Zakładając stały 8% miesięczny przyrost użytkowników Spoko, nie biorąc pod uwagę tych 20 mln zł na rozwój wychodzi, że ten rok skończymy z 1 mln aktywnych użytkowników, a 2022 powinien się zakończyć na poziomie 2,5 mln. To 1/4 Revoluta który ma około 10 mln użytkowników i wartość około 20 mld. Dziwne, bo Revoult zniknął z Google Play, albo nie mogę znaleść.
Panowie,bez ekscytacji.Coś kosztuje tyle ile ktoś chce za to zapłaci.New connect rządzi się swoimi prawami,a przede wszystkim o cenie decyduje popyt i podaż.Dopòki będą sprzedający na tych poziomach i brak kupujących to możecie zaklinać rzeczywistość,a cena będzie bez zmian.Jak pojawią się zyski to coś drgnie,a na razie spokojnie się przyglądać i dokupować jeśli widzicie potencjał.Pozdrawiam cierpliwy akcjonariat.
Zwróć uwagę, że Finventur na tą chwilę jadąc cały czas na stracie, bo ciągle inwestuje ma C/WK 0,89. Czy ktoś zauważył że wzrosła WK na akcję w ostatnim kwartale z 78 gr na 95 gr i dwukrotnie WK Grahama ? Tutaj kupuje się przyszłość, której większość inwestorów jeszcze nie rozumie. Altman EM-Score - 17.2, Rating - AAA
Dla porównania LiveChat C/WK 29,49. Gdyby nas tak nadmuchali to akcje byłyby po 33 zł. Będzie moment, że pojawią się porządne zyski nie tylko ze Spoko ale i z IGS.
No i o tym cały czas piszę,ale paradoksalnie cieszę się z obecnej ceny,bo mogę przesuwać dodatkowe środki tutaj,ale każdy musi sam decydować odnośnie swoich inwestycji.
Mam takie przeczucie, że Spoko otworzy im drogę, do stworzenia własnego banku internetowego ze wszystkimi usługami i własną krypto. Tutaj szykuje się coś grubszego, ale puki co, to tylko moje domysły.
Jakie by nie były domysły,to jest inwestor w startupy , czyli biznes z dużą niewiadomą, stąd małe zainteresowanie rynku.Za to potencjalna stopa zwrotu może być ciekawa(każdy może tu sobie wpisać cyferkę).
Ja uważam odwrotnie, tylko kredyt, żeby zainwestować własne, większe środki to trzeba je mieć. Osobiście uważam , że inwestycje powinno się zaczynać min od 200 tys , na mniejszych pieniądzach trudno się odbić. więc nie ma co się bawić w małe pożyczki, tylko bierzemy max ile banki dadzą, a raty rozbijamy na jak największy okres żeby mieć niskie miesięczne obciążenie