• Toya skazana na sukces Autor: ~robi [91.225.135.*]
    Ostatnia rekomendacja BOŚ 11,20zł potwierdza, że TOYA będzie rosła, będąc jej akcjonariuszem zrobiłem na jej stronie małe zakupy (grill, rękawice robocze, parę narzędzi......) i ceny są niższe o jakieś 20 do 50% jak w marketach a jakość jest podobna. Jestem pewny, że wyniki za 2 kwartał będą rekordowe.
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: masekrut555 [89.231.198.*]
    No pewnie zachowa się jak Hortico
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: masekrut555 [89.231.198.*]
    Problem w tym że tutaj jakiś fund sypie i gasi kurs, jak na Remaku. Ah te transformacje dobrej zmiany. Będą ładować w rozkradane rządowe molochy.
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~pomocnik_murarza [45.11.60.*]
    chciałbym żeby na każdej spółce tak sypał a kurs swoje ;) chyba że horyzont inwestycyjny to kilka dni to wybacz...
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~Zapewne [88.156.188.*]
    Przy takich obrotach to i wkrótce on skończy sypać bo się już wysypie i pozostanie tylko złym wspomnieniem
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~Zapewne [88.156.188.*]
    Zapewne lepiej jest jak wśród akcjonariuszy jest Norges bank niż taki co cały czas sypie
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~aleks [31.130.97.*]
    Rockbridge już sprzedał.
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~akcjonariusz [37.47.7.*]
    skąd wiesz że juz sprzedali?
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: aleks__ [31.130.97.*]
    Policz wolumeny , pakiety, ile mieli papieru. W czwartek oddali resztę. W piątek zachowanie kursu sygnalizowało że już nie ma nawisu podażowego.
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~Majtyka19 [188.146.162.*]
    Na Hortico 20 niebawem jak wejdzie na główny
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~RafalZ [188.47.89.*]
    Inwestorzy tracicie energię na niepotrzebne dywagację ile to Rock ma jeszcze akcji.
    Proponuję poświęcić energię na analizę i predykcję przyszłych wyników spółki.
    Moje analizy wskazują na kontynuację skokowego wzrostu wyników finansowych.

Gdyby rynek miał dyskontować wyniki w całym 2021 r. wartość fundamentalna akcji powinna obecnie mieścić się w przedziale 14-16 zł.

Mój horyzont czasowy inwestycji to 24 miesiące.
    Jeśli spółka będzie nadal tak dynamicznie się rozwijać zapewne zostanie wydłużony.

Toya i MFO to moim zdaniem obecnie dwie najbardziej atrakcyjne spółki na GPW.

Wygrywasz gdy widzisz to czego jeszcze rynek nie zauważył.
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~Tedi [5.173.235.*]
    Ok będzie gubo na spółkach stalowych w tym roku, nie tylko MFO złapie się na hossę surowcową
    MFO to nie tylko hossa surowcowa.
    To także idealny timing z zakończeniem inwestycji, bardzo istotnym wzrostem mocy produkcyjnych i ogromny popyt na europejskich rynkach na profile stalowe każdego rodzaju, którego obecnie podaż nie jest w stanie zaspokoić.
    Chyba nie trzeba tłumaczyć podstawowych praw ekonomii gdy popyt istotnie przewyższa podaż.

Szacunek 20 mln zł zysku netto w I kwartale to dopiero początek rewelacyjnych wyników. Średnio w ostatnich 3 latach zarabiali 25 mln rocznie !!!!! 27 maja pełny raport.
    Drugi kwartał to będzie prawdziwa bomba.

Zakładam że MFO może w tym roku zysk netto może przekroczyć 100 mln zł. Kapitalizacja 285 mln zł.

Toya jest bardzo tania.
    MFO jest za darmo.
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~Tedi [5.173.252.*]
    Ja już siedzę w tym pociągu - STP, STF, Bowim... Ten rok dla stalowych będzie niczym ostatni rok na Kghm w hossie miedziowej
    Tak, tylko zwróć uwagę, że dłuższym okresie głównymi beneficjantami będą wydobywcy, producenci.
    Aczkolwiek dystrybutorzy też zajmują pozycję w moim portfelu.

Toya z kolei ma ogromny bufor związany z dużym stanem zapasów i po tym tak naprawdę widać jak dobrze jest zarządzana.
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~maniek [156.67.116.*]
    Czy skończy się kiedyś sypanie ze strony Rockerbridge, ustawili się na 8,62 i sypią
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~Piotr2 [83.8.121.*]
    To nie Rockerbridge. Zajrzyj do raportu. Ktoś to wykorzystuje. Mi to na rękę
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~ha [83.26.21.*]
    Siłą dystrybutorów stali są marże na sprzedaży, które w ostatnich dwóch miesiącach osiągają kosmiczne wysokości. Z tych marż też będą duże wyniki
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~Rudolf [83.26.159.*]
    A co tu się odjaniepawliło?
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: masekrut555 [89.231.193.*]
    Tak jak pisałem, fund gasi kurs, to samo co na Remaku, nie mogą się doczekać pakować kasy w państwowe molochy kosztem drobnych. Urośnie do 8,60 to zaraz zsypują i kurs z powrotem. Także na 9 zł jeszcze się poczeka... nie zależy im na wzroście kursu tylko na upchaniu pakietów. Można popatrzeć na wykres Remaka jak gaszą kurs do 23 zł.
  • Re: Toya skazana na sukces Autor: ~Ggg [193.138.137.*]
    Do tej pory podaż nie przeszkadzała, mimo, ze wysypało sie 2 akcjonariuszy powyżej 10%. Ktos sie nalykalntego mnóstwo i az mnie dziw bierze, ze brak infa na espi. Z ciekawostek patrzę w akcjonariat na stooq, a tam norges fund się pojawił z 4.93%. żadnego infa nie widziałem, ale update jest z 7 maja.
[x]
TOYA 0,00% 8,81 2026-05-15 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.