• DO PANIKARZY Autor: ~Olo [87.123.195.*]
    fundy sypały na Introlu przy 2,30. Teraz kurs 5,50.
    Fundy sypały na Remaku przy 10zl. Teraz kurs 25zl.

Jak fund się wysypuje to potem następuje uwolnienie kursu, który idzie w górę, bo nic go nie blokuje.
    Dla mnie rewelacyjne info.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Mm [5.173.193.*]
    Całkowita zgoda. Myślę że fund sypał przez cały tydzień i albo wysypał się całkowicie albo zostało mu już niewiele akcji. W najbliższych dniach zapewne będą kolejne zawiadomienia.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Karol [89.64.71.*]
    to wy sobie kupujcie, ja kupie kiedy sie wysypią
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Scaner [5.172.234.*]
    W poniedziałek panika ...
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Prawda [83.23.206.*]
    Cały czas troll scaner podjudza i sieje ferment. Widać, że chcesz kupić taniej. Kolega wyżej ma racje, fund się skraca i będzie uwolnienie.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Mm [5.173.176.*]
    Od przyszłego tygodnia nowe maksima na kursie. Tak to widzę.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Scaner [31.0.85.*]
    Jak będziesz mial racje to dobre whisky sie należy:) Ktos to przecież kupuje po około 8 zl
  • Re: DO PANIKARZY Autor: zubrzyk100 [37.47.15.*]
    Według mnie sypacz jest już powoli na wyczerpaniu....jak to mówią baba z wozu koniom lżej! Po wysypaniu Value Fiz będzie, żadnego funduszu w akcjonariacie!
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Mm [5.173.193.*]
    Ciekawe kto kupuje od Funduszu? A może kupują?
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Dino [89.73.13.*]
    Ja kupowałem, wziąłem niecałe 20k miedzy 7,6 a 8,10
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~profilarz [89.64.27.*]
    Moim zdaniem kupuje albo będzie kupował sam Bowim. Pisali przecież że mogą pomniejszyć dywidendę o wartość kupionych akcji do umorzenia. Akcje funduszu mogą służyć teraz jako "stabilizator" ceny akcji. Przy zbyt wysokiej cenie mogą zasypywać a przy niskiej dokupywać. Dlaczego? Bo celem w jakieś perspektywie czasowej wydaje się wyjście z giełdy a niższy kurs daje w potencjalnym wezwaniu możliwość niższej ceny. Sytuacja rekordowych wyników daje z jednej strony kasę na ich wykup z drugiej ryzyko zbyt wysokiej ceny akcji i tym samym ewentualnej znacznie większej kasy na ich wykupienie. Wszystko zależy czy są "większe podmioty", chętne na kupno akcji których coraz mniej.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Bow [79.186.244.*]
    Warto pamiętać, że dyrektor finansowy Mercator sprzedał kilka tysięcy akcji po 18 zł, kiedