• Spoko app Autor: ~Mat [31.0.78.*]
    Zakładając stały 8% miesięczny przyrost użytkowników Spoko, nie biorąc pod uwagę tych 20 mln zł na rozwój wychodzi, że ten rok skończymy z 1 mln aktywnych użytkowników, a 2022 powinien się zakończyć na poziomie 2,5 mln. To 1/4 Revoluta który ma około 10 mln użytkowników i wartość około 20 mld. Dziwne, bo Revoult zniknął z Google Play, albo nie mogę znaleść.
  • Re: Spoko app Autor: ~Mat [31.0.78.*]
    Widzę, że wszyscy czujni :)
  • Re: Spoko app Autor: ~MaP [46.235.127.*]
    Krótko mówiąc przy 1 mln aktywnych uzytkowników wycena naszego Fintecha powinna byc warta ponad 1 mld. bezpiecznie licząc.
    Stosując metodę porównawcza wyceny innych FinTechów co do liczby użytkowników, to Spoko na dzień dzisiejszy jest warte 1 mld zł.
  • Re: Spoko app Autor: ~Gas [46.204.49.*]
    Dzieląc to na ilość akcji wychodzi 15pln
    Mają 60% udziałów w Spoko, wiec wychodzi 8 zł bez nadmuchanego balona. A przecież finventur to nie tylko Spoko.
  • Re: Spoko app Autor: ~Gas [46.204.49.*]
    No tak tego nie uwzględniłem
  • Re: Spoko app Autor: ~vitorex [185.165.151.*]
    no nie do końca tak
    ponieważ posiadamy jedynie 60,70% Spoko
    więc kapitalizacja max 600 baniek
    a to wychodzi jakies 10 zeta
  • Re: Spoko app Autor: ~Robek [5.173.171.*]
    Panowie,bez ekscytacji.Coś kosztuje tyle ile ktoś chce za to zapłaci.New connect rządzi się swoimi prawami,a przede wszystkim o cenie decyduje popyt i podaż.Dopòki będą sprzedający na tych poziomach i brak kupujących to możecie zaklinać rzeczywistość,a cena będzie bez zmian.Jak pojawią się zyski to coś drgnie,a na razie spokojnie się przyglądać i dokupować jeśli widzicie potencjał.Pozdrawiam cierpliwy akcjonariat.
  • Re: Spoko app Autor: ~Ciekawski [31.0.92.*]
    To na ile ile wycenianie te spółkę ???

Poważnie 8-10 PLN. ???
    Zwróć uwagę, że Finventur na tą chwilę jadąc cały czas na stracie, bo ciągle inwestuje ma C/WK 0,89. Czy ktoś zauważył że wzrosła WK na akcję w ostatnim kwartale z 78 gr na 95 gr i dwukrotnie WK Grahama ? Tutaj kupuje się przyszłość, której większość inwestorów jeszcze nie rozumie. Altman EM-Score - 17.2, Rating - AAA
    Dla porównania LiveChat C/WK 29,49. Gdyby nas tak nadmuchali to akcje byłyby po 33 zł. Będzie moment, że pojawią się porządne zyski nie tylko ze Spoko ale i z IGS.
    No i o tym cały czas piszę,ale paradoksalnie cieszę się z obecnej ceny,bo mogę przesuwać dodatkowe środki tutaj,ale każdy musi sam decydować odnośnie swoich inwestycji.
    Mam takie przeczucie, że Spoko otworzy im drogę, do stworzenia własnego banku internetowego ze wszystkimi usługami i własną krypto. Tutaj szykuje się coś grubszego, ale puki co, to tylko moje domysły.
    Jakie by nie były domysły,to jest inwestor w startupy , czyli biznes z dużą niewiadomą, stąd małe zainteresowanie rynku.Za to potencjalna stopa zwrotu może być ciekawa(każdy może tu sobie wpisać cyferkę).
  • Re: Spoko app Autor: ~Ciekawski [31.0.95.*]
    Ile ile 33. - ???
    Nawet
  • Re: Spoko app Autor: ~Ciekawski [31.0.95.*]
    To chyba trzeba jakaś linię kredytową otworzyć.
    Nie polecam kredytów. Zawsze lepiej na giełdzie inwestować swoje środki i w dodatku takie których nie potrzebujesz. Mniej stresu i pożyjesz dłużej.
  • Re: Spoko app Autor: ~marrek15 [31.0.26.*]
    Ja uważam odwrotnie, tylko kredyt, żeby zainwestować własne, większe środki to trzeba je mieć. Osobiście uważam , że inwestycje powinno się zaczynać min od 200 tys , na mniejszych pieniądzach trudno się odbić. więc nie ma co się bawić w małe pożyczki, tylko bierzemy max ile banki dadzą, a raty rozbijamy na jak największy okres żeby mieć niskie miesięczne obciążenie
[x]
LUDUS 18,33% 0,28 2024-06-03 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.