Ostatnia rekomendacja BOŚ 11,20zł potwierdza, że TOYA będzie rosła, będąc jej akcjonariuszem zrobiłem na jej stronie małe zakupy (grill, rękawice robocze, parę narzędzi......) i ceny są niższe o jakieś 20 do 50% jak w marketach a jakość jest podobna. Jestem pewny, że wyniki za 2 kwartał będą rekordowe.
Inwestorzy tracicie energię na niepotrzebne dywagację ile to Rock ma jeszcze akcji. Proponuję poświęcić energię na analizę i predykcję przyszłych wyników spółki. Moje analizy wskazują na kontynuację skokowego wzrostu wyników finansowych.
Gdyby rynek miał dyskontować wyniki w całym 2021 r. wartość fundamentalna akcji powinna obecnie mieścić się w przedziale 14-16 zł.
Mój horyzont czasowy inwestycji to 24 miesiące. Jeśli spółka będzie nadal tak dynamicznie się rozwijać zapewne zostanie wydłużony.
Toya i MFO to moim zdaniem obecnie dwie najbardziej atrakcyjne spółki na GPW.
Wygrywasz gdy widzisz to czego jeszcze rynek nie zauważył.
MFO to nie tylko hossa surowcowa. To także idealny timing z zakończeniem inwestycji, bardzo istotnym wzrostem mocy produkcyjnych i ogromny popyt na europejskich rynkach na profile stalowe każdego rodzaju, którego obecnie podaż nie jest w stanie zaspokoić. Chyba nie trzeba tłumaczyć podstawowych praw ekonomii gdy popyt istotnie przewyższa podaż.
Szacunek 20 mln zł zysku netto w I kwartale to dopiero początek rewelacyjnych wyników. Średnio w ostatnich 3 latach zarabiali 25 mln rocznie !!!!! 27 maja pełny raport. Drugi kwartał to będzie prawdziwa bomba.
Zakładam że MFO może w tym roku zysk netto może przekroczyć 100 mln zł. Kapitalizacja 285 mln zł.
Tak, tylko zwróć uwagę, że dłuższym okresie głównymi beneficjantami będą wydobywcy, producenci. Aczkolwiek dystrybutorzy też zajmują pozycję w moim portfelu.
Toya z kolei ma ogromny bufor związany z dużym stanem zapasów i po tym tak naprawdę widać jak dobrze jest zarządzana.
Tak jak pisałem, fund gasi kurs, to samo co na Remaku, nie mogą się doczekać pakować kasy w państwowe molochy kosztem drobnych. Urośnie do 8,60 to zaraz zsypują i kurs z powrotem. Także na 9 zł jeszcze się poczeka... nie zależy im na wzroście kursu tylko na upchaniu pakietów. Można popatrzeć na wykres Remaka jak gaszą kurs do 23 zł.
Do tej pory podaż nie przeszkadzała, mimo, ze wysypało sie 2 akcjonariuszy powyżej 10%. Ktos sie nalykalntego mnóstwo i az mnie dziw bierze, ze brak infa na espi. Z ciekawostek patrzę w akcjonariat na stooq, a tam norges fund się pojawił z 4.93%. żadnego infa nie widziałem, ale update jest z 7 maja.