• Dlaczego sprzedano BBI? Autor: ~ssaassaa [83.238.47.*]
    Dlaczego sprzedano akcje BBI po 2,13 zł w czasie gdy na giełdzie stały po około 5 zł (ok, transakcja pakietowa ale nadal 50% zniżki) i to na 2 tygodnie przed poinformowaniem o wejściu EKIPY do BBI, co wyniosło notowania na 15 zł? Czy tylko mi to śmierdzi?
  • Re: Dlaczego sprzedano BBI? Autor: ~Witek [89.70.133.*]
    Ogólnie, wydaje mi się że chodzi o to że, odwrotne przejęcie przez ekipę, dogadali się z Ciszewskim, sprzedali ze stratą. Ale zabrali aktywa, plus pozostałe spółki wchodzące w skład BBI. Te spółki były Ekipie niepotrzebne. Ogólnie dziwna społka. Zarobiłem raz na niej, a teraz wiszę i sam nie wiem co robić. Rozwodnili 6% akcji przez Datex, nie wiadomo po ile. Z drugiej strony za chwilę będą ASI. Kilka spółek w portfelu bardzo ciekawych. Kasa jakaś jest, długów brak. Siedzieć czy nie, sam nie wiem.
  • Re: Dlaczego sprzedano BBI? Autor: ~Witek [89.70.133.*]
    i jeszcze jedno, na BBI zarobił Jarosz i tak miało być. 10 lat ma firmę i na pewno o nią zadba. Gorzej z sentymentem do New connect. Ulica stąd już ucieka. Spekulacje na szerokim teraz. Czekam na odbicie starego kota. Może podwójne dno na 1,8 zł
  • Re: Dlaczego sprzedano BBI? Autor: ~kuba [37.47.55.*]
    A może dogadali się z Ciszewskim tak, dajcie nam dobrą cenę, my damy Wam akcje BBi, które są więcej warte niż BBi, stratę odpiszecie sobie od podatku. Wy będziecie do przodu, ja będę do przodu i będzie w porządku ?
  • Re: Dlaczego sprzedano BBI? Autor: ~ssaassaa [83.238.47.*]
    W tym jest sęk taki, że za te udziały też jeszcze zapłacili 4 mln.
    Czyli sprzedali akcje z 4 milionami straty i jeszcze wyłożyli 4 mln na udziały w inwestycjach, które były w tych akcjach. Nadal mi to śmierdzi.
[x]
ABSINVEST 0,89% 1,13 2026-02-23 10:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.