• Domykanie luki. Autor: ~Adam [178.42.115.*]
    Bez domknięcie się nie obędzie.
  • Re: Domykanie luki. Autor: inwestujemypl [37.47.70.*]
    Od kiedy w trzeciej fali domykamy luki w trzeciej fali kurs jest otwierany lukami i nie domykany . Obecny zasięg 3w3w3 fali wynikajacy z 1w3w3 fali to 12 ,4 i po niej jest dopiero 4w3w3 i 5w3w3 z zasiegiem nie 15 a 18 zł

\
    https://invst.ly/uv0d1 
    Prawdziwy wykres Marvipolu przed podziałem przeniesiono do wykresu BAh .To jednak jest wykres Marvipolu Bah nigdy przedpodzisłem nie był notowanyna GPW W przyrodzie nic nie ginie fale musza sie zgadzać
    Właśnie tam widac 1 falę która miała zsieg 12 ,4 i stanowi obecnie opór .
    Teoretycznie zasieg kursu to nie 40 zł jak pisałem wczesniej ( liczenie w pamieci a nie z wykresu )tylko 38 zł pewno 2022 rok Czy warto trzymać to nie wiem.
     https://invst.ly/uv0jr
  • Re: Domykanie luki. Autor: ~Novy [89.64.68.*]
    Ten 2022 to już niedługo, a 38zł to tez dobra cena:-)
    Sorry z wykresu wynika że 3,618 to 36 zł to zasieg max sufit jest na 40 zł nie do przebicia Teoretycznie fale B mozna postawić tylko w jednym miejscu wtedy zasieg korekty mamy 1,618 fali A czyli 10,39.
    https://invst.ly/uv1en
  • Re: Domykanie luki. Autor: inwestujemypl [37.47.79.*]
    Przosze popatrzeć jak była rzeczywisty kurs Marvipolu w dniu 16 czerwca 2017 gdy był szczyt fali 1 cena była 12,4
     https://pl.tradingview.com/chart/MVP/LDWH07K9/
    Dlaczego zatem inwestorzy zaczeli sprzedać przy cenie 11,6 mają inne dane lub wykresy żeby to wyjaśnic trzeba siegnąc do tego co pokazywał Doradca TV otórz wziął on kurs Marvipolu ze stooq.pl i cenami i tam jest opór na 11,6 którego w rzeczywistości nie było .

