Jutro sądny dzień, jak się nie wybroni 9.50 to spadamy poniżej 9zł. Dzisiaj byłem przez chwilę ustawiony na 9.56 by dokupić, ale zrezygnowałem Ktoś zepchnął na fixie 105 akcjami. Tak było też na poprzednich sesjach. Jak sądzicie, co dalej?
Dnia 2021-05-18 o godz. 17:37 ~mieciu napisał(a): > Jutro sądny dzień, jak się nie wybroni 9.50 to spadamy poniżej 9zł. Dzisiaj byłem przez chwilę ustawiony na 9.56 by dokupić, ale zrezygnowałem Ktoś zepchnął na fixie 105 akcjami. Tak było też na poprzednich sesjach. Jak sądzicie, co dalej?
Chłopie 105 akcjami ?? :-) Nie wydaje Ci się że Ci co mają akcje nie patrzą tu na kurs dzienny. Byłoby może miło dowartościować siebie kursem 15 zeta, 20 zeta ale przy tym poziomie obrotów :-) Może spadać, pewnie dobiorę. Przy tym poziomie kursu i wskaźników wcześniej czy później żleci się tu spekula :-) Albo się tu nastawisz na rok i dwa, weźmiesz większy pakiet akcji i będziesz siedział spokojnie albo będziesz nerwowo obraał 50 akcjami :-)
Wyprzedawanie polega na podnoszeniu na koniec na niskich obrotach a tu jest odwrotnie zbijanie kursu jak najniżej skutecznie bo nie ma popytu ale przyjdą dwie trzy sesje i będzie pozamiatane w górę
To racja, trzeba uzbroić sie w cierpliwosc i zapomnieć na moment o kursie, który rzeczywiście spada, ale dokładnie tak samo jak cały WIG-Informatyka. Nie ma w maju zainteresowania inwestorów do tego segmentu rynku i mamy tego pokłosie. Sygnity idzie swoją wyznaczona przez inwestorów i zarząd drogą i ....oby zaszło wysoko w wycenie rynku. Czego wszystkim tutaj i sobie również życzę :-)
Nie zrozumiałeś , ale to typowe na forum bankiera. W dużej mierze gram technicznie i nie patrzę na to co może być, a na to co jest. Oczywiście mogą być tu góry, ale zanim będą to i doliny ujrzysz. Pisałem ponad tydzień temu , że 9,50 to minimalny zasięg spadku. Teraz pytanie czy to wytrzyma. A akcji nie mam 50 jak napisałeś tylko 1. Zadowolony? Módl się by jutro wyhamowało, ja zdążę dokupić kolejna 1 sztukę.
Dnia 2021-05-18 o godz. 21:48 ~mieciu napisał(a): > Nie chcę Was wkurzać, ale 200 sesyjana jest na 9.10 i możliwe, że tam podążamy
Każdy z nas ma inną pracę. Ty grasz techniczne i Twoja sprawa że tak powiem, I Twoja praca. Ja niestety na to czasu nie mam. I nerwów :) O nic się modlić nie będę, bo jeśli pójdzie tam gdzie ty mówisz to dobiorę, jak nie też pewnie. Swoją drogą poziom 8 byłby dla mnie optymalny :-) W mojej perspektywie te doliny są najciekawsze o których piszesz. Mam nadzieję że ta firma będzie się jednak wspinać wyżej. Swoją drogą nikt mi kiedyś nie wierzył w ASBiS :-) SGN mam od poziomów 3-5 zeta. Tam chyba nie zdąża ta firma. Mam nadzieję :-) Więc co najwyżej podniosę sobie średnią. Ten poziomo obrotów świadczy że większość właścicieli ma swoj wizję tej firmy i mam nadzieję że będzie ją skutecznie realizować. Mnie jak na razie to odpowiada Zuberek nie jestem :-)
2021 to jubileuszowy rok dla SGN jak sądzę w tym roku zmieni się struktura właścicielska pisałem kiedyś o wycenie 23 zł ale jest to zupełna abstrakcja jak PwC dobrze wypucuje to z 15 zł może będzie
korekta jest już dość głęboka jak już o kreskach to mocne wsparcie spadków znajduje się na poziomie 9,36 zł a potem to już emocje
tak na pocieszenie dla tych co kupili na szczycie Sygnity Business Solutions znalazła się w gronie laureatów Programu Dobra Firma 2021 województwa lubuskiego, organizowanego przez Związek Przedsiębiorców i Pracodawców w kategorii „Najlepszy Innowator” ;-)