Poza tym od czasu do czasu coś tam dobieram sobie bo akce tanie a wyniki za I kw. Powinny być dobre tak w Wasko jak i w pozostałych firmach z konsorcjum Noki na kontrakcie z PKP np w Pozbudzie czy Herkulesie
Oczywiście Wasko ma też swoje fajne kontrakty ostatni drogowy !! :)) podpisali z Mirbudem za "marne" kilkadziesiąt mln zł ale to przecież wszyscy wiemy... Było w Espi (Wartość umowy wynosi 72 370 000 zł netto, tj. 89 015 100 zł brutto. Wysokość wynagrodzenia przypadająca na Wasko w zakresie podpisanej umowy wynosi 35 289 937,7 zł netto, tj. 43 406 623,37 brutto, podano także.)
To by było chyba na tyle o tych kilku małych umowach do 10 mln które ostatnio podpisali nie wypada chyba wspominać. W piątek zobaczymy wyniki za I kw. Życzę wszystkim udanych inwestycji
Nie wiem że nic nie rozumiem .... dlaczego już tu się nie użeram z nikim i nie dyskutuję,... nic nie piszę po prostu spokojnie sobie zarabiam. Jeszcze raz życzę wszystkim udanych inwestycji :))
Zakar ty wiesz ile w tej firmie jest pracowników którym trzeba zapłacić. Policz ile takich kontraktów jest potrzebne przy ich marży. Takie umowy musiały by być co 3 dni. Liczyć podobno umiesz. A jeszcze jedno uwazaj na wyniki po 1 kw. bo twoje 30% zysku może być przeszłością.
Leo ja kupowałem po 1,30 tak jak tu pisałem. Mam solidny zarobek ale rzeczywiście rosnąć Dalej nie chce. Poczekam jeszcze do wyników ? Zapewne też będą dobre jak poprzednio. Przypominam że przyszedłem tu bo widzę jak na tym kolejowym kontrakcie rośnie Pozbud i jak dobre ma wyniki. Szczerze to po dywidendzie powinno tu już być ponad dwa zł hmmm
Jestem i jestem też bardzo ciekawy jakie będą wyniki za II kw. Choć przyznam że spodziewałem się większych wzrostów to jednak nie mogę powiedzieć że nie zarobiłem.
Jak myślicie kogo Nokia wybierze do tego kontraktu ? Bo dla PKP właśnie podobny kontrakt jest realizowany.
Potencjalnie to kontrakt dla konsorcjum Pozbud na 3 mld
Udziałowcem w Nexerze jest Nokia a przecież już razem z Pozbudem Wasko i Herkulesem robią światłowody dla kolei.
Warszawa, 09.08.2021 (ISBnews) - Nexera podpisała z konsorcjum banków umowę kredytową na łączną kwotę ponad 1 mld zł. Finansowanie
zostanie przeznaczone na inwestycje w zakresie rozwoju sieci światłowodowych w regionach Nexery, podała spółka.
Plan operatora zakłada docelowo objęcie siecią światłowodową ponad 1 mln gospodarstw domowych oraz jednostki edukacyjne w blisko 2 000 lokalizacji w 4 regionach Polski: Świętokrzyskim, regionie Warmii i Mazur, Łódzkim oraz regionie Kujaw z Pomorzem i Mazowszem. Szacowany koszt inwestycji to blisko 3 mld zł, wynika także z materiału.
Oprócz finansowania przyznanego od konsorcjum banków, firma pozyskała także 700 mln zł finansowania ze środków unijnych (środki przeznaczone są na budowę sieci znajdujących się w programie POPC). Pozostałą część finansowania, niezbędną do realizacji założonego celu, zapewniają udziałowcy firmy Nexera: Infracapital oraz Nokia, wymieniono.
Nexera sp. z o.o., hurtowy operator telekomunikacyjny, rozwijający światłowodową sieć dostępową o wysokiej przepustowości (NGA), to wspólne przedsięwzięcie Infracapital, europejskiego funduszu infrastrukturalnego ze znaczącym doświadczeniem w inwestycjach w sektorze telekomunikacyjnym i Nokii, które połączyły siły, aby zbudować zaawansowaną technologicznie sieć światłowodową w Polsce.