GEOTRANS SA (19/2021) Nałożenie na spółkę administracyjnej kary pieniężnej http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/39303281,geotrans-sa-19-2021-nalozenie-na-spolke-administracyjnej-kary-pienieznej
Bardziej martwiłbym się faktem, że to trzecia taka kara, pytanie czy uda się odwołać. Na plus jest zapis, że dopiero skumulowanie kar na ponad 150.000 zł to cofnięcie zezwolenia. Niektórzy mogą nie doczytać i sesje zaczniemy od spadków. Może uśrednię w dół...
Ale jak to,jaka kara? Przecież to spółka od recyklingu, spółka która robi dobrze światu,usuwa śmieci, takie spółki trzeba nagradzać..a tu kary, protesty..o co kaman?
Kara jak dla mnie była za odpad który według zezwoleń geotrans nie może odebrać i rozkładać, dlatego odwołanie i udowadnianiem że to odpad z grupy który może być zagospodarowany przez firmę.
Prezesowi chyba zależy na uwaleniu kursu. O tym że negocjuje 10 instalacji do utylizacji odpadów nie wspomniał w ESPI (tylko przemycił gdzieś w raporcie), a o karach za 25 tyś z 150 tys możliwych wspomina. Według mnie prezesowi zależy na spadku ceny. Zakładam, że chce taniej odkupić, albo robi cenę pod swojaków. Trzeba czymś cenę zbić, zanim raport za drugi kwartał będzie. Swoją drogą dlaczego nie ma zwołanego WZA i decyzji co z zyskiem za 2020. W sumie to nie ma oficjalnego komunikatu, że zysk będzie przeznaczony na kapitał zapasowy.
Też mam czasem takie wrażenie. I jakoś dziwnie mi się to schodzi z programem motywacyjnym, który mają ogłosić i ma polegać między innymi na wzroście wyceny giełdowej spółki. No ale nie wiem... Zobaczymy.