Tez myślę, że zysk ok 10 mln będzie za 1 kwartał. Ciekawe, kiedy wpłynie do spółki dywidenda od spółek zależnych za 2020 rok? Mają przecież kupę kasy za sprzedaż pompowni Bolko.
Pompownia już jest uwzględniona w cenie bo to było w wynikach 2020. Co najwyżej dywidenda poprawi wynik jednostkowy ale to raczej 2 kw. Najważniejsze na co przeznaczą tą kase. Jakieś przejęcia, nowe inwestycje?
No to załóżmy że PZU oddaje swoje papiery po godziwej dla nich cenie. wówczas nadal brakuje im trochę do progu 95%. Patrząc na obecne udziały w akcjonariacie to jest to ok. 830tys. sztuk. Ściągnąć takie ilości z rynku to można tylko przez znaczące podbicie kursu. Drogie orły jakie macie zdanie na ten temat ;-) ?
Już wcześniej pisałem jak PZU puści swój pakiet inne fundusze się podłączą i szansa przymusowego wykupu rośnie. Mam nadzieję że PZU tanio skóry znaczy Orła nie sprzeda
Dnia 2021-05-26 o godz. 13:34 ~martina napisał(a): > myślę, że pęknie 20 mln. Jeśli tak to dobieram do 25 PLN.
Wyniki będą ok. 10 mln zł i uważam, że to będzie b. dobrze. Skąd niby ma być 20 mln zł?
Roczne jak będą w 2021r. 40-50 mln to będzie super i wtedy muszą wypłacić dywidendę lub ogłosić skup akcji.