• VOXEL jutro min +20% Autor: ~aaa [94.224.193.*]
    wyniki super a II kwartal to dopiero bedzie
  • Re: VOXEL jutro min +20% Autor: ~Robert [89.22.38.*]
    Będzie słabszy bo z covida będziesz miał kilkakrotnie mniejsze wyniki, a diagnostyka jeszcze nie ruszy pełną gębą :D
    Wynik nie jest zły ale te + 20% hmm aby tylko nie na południe....
  • Re: VOXEL jutro min +20% Autor: ~Rekin [46.134.79.*]
    Obstawiam min. 60 zł, a 2q będzie dużo lepszy niż w zeszłym roku bo wtedy była strata :) kalkulatorem jak liczę to wychodzi kurs ponad 70 zł z uwzględnieniem poprawy 2Q ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać chyba że rynek uwzględni, bo w końcu giełda powinna przewidywać a nie żyć historią
  • Re: VOXEL jutro min +20% Autor: ~Bleble [185.238.122.*]
    Tezeba obiektywnie przyznac ze wyniki sa bardzo dobre, nawet uwzgledniajac wysokie oczekiwania. Zysk netto 17 mln zl w jeden kwaral czyli jeszcze o 1 mln zl wiecej niz prognozowal DM BOS.
    Liczba badan COVID za IQ ponad 134 tys.
    Liczba badan IIQ COVID do 24 maja = 92 tys. Czyli mozna na 99% powiedziec ze zadnego spadku nie bedzie w II kwartale.
    We wszystkich segmentach core businessu wystrzelilo i sa juz powyzej 2019 r.
    Na koncie maja 19 mln gotowki czyli juz uzbierali na dywidende - pewnie 2 zl.
    Wchodza w diagnostyke onkologiczna molekularna personalizowana, wchodzi FCH, robia z Vito!ed szpital rehabilitacji po-covidowej.
    Moze 20% jutro nie bedzie ale 10% by sie nalezalo.
  • Re: VOXEL jutro min +20% Autor: ~Vox [185.229.125.*]
    Bardzo dobre podsumowanie. Wyniki lekko powyżej szacunków BOŚ. Kolejne kwartały powinny być już wspierane podstawową działalnością spółki, chociaż liczbą testów covidowych jestem pozytywnie zaskoczony. A pamiętasz jak Ci pisałem o cierpliwości na początku kwietnia? Tu jest dobrze a będzie jeszcze lepiej.
    Niestety panowie z Metlife, Rockbridge albo jacys tam sa zdeterminowani zeby pozbyc sie spolki.
    Ale to nic. Pfizer i Moderna juz produkuja 3 dawke. Ciekawe po co jak ma nie byc kolejnej fali na jesien?
    Poczekamy...zobaczymy...
    A najlepsze to sa te oczekiwania ze im wyniki sie pogorsza bo nie bedzie badan Covid. I tak juz wszyscy jada pod to pogorszenie 9 miesiecy. I ciagle czekaja ze sie popsuje.
    Ciekawe co powiedza jak bedzie kolejna fala na jesien. ;)
    Juz mi sie chce z tego tylko smiac. ;););)

• Re: VOXEL jutro min +20% Autor: ~Me [5.173.141.*]
    Ktos wie jaki dokladnie byl konsensus?
  • Re: VOXEL jutro min +20% Autor: ~Vox [185.229.125.*]
    Szacunki BOŚ, nie wiem jaki był konsensus
    Przychody 105.8mln
    EBITDA 30.5
    Zysk brutto 19.7
    Zysk netto 15.6
  • Re: VOXEL jutro min +20% Autor: ~Miś [109.233.88.*]
    Ta, plus 100% zaraz. Po co wypisywać takie bzdury? Bądźmy realistami, to nie ta spółka. Wyniki owszem, znakomite, ale z grubsza spodziewane. I żeby nie było, Voxel to moja zdecydowanie największa pozycja w portfelu, podchodząca pod 50%. I w końcu urośnie do "należnych" poziomów, ale nawet lepiej, żeby to się odbywało spokojnie i stopniowo. Pozdrawiam akcjonariuszy.
  • Re: VOXEL jutro min +20% Autor: ~abu_dabi [95.49.22.*]
    Ale numer dzisiaj.... po takich wynikach????
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.10.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.205.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
VOXEL 0,24% 170,60 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.