Aż mi się nie chcę komentować . Mam nadzieję że w końcu zaczną realizować założenia w następnym tygodniu będą 2 espi i oby 2 były pozytywne . Co do raportu to co du dużo mówić inwestycja kosztuje .
Grupa Kapitałowa zamknęła I kwartał 2021 roku stratą netto na poziomie 3 420 088,70 zł, co oznacza znaczne pogorszenie względem wyników za I kwartał 2020 roku, kiedy strata netto wyniosła 240 865,34 zł. W I kwartale2021 roku wzrosły kapitały własne do kwoty 68 229 516,92 zł wobec 57 382 870,31 zł na koniec I kwartału 2020 roku. Ciekawie to wygląda. 3,5 mln straty za Q1 a kapitału własnego przybyło o 9 mln. Tutaj będzie odjazd jakich mało :)
Jak dla mnie ewidentnie przekazują raport w stylu ' dopóki nasi nie mają notowanych akcji to zbytnio się nie przechwalamy'. Nawet nie wspnieli o liczbie użytkowników na dzień sporzadzania raportu ani dokapitalizowaniu 20 baniek. Suche dane bez tłumaczenia na zniechęcenie.
Żadne z tych zdarzeń nie miało miejsca w ! kwartale 2021r., więc nie musieli tego podawać, a "na zaś" nie ma się co chwalić! Ciekawe, kiedy te "szwedzkie akcje" wejdą do obrotu?
publikacja 2021-03-08 20:12 Zarząd Spółki FinTech Ventures S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”, „Emitent”) informuje, że w dniu 8 marca 2021 r. działając na podstawie §4 Statutu Spółki, a także na podstawie upoważnienia Zarządu przewidzianego Uchwałą nr 20 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki z dnia 31 sierpnia 2020 r. w sprawie upoważnienia Zarządu do podwyższenia kapitału zakładowego w ramach kapitału docelowego wraz z uprawnieniem Zarządu do pozbawienia akcjonariuszy prawa poboru akcji za zgodą Rady Nadzorczej, podjął uchwałę w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego poprzez emisję akcji zwykłych na okaziciela serii D.
Na mocy podjętej Uchwały podwyższa się kapitał zakładowy Spółki z kwoty 7.200.000,00 zł do kwoty 8.240.183,30 zł, to jest o kwotę 1.040.183,30 zł. Podwyższenie kapitału zakładowego dokonane zostanie poprzez emisję 10.401.833 akcji zwykłych na okaziciela serii D, o wartości nominalnej 0,10 zł każda. Cenę emisyjną akcji ustalono na poziomie 1,63 zł za każdą akcję. Emisja akcji serii D zostanie przeprowadzona w drodze subskrypcji prywatnej. Akcje zostaną pokryte wkładem pieniężnym przed zarejestrowaniem podwyższenia kapitału zakładowego.
Zarząd Spółki postanawia ubiegać się o dopuszczenie i wprowadzenie akcji serii D do obrotu w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
Jak długo czeka się na dopuszczenie akcji do obrotu?