• Re: Domykanie luki. Autor: ~Adam [37.47.34.*]
    Czyli długoterminowo z tym przed podziałem wychodziło by, że stoimy przed oporem pierwszej fali?.
  • Re: Domykanie luki. Autor: ~dovado [37.47.79.*]
    Teoretycznie tak tylko czy praktycznie jakiś technik bierze bod uwage obecnie kurs Bahu.do wyznaczania projekcji .Pewno nie a powinien bo to jest rzeczywisty wykres Marvipolu i oscylator trendu wskazuje 3 fale od prawie roku .
    Tak nie powinno sie stać żeby inna spółka miała wykres Marvipolu skoro tak jest to nie wiem bo takiej sytuacji jeszce nie było .
    Proponuje coś ciekawszego powrót do poczatku gdy pisałem o trzeciej fali i projekcji bo to nie jest proste
    Re: Trzecia fala Autor: inwestujemypl [37.47.70.*] 2020-11-22 10:31
    I jeszce najwazniejsze ktos powie po co szukać pierwszego impulsu jak to było dawno w miedzyczasie przyszedł koronawirus i zakłócił działanie
    projekcji tego pierwszego impulsu Projekcja musi sie zgadzać a projekcja trzeciej fali wygladałą tak zasieg trzeciej fali 9 zl a całości 10 zł tu nakurat nie widoczne https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_bb478748af9f7ac1d1078c12f53aac36.png
    Wezmy aktualny wykres może byc nie dokłądny co do grosza ale 3 fala niższego rzedu powinna podwoić zasieg Pisałem o tytm kurs ma tylko dwie możliwości tam gdzie jest opór czyli koniec danej fali zrobić korekte i jest koniec danej fali lub podfali ale ma drugą możliwośc może minąć opór otwierając sie luką Kurs obydwa opory pokonał luką . normalnie 3 podfala skończyłąby sie na 10 zł i zamknełą luke 9 zł 4 podfalą jak zielona lini Tak sie jednak nie stało co oznacza ze to nie koniec trzeciej podfali a teoretycznie 1w3 pluka zastepuje korekte pedząca 2w3 i teoretycznie powinna sie zacząc następna podfala w 3 podwajajaca zasieg tej 1 w 3 podfali i zasieg nawet 15 lub 18 gdyby było podwojenie wybilej lini . Nie jestem graczem do 15 zł lepeij opłaca mi sie trzymać dla dywidendy
     https://invst.ly/uvopt
  • Re: Domykanie luki. Autor: ~dovado [5.173.49.*]
    A tak na serio z tego najważne że sufit czyli 10!zł został wybity potężnymi obrotami jak na tę spółkę A to że zbierający z rynku decydując się na przebicie oporów dobrze wiedział że zbierze z rynku olbrzymią podaż która ustawi się na tym poziomie i nie będzie mu już przeszkadzała w rajdzie na północ można było przewidzieć na jedynie na podstawie oscylatorów wyprzedzających rynek jak Fisher który przy szczycie 3 fali czyli 9 zł powinien przybrać największe wychylenie Tu był dojazd do sufitu a oscylator na dole co świadczy że kurs był celowo tłumiony przed wybiciem Zebrał ile się dało łamiąc podwójnie projekcję to jest sygnał że kurs może ostro ruszyć w górę po wyzbieraniu reszty malkontentów a przełamany sufit jest teraz olbrzymim wsparciem czyli teraz jak mówią wieszcze z innych forów rakieta i trzymajmy się ramy bo pospadamy bo wszedł większy kapitał który będzie chciał zarobić Technicznie kurs po przebiciu sufitu powinien przyśpieszyć Oscylator strefowy trendu pokazuje od 3,2 zł początek trzeciej fali co świadczy ze 1 była w2017 roku a obecna 3 wyższego rzędu będzie miała projekcję i zasięgi pokazane na wykresie Bah . A na spółce jest pod co grać bo pomimo wzrostu to wciąż najtańsza spółka developerska a mamy już 2q i do przekazania ponad 300 samych apartamentów na najwyższych marżach Dwie Motławy Gdańsk I W Apartaments Warszawa Więc poprawa zysku w2q pewno 300% .
  • Re: Domykanie luki. Autor: ~dovado [37.47.79.*]
    Zeby nie być gołosłownym z tymi przekazaniami 300 apartamentów w obecnym 2q to jeszce sprawdziłęm ile zostało nie
    sprzedanych apartamentów w tych dwóch inwestycjach
    I tak Dwie Motławy Gdańsk liczba apartamentów w inwestycji 105 dostepnych zostało tylko 5 apartamentów
    W Apartaments Warszawa lliczba apartamentów 218 i mamy tylko jeszcze 7 dostepnych apartamentów
    wiec jest spokojnie do wydania i przekazania ponad 300 apartamentów .
    Zeby to sprawdzić ile apartamentów maja jeszce na sprzedaż
     kliknij apartamenty lub wejdz na strone  https://marvipol.pl/2poziomy/?fbclid=IwAR3tvtMKlXMzWg7gJbYpnWD1dlQG6wA5L2oRtI3uIKtavm2hYUG9rimfnbU
    Tylko dla przypomnienia 2q2020
    Liczba wydanych mieszkań i lokali usługowych w II kwartale 2020 roku:
    19 szt.,
    Wartość wydanych mieszkań i lokali usługowych w II kwartale 2020 roku:
    12,4 mln PLN, 

• Re: Domykanie luki. Autor: inwestujemypl [37.47.98.*]
    Niestety 2q moze nie byc taki super jak sobie wyobrażamy pewno poprawa bedzie wszystko okaze sie na koniec miesiaca i moze byc kiszenie w4 fali bo ostatni raport sprzed tygodnia za 1q przesuwa oddania W Apartaments z 2q na 3q a Dwie Motławy w raporcie sa wciaz na 2q ale już na stronie Marvipol – Dwie Motławy pisze zamieszkaj juz w wakacje a wakacje to lipiec sierpień . Nastepna sprawa nie beda ksiegować sprzedaży do Heimstaden prtzed pzrkazaniem kluczy ksiegowali by gdyby byli jednoczesnie wykonawca ale sa tylko developerem . W raporcie termin oddania Uniqe Tower dla Heimstaden to 2022 rok a nie 2021 Wynika z tego ze 2021 może być taki jak prognozuje BOS Trzecia fal nie zmyka luk a luki są zamykane to oznacza ze to już 4 najbardziej nie lubiana przez inwestorów .
  • Re: Domykanie luki. Autor: ~Zakar [37.47.114.*]
    Na stronie W Apartaments jest taki komunikat:

DZIENNIK BUDOWY
    Zakończenie prac
    6.05.2021 r.

Teraz pozostaje tylko papierologia pozwolenie na użytkowanie i odbiory z klientami...
    Tak czy siak nie mamy się czym martwić:

Na dzień 31 marca 2021 r. Grupa Kapitałowa posiadała 1 133 lokali mieszkalnych i usługowych, dla których do końca I kw. 2021 r. zostały zawarte umowy sprzedaży (warunkowe, rezerwacyjne), ale nie doszło do przekazania lokali nabywcom. Wartość zawartych umów netto to 681,3 mln zł, z czego 248,6 mln zł to wartość umów sprzedaży lokali, które mogą zostać sfinalizowane w 2021 r. i rozpoznane w wynikach Grupy Marvipol Development za ten okres, przy założeniu, że pandemia COVID-19 nie wpłynie negatywnie na realizację potencjału przekazań.
  • Re: Domykanie luki. Autor: inwestujemypl [37.47.98.*]
    Piszę co jest w ostatnim raporcie okresowym bo w poprzednim raporcie za 4Q 2020 był termin przekazania W apartaments w 2q tego roku a teraz w ostatnim raporcie za 1q juz zmieniono na 3q to jest raport okresowy wiec nie ,oga wprowadzać w błąd bo narazilibysie na konsekwence wiec przekazania bedą w 3q . druga sprawa przed nami 5b fala wztrostowa wiec wzrosty bedą być może dzisiaj zakończyła sie korekta ,
    Ja przepisałem z raportu za I kw 2021 ...
    Nie wiem jak się ma do fal odcięcie 95 groszy dywidendy...
    Wczorajsze minimum 10,55 < 9,68 czyli od dzisiejszego zamkniecia, być może to ma jakiś znacznie hmm więc ja bym ty raczej luki nie widział ani domknięcia starej ani otwarcia nowej choć oczywiście na wykresie jest ...
  • Re: Domykanie luki. Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Skoro W Apartaments skończyli już miesiąc temu to może uda im się uzyskać pozwolenie na użytkowanie i choć cześć mieszkań przekazać przed wakacjami (czerwiec) by zgodnie ze sloganem reklamowym klienci mogli zamieszkać na wakacje.... czyli w lipcu sierpniu :))
    Ja rozumiem ze nie przekażą wszystkich 210 mieszkań klientom od razu i że to musi potrwać ale jeśli by dostali pozwolenie na użytkowanie pod koniec miesiąca ... to może choć kilkadziesiąt można by było wydać ??

Urzędowy termin jest chyba 1-2 miesiące od złożenia dokumentów ?

• Re: Domykanie luki. Autor: inwestujemypl [37.47.65.*]
    Głupio zabrzmi i moze jestem przewrażliwiony ale musze o tym napisać mnie sie nie podobaja wykresy nie chodzi o Marvipol bo jest super i powinien kosztować 27 zł wg innych developerów tylko chodzi o całego naszego Banana Moze byc głebsza korekta a nie chciałbym żeby ktoś umoczył bo pisałem że bedzie rosło .
    Nie bedę sie wiecej rozpisywał korekta na 12,4 i tak miała być Pokazywałem to wczopraj na Arcticu Chodzi o to dotarł do piecioletniego oporu ( tak jak Marvipol do 12.4 przed podziałem )https://invst.ly/v2rrfna PZU na bankach koncowy trójkat digonalny zwiastujacy odwrócenie trendu
    Teraz Marvipol Kurs powinien dobić do 12,4 i otworzyć sie wczoraj na 11,4 a nie zrobił tak bo nie ma siły jest korekta bedzie miał może siłe tylko robi coś co przypomina RGR Jest to jedna z najskuteczniejszych formacji cenowych. Powstaje zarówno na końcu trendu wzrostowego jak i spadkowego. Cechą charakterystyczną jest ułożenie kolejnych szczytów i dołków. Na schemacie powyżej wskazano wzorcową formację Głowy i Ramion. Głowa jest najwyższym punktem formacji, lewe oraz prawe ramie powinny ukształtować się na podobnym poziomie cenowym. Każde odchylenie w jedną bądź drugą stronę powoduje, że formacja może zostać niedostrzeżona przez rynek. Linia szyi jest poziomem łączącym dołki następujące przed i po ukształtowaniu się głowy. Linia ta w najlepszym przypadku jest linią poziomą, jednak tutaj nie ma aż takich restrykcyjnych warunków. Często zdarza się, że jest nachylona ku górze, rzadziej w dół.

https://invst.ly/v39lb
    https://analizy.investio.pl/wp-content/uploads/2011/11/glowa_ramiona.png
[x]
MARVIPOL -1,01% 9,80 2026-05-15 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.