową działalnością spółki, chociaż liczbą testów covidowych jestem pozytywnie zaskoczony. A pamiętasz jak Ci pisałem o cierpliwości na początku kwietnia? Tu jest dobrze a będzie jeszcze lepiej.
Niestety panowie z Metlife, Rockbridge albo jacys tam sa zdeterminowani zeby pozbyc sie spolki. Ale to nic. Pfizer i Moderna juz produkuja 3 dawke. Ciekawe po co jak ma nie byc kolejnej fali na jesien? Poczekamy...zobaczymy...
A najlepsze to sa te oczekiwania ze im wyniki sie pogorsza bo nie bedzie badan Covid. I tak juz wszyscy jada pod to pogorszenie 9 miesiecy. I ciagle czekaja ze sie popsuje. Ciekawe co powiedza jak bedzie kolejna fala na jesien. ;) Juz mi sie chce z tego tylko smiac. ;););)
Ta, plus 100% zaraz. Po co wypisywać takie bzdury? Bądźmy realistami, to nie ta spółka. Wyniki owszem, znakomite, ale z grubsza spodziewane. I żeby nie było, Voxel to moja zdecydowanie największa pozycja w portfelu, podchodząca pod 50%. I w końcu urośnie do "należnych" poziomów, ale nawet lepiej, żeby to się odbywało spokojnie i stopniowo. Pozdrawiam akcjonariuszy.