Jak to pod co? Jest to jedna z lepiej zapowiadających się spółek w swoim segmencie, do tego cena jest ŚMIESZNA! Żeby nie było gó*no mnie obchodzi czy chcesz kupić, nie kupuj! Ale spójrz realnie na podobny rynek zagranicą, dla mnie jest to spółka która w perspektywie 2 lat spokojnie będzie na poziomie 60 zł. Nie ma co kupować na zasadzie na chwilę wejdę i pare groszy zarobie, ale w portfel długoterminowy ja biore, nie dużo ale obok innych pozycji dobrze dywersyfikuje portfel.
Dnia 2021-05-20 o godz. 14:44 ~Zawiedziony_Darek napisał(a): > No właśnie! Pod co? Spółka o nędznych wynikach a zachowuję się, jak gdyby była w NASDAQ-u....Lemingi i barany ją ciągną! Wydmucha bez perspektyw!
Właśnie TAKIE BREDNIE j.w. wypisują "barany i lemingi".
Nawet nie wiem czy jest sens komentować, bo ręce opadają.
Bez pojęcia, bez polotu...
a co was to obchodzi ? Ja osobiście kupiłem sobie troche własnie pod katem że spółka bardzo perspektywiczna,
Sam ciekawy jestem pod co akurat teraz rośnie ale generalnie tak czytelnicto w Polsce kuleje ale też weź pod uwagę, że jesteśmy do tyłu z czytelnictwem ebooków a nadal jesteśmy sporym krajem wiec jest perpektywa dla Polski, i może coś się zmieni ale widać po tym ile PIS ma wyborców że szybko tu się nie zmieni.
Ale spółka działa też w Niemczech gdzie co prawda jest większa konkurencja ale tam olbrzymia ilość osób czyta książki. I może wchodzic w nastepne rynki, bo ma gotowe know how, Dobrze żeby podbili rynki anglojęzyczne bo jak będą mieli dużą bazę książek to może być ciekawa opcja.
Ja wiem czemu rośnie. Rozdawałem darmowe kody na legimi, 30 dniowe. I wielu innych ludzi. Innymi słowy robiliśmy i robimy reklamę za więc rośnie liczba użytkowników.
Owszem w kraju czytelnictwo kuleje. Ale cebularzy którzy chcą kod i aktywują subskrypcję "bo za darmo" jest pełno. Coś jak ze Steam. Dodają miliony gier za 0 mimo że nigdy w nie nie grają.
Pod dystrybucję. Polecam "Wspomnienia gracza giełdowego". Tan jest to świetnie opisane. Spekulanci podbijają kurs w zasadzie bez powodu, a potem na spadkach dystrybuują akcje na rynku. Na spadkach rynek jest bardziej chlonny/ głębszy i łatwiej jest się pozbyć większych ilości akcji.