Oczywiście można się nakręcać i wychwalać wyniki pod niebiosa, ale fakty są jakie są. Spółka ma kapitalizacje 300mln, rowerów brak, zysk w I kwartale tylko 800 tyś a w akcjonariacie zapakowane są głownie fundy. Tutaj nasze naganianie na forum nic nie da. Jak kolejne kwartały będą słabe to fundy zaczną sypać. Nikogo tam nie obchodzi brak rowerów czy inne duperele. Spółka ma dowozić prognozy z IPO i cześć, a były one mocno ambitne.
Poczekaj do nastepnego kwartalu, gdy kaska z IPO zacznie pracowac. C/z spadnie, a po nastepnym kwartale jeszcze bardziej. Baza z zeszlego roku jest niska, a zysk pewny.
Jeśli uważacie że jest dobrze, nie mam nic do tego ale swoje wiem bo w tej branży jestem 20+ lat wejdźcie w kategorie rowerów, i części na centrumrowerowe i sami zobaczcie że wieje pustkami i wszystkie znaki na niebie wskazują że nic się nie zmieni przez najbliższe miesiące, firma nie produkuje tylko sprzedaje , jest uzależniona od setek innych pośredników, którzy w tej chwili nie mają towaru kwiecień był dobry, maj już słabszy z powodu braków i pogody jakiej dawno w maju nie obserwowaliśmy, miejmy nadziejęże zyska za 2 kw. będzie podobny, ale nie ma szans żeby rok skończyć z 4-5mln zysku takie moje zdanie; ludzie niestety u nas nie kupują sprzętu po sezonie, w ty roku promocji nie będzie wiec i szału w obrotach nie będzie
Dnia 2021-05-25 o godz. 10:18 ~Cyklista napisał(a): > Kurde, jest 24 maja, a ten juz wie, ze maj byl slabszy. Chyba masz jakies wtyki w zarzadzie. Fantasta
Nie tylko w zarządzie ale i u wróżki. Postaram się go przebić....
A w czerwcu to wogóle było do kitu. Pogody w ogóle nie było, ale najgorsze to te puste magazyny...