i co z tego że petarda jak kurs już minus 3% spółka jest za droga a wyniki nie odzwierciedlają sytuacji w otoczeniu giełdowym gdyż zaraz nadejdzie 4 fala i kto wie może nawet znowu zamkną galerię a wtedy klops.
A czy 6% w otoczeniu zerowych stóp procentowych to byłoby źle?
I to przy założeniu, że roczne wyniki pozostają bez zmian. Jaka będzie dywidenda, jeśli spółka byłaby w stanie je poprawić w czasach popandemicznych i generować 25-30mln zł rocznie?
Dirk raz piszesz, że w lockdownach spółka będzie się miała źle a teraz że wysoka dywidenda jest za zysk roku covidowego. TRoche to sprzeczne.... Pozdrawiam. Dywidendowy
Spółka jest dobra w każdym czasie. Jak widać daje radę i cały czas się rozwija. Obecny kurs jak najbardziej uzasadniony. Jednak już chyba odzwierciedla aktuakną wartość spółki.
Czy obecny kurs odzwierciedla aktualną wartość spółki? C/Z niewiele ponad 8, to wskaźnikowo tanio. A już zwłaszcza przy tych stopach procentowych.
Giełda powinna dyskontować przyszłość. Jeśli zakładamy dalszy rozwój i poprawę wyników, a dodatkowo stabilne dywidendy, nie widzę powodu, aby C/Z nie wynosił 12-15. Co to oznacza dla kursu?
To prawda. Tylko takie spółki jak eurotel są spółkami podwyższonego ryzyka. Dlatego wskaźniki mają niższe. Musi być dyskonto na nieprzewidziane wywrotki. Ja kupiłem po 20 więc naszczescie spokojnie obserwuję to co się tu dzieje.
Mam mniej więcej to samo. Tzn te same poziomy cenowe. Przy czym trzeba pamiętać, że spółka wyszła w bardzo modną gałąź fotowoltaiczną i cash flow jaki z tego wyniknie jest wielką nie wiadomą. Osobiście poczekam, a nuż o otrzemy się o stówkę
wyniki r/r są dobre, ale należy pamiętać, że Q1 2020 był jednym z gorszych jakie raportowali w osatnim czasie, więc efekt bazy się pojawił. Wyniki za Q2 już na pewno nie będą pokazywały wzrostów o kilkaset procent. Pewnie Q2 2020 i Q2 2021 będą zbliżone.