Nie chcę być złym prorokiem, ale mi to wygląda na usypywanie górki... Z drugiej strony przy 32-34 też to tak wyglądało, a potem 38-40 również wydawało się być sufitem nie do przebicia. Teraz jest bujanka w okolicach 50,00 od kilku ładnych sesji...
Moim zdaniem w przeciagu 12 miesiecy zobaczymy 100 za akcje. Spolka mocno niedowartosciowana i wzrostowa, lekko pokaza 7zl zysku na akcje 2021 (mocny 1kw mimo pelnej pandemii, teraz luzowanie, otwarcie punktow i dobry wynik apple i xiaomi), z czego moga wyplacic 5-6zl dywidendy. Wyniki w kolejnych latach z duza szansa na utrzymanie trendu. Wejscie za kilka miesiecy po cenie 100zl, ze stopa dywidendy 5-6% i perspektywa wzrostow nie bedzie zla cena.
Teraz to brzmi egzotycznie - wiem, ale warto analizowac.
Fakt, że Apple + Xiaomi to pozycjonowanie się po obu stronach rynku smartfonów. Huawei przez decyzję Google ustępuje pola Xiaomi. Jest jeszcze Samsung jako trzeci gracz, ale to za drogie na przeciętnego użytkownika Androida i za mało lanserskie dla Apple'owców...
Egzotyka??? Czy cieszac sie letnim sloncem mozna kupic sprzed narciarski w promocji. Czy w grudniu mozna zainstalowac klimatyzacje zakupiona po taniosci?