• NVV_NVG Autor: ~Ksiegowy [165.225.206.*]
    Akcje NVG kosztuja dzisiaj 1.65zl. Gdyby nie bylo dwoch splitow (6:1 i 10:1) to akcje dzisiaj kosztowalyby 2.75gr...
    6 lat temu akcje przed pierwszym splitem kosztowaly 10gr

Kapitalizacja firmy w ciagu 6 lat spadla prawie 4 krotnie!!!

Zamieszanie z NVV zostalo zrobione tylko i wylacznie po to, zeby Zak mial wiecej kasy kosztem innych akcjonariuszy.

Tu nie ma zadnego powaznego akcjonariusza, wszystko to spolki matki/corki/ciotki Zaka albo jego ksiegowo-podatkowe przekrety takie jak Marshall.

Przeciez ta firma to bankrut ktory robi machlojki, tworzy nowe spolki ktore wchlania (NVV). Przeklada pieniadze z jednej kieszeni do drugiej, otwieraja fundusze zarejestrowane w UK zeby przeniesc na nie akcje. Jedyna osoba ktora na tym zarabia jest Zak.

Dodajmy do tego, ze ani NVV ani NVG od lat nie przynosi realnego zysku ani przychodu (ani nie inwestuja w nic nowego - po prostu przejadaja kase i sie kurcza) to wychodzi bankrut. Wiem, ze sa umowy, espi itp itd ale do kasy pieniadze nie wpadaja. Ciagle problemy z oddaniem, fakturowaniem, przyszly kwartal.

Firma sie zwija. Szkoda, sporo na niej stracilem i jeszcze nie sprzedaje akcji, ale nie uwazam tej firmy ani za porzadna ani za uczciwa. Niedlugo tu bedzie drugi AQT
  • Re: NVV_NVG Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    No to sprzedaj skoro drugie AQT i zapomnij o sprawie.
  • Re: NVV_NVG Autor: ~Yhm [89.64.10.*]
    Trolling trolling trolling...
  • Re: NVV_NVG Autor: ~PO [178.212.155.*]
    Dnia 2021-05-24 o godz. 12:25 ~Yhm napisał(a):
    > Trolling trolling trolling...

Znaczy, że co ? tmatiza to napisała ? Czy tomala ?
  • Re: NVV_NVG Autor: _matiz_ [188.146.131.*]
    Goaciu mq qkcje i sadzi ze spolka jest zwyklym oszustwem stworzonym przez mafie i jednoczesnie sadzi ze bedzie 2 aqt
    Czyli siedzi tu zapakowany po to aby stracic 90%

Co wy jeszcze wymyslicie?

Spolka dopiero od 3 lat przynosi zyski a ich srednia to ok 1.5 mln rocznie. Zobowiazania utrzymuja sie mniej wiecej na tym samym poziomie a zyski sa reinwestowane w nowe projekty.
  • Re: NVV_NVG Autor: ~Ksiegowy [165.225.206.*]
    Nie 90%, ale faktycznie mam sporo straty. Sprzedam pod koniec roku jesli z innych spolek bede mial dostatecznie duzy zysk zeby zmniejszyc podatek.
    Ta firma to nie mafia tylko spolka prowadzona przez cwaniakow, prosze nie szerzyc teorii spiskowych. Zysk na razie jest papierowy. Podaj mi kilka duzych ZREALIZOWANYCH przedsiewziec z ktorych jest ZAKSIEGOWEANY ZYSK?

Firmy ktore sie rozwijaja, nie przynosza zysku, poniewaz wszystkie zarobione pieniadze inwestuja w rozwoj (nowej technologii, nowej linii produkcyjnej, nowego produktu). Tu tak nie jest. NVV/NVG jest po prostu bardzo malo dochodowe.

Jesli widzisz jakies duze przedsiewziecia, to podaj mi konkrety (moze potrzymam akcje rowniez w przyszlym roku, nie hejtuje firmy dla zasady). Ja na razie widze tylko obietnice i gruszki na wierzbie i zadnej wartosci dla mnie jako akcjonariusza.
    Zreszta NVG nie bez powodu jest zawieszony...
  • Re: NVV_NVG Autor: _matiz_ [188.146.168.*]
    Wypociny i troling pod nickiem księgowy dla nadania większego wrażenia ,że osoba pisząca te bzdury ma jakiekolwiek pojęcie o tym co pisze.
    Matiz,

Możesz zmienić mojego nicka na rolnika, górnika czy spawacza - to nie ma znaczenia.

Odnieś się do meritum. Odpowiedz na treść moich postów.
    Oczywiście zamiast odnieść się do moich postow, łatwiej założyć nowy wątek i obrażać.
    Tak wygląda tutaj dyskusja.

Zrozumcie, że ja jestem tak samo sfrustrowany jak Wy, straciłem kasę tak jak większość z Was.
    Jeśli uważacie, że z czasem się odkujemy - napiszcie dlaczego. Podajcie liczby które to uzasadnią, na czym ta firma ma zarobić konkretne pieniądze i jak jej to zarabianie idzie?
    Kto ma zarabiać, gdzie idą wcześniej zarobione pieniądza i ile ich jest?

Nie odsyłąjcie mnie do raportow, ponieważ to właśnie na ich podstawie uważam, że ta firma jest bez przyszłości i opiera się na wyciskaniu cytryny (mniejszościowych akcjonariuszy czyli nas)
  • Re: NVV_NVG Autor: ~Qwerty [37.47.30.*]
    I jak matiz, czekać czy uciekać? Masz jakiekolwiek argumenty za pozostaniem?
  • Re: NVV_NVG Autor: _matiz_ [188.146.162.*]
    A co mnie obchodzi to czy wy tutaj chcecie byc czy nie?
    Ja nierozumiem tych durnych pytan

Macie stwierdzony niedorozwoj umyslowy a ja jestem prawnym opiekunem? Bo ja nic na ten temat nie wiem
  • Re: NVV_NVG Autor: ~odp [89.64.70.*]
    Oj Matiz, na innych spółkach jesteś bardziej kulturalny. Myślałem że jesteś inwestorem, ale chyba jednak jesteś zwykłym przekupnym trolem robiącym na zamówienie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.162.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: NVV_NVG Autor: ~Mark [89.64.33.*]
    To nawet śmieszne
  • Re: NVV_NVG Autor: ~Mark [89.64.33.*]
    Hej Adminie. Czemu uciales moja odpowiedź?

Przecież napisałem prawdę i nie naruszyłem regulaminu.

Powtórzę zapraszam na forum Stockwatch
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.30.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zdegustowany [37.47.30.*]
    I wciąż nic. Cały dzień pyskówka, prawie 60 postów w 2 wątkach i nikt nie podał konkretnej informacji - na czym ta firma może zarobić DUŻE Pieniądze w 2021?
    Sam bełkot.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Sprzedaj proszę te swoje akcje, znajdzie się pare osób, które chętnie wyzbierają :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zdegustowany [89.64.69.*]
    Bartku, nie sprzedam bo w chwili obecnej nie są nic warte. Te akcje spisałem na straty.
    Nikt z Was nadal nie odpowiedział na żadne z pytań:

1 Jakie duże kontrakty zostaną zaksięgowane w tym roku
    2 Co ta firma robi z pieniędzmi (jedyny "dobry" rok to 2019 - ale tylko na papierze, zabiegi księgowe). Firma od lat nie zarabia pieniędzy. Nie jest to firma "na dorobku" która nie wykazuje zysku bo cały przychód inwestuje. Ta firma nie ma porządnych źródeł dochodu.
    3 Jaki jest zysk dla nas - akcjonariuszy, z zabiegu przenoszenia własności NVV/NVG?
    4 Czemu firma jest tak fatalnie zarządzana od strony księgowej - główny właściciel i firma matka jest zawieszony na głównym rynku.
    5 Firma matka NVG w ciągu ostatnich kilku lat skurczyła się 4 krotnie (kapitalizacja). NVV zyskał na fali wzrostów OZE, natomiast w żaden sposób nie wykorzystał sytuacji - nie rozwinął się jako firma (jeśli uważasz inaczej - podaj przykłady)
    6 Co osiągnął NVV w ciągu ostatnich 5 lat? Jakie jest wymierne, duże osiągnięcie? Ja widzę tylko obietnice. Podajcie JEDEN PRZYKŁAD.

Bartku (Bartłomieju? - nie chcę Ciebie obrażać)
    Tak jak pisałem wcześniej, nie odsyłaj mnie do raportów bo tam właśnie są informacje które ja opisuję - brak zysków, brak dużych inwestycji, niezrealizowane projekty, małe przychody.
    Jeśli umiesz odpowiedzieć na moje pytania, to bardzo proszę żebyś odpowiedział. Jeśli nie, to nie pisz że jestem trolem, firma jest wspaniała a wszystko idzie świetnie. Bo nie idzie, firma się zwija, firma matka się zwija, tylko Marshall jakoś nic nie traci.
    Jesteś trolem, nie będziemy za Ciebie odrabiać lekcji domowej. Poczytaj, dowiedz się. Chętnie odbierzemy twoje akcje jeżeli je masz, ale czemu mamy je kupować drożej, jak nie chce Ci się przeczytać raportów, obliczyć portfela realizowanych zleceń.

Na szybko, NVG nie jest już zawieszony, Novavis przez ostatnie 4 lata wygenerował średnio 1.7 mln zł zysku rocznie (nie powala, ale to początek dużych zysków), resztę pracy domowej odrób sam, chyba że spisałeś na straty to sprzedaj, bo lepiej zarobić 7 zł niż 1 zł.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zdegustowany [89.64.69.*]
    W ciągu całej swojej giełdowej przygody zysk był tylko w 2019r (~4M)
    Reszta to albo strata albo zysk kilkaset tyś zł. I to nie jest początek, bo NVV nie inwestuje w swój rozwój - nie ma żadnych linii produkcyjnych, technologii?

Od 3 lat są przychody (ok 30M przez 3 lata) - na co idą pieniądze, skoro zysk był wykazany tylko w 1 roku? Ta firma w nic nie inwestuje, niczego nie kupuje, niczego nie tworzy.

Raporty czytałem do ostatniego kwartału, ciągłe obietnice fakturowania w kolejnym kwartale. Zero konkretów tak, jak w Waszych wypowiedziach.

Z całym szacunkiem, ale nie odpowiedziałeś na żadne z moich pytań. Teksty z "odrabianiem lekcji" lub "sprawdź sobie sam" świadczą o tym, że nie umiesz uzasadnić swoich argumentów ponieważ ich nie masz.

Tak, spisałem spółkę na straty. Jeśli pojawi się okno sprzedażowe to upchnę akcje za 10zł. Jeśli nie, to sprzedam w momencie realizacji zysków z innej spółki. I szczerze wypowiadam się na temat tej spółki - obietnice i zero realnych prawdziwych projektów. Zero pieniędzy.
    Niech podsumowaniem twojego odrabiania prac domowych będzie fakt, że piszesz o zysku w jednym roku.

Zyski:

2017 - 221
    2018 - 1862
    2019 - 4473
    2020 - 430
    2021 - 363 po I kwartale

Tak, tak teraz napiszesz o tendencji, a ja wrócę do tego abyś policzyć portfel realizowanych inwestycji przy założeniu, że 1MW to od 0.5 do 1mln zł zysku (założenia marżowe przyjmij sobie sam, jak szacujesz).
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zdegustowany [31.0.71.*]
    Po pierwsze jestem tu od niedawna - dlatego straciłem. Jak bym był od dawna to bym miał niższa średnia. Pisze bo absolutnie noe jestem w stanie zrozumieć Waszych argumentów.
    Do meritum:
    Bartku, nie napisze o tendencji. W zasadzie napisałeś to co ja. Przychody są (średnie ale nie zerowe) a zysku nie ma (jest tylko jeden zyskowny rok w historii)
    NVV nie inwestuje pieniędzy, to nie jest rosnąca spółka. Jeśli uważasz, ze inwestują i dlatego mimo przychodu nie ma zysku, napisz, w co NVV zainwestował:
    Czy ma jakaś linie produkcyjna
    Czy ma jakieś magazyny, hale, nieruchomości
    Czy ma jakieś patenty
    Czy ma jakiś zatowarowany kontenerowiec z produktami które niedługo sprzeda
    Czy zainwestował może grube miliony w lobbing w UE
    Czy kupił jakaś mega spółkę z perspektywami?

W co zostały zainwestowane te miliony przychodu o których razem piszemy?

PS Bartku, dziękuje za kulturalne wypowiedzi, Twoje posty są pierwszymi z którymi można dyskutować na poziomie. Pozdrawiam o życzę zysków niezależnie od spółki
    Odpowiem Ci krótko,

Ma do zrealizowania jakieś 30 MW zleceń w 2021 roku i na horyzoncie rozpoczęte zlecenia na 560 MW w przyszłości (tak, to traktuję z przymrużeniem oka na razie, ale ostatnie raporty wskazują, że w tej materii coś się już dzieje).

Plus pracuje nad technologią magazynowania energii w ramach spółki Storion (też traktuję to z dystansem, ale jeżeli w 4q 2021 dostaną w ramach konsorcjum 32 mln euro dotacji, a znając życie i środki UE na zieloną transformacje dostaną, to przypadnie nam kwota o znacznym procencie kapitalizacji).

Resztę doczytaj proszę.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~nvv [178.212.41.*]
    Ciekawy jestem, czy opluwanie spółki, której akcjie posiada się w portfelu to jakaś forma masochizmu?
    Jesteś ponoć od dawna akcjonariuszem, nie sprzedałeś po 18 zł, nie sprzedałeś po 12, nawet po 8 nie sprzedałeś i nagle gdy kurs jest 6,xx zaczynasz wieścić, że tu będzie drugi Aquatech ;-))) Za żadne skarby nie jesteś w stanie takiego zachowania logicznie wyjaśnić!

Do tej pory na tym forum przeważał trolling cymbała z Krosna, który gada sam ze sobą i ma "ubaw po pachy", Twoje wpisy to jednak trolling wyższego szczebla, nowa jakość na forum NVV, bez bluzgów, ze znakami interpunkcyjnymi, niby merytorycznie.
    Tylko efekt moim zdaniem chcecie uzyskać ten sam, dobrać po taniości i po odbiciu opchnąć i polecieć na inną spółkę wieszcząc, iż będzie tam niebawem drugie AQT.
  • Po co wy dyskutujecie z tym manipulatorem z innogene Autor: _matiz_ [188.146.132.*]
    Gościu to zwykły golas z paroma tysiącami złotych

Niech sobie pomarudzi sam ze sobą ,każdy logicznie myślący człowiek wie co ta spółka robi i jakie ma kontrakty i z kim.
  • Re: Po co wy dyskutujecie z tym manipulatorem z innogene Autor: ~kazdymyslacy [165.225.206.*]
    Jasne Matiz, a jak ktos ma odmienne zdanie niz ty to jest od razu niemyslacy. Kretynski argument.
    Bo ty zjadles wszystkie rozumy a inni do idioci, tylko ze nie potrafisz sklecic zadnego argumentu, takie PRowe gadanie.
    Powiedz, ile novavis placi ci za posta?
  • Re: Po co wy dyskutujecie z tym manipulatorem z innogene Autor: ~Zdegustowany [31.0.71.*]
    OK Bartek, jeśli zrealizuje i zaksięguje w tym roku chociaż polowe obietnic, to zmienię zdanie. Na razie nie sprzedam bo ani nie jest 10zl za akcje, ani rok podatkowy się nie kończy.
    Z tym, ze to nadal są obietnice i nie padła ani jedna odpowiedz na pytanie. Wy chyba macie doktoraty z wyślizgiwania się z niewygodnych dla Was pytań. Trochę jak politycy albo PRowcy
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~kazdymyslacy [165.225.206.*]
    Dnia 2021-05-25 o godz. 11:30 ~nvv napisał(a):
    (...)
    > Jesteś ponoć od dawna akcjonariuszem,(...)

Czytaj ze zrozumieniem, myslenie nie boli
    Cytujac klasyka "buahahahahaha"

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Spadki [165.225.206.*]
    Ech, śmieć dalej leci w dół, nie ma nadzieji.
[x]
VOOLT -2,44% 2,40 2026-03-25 15:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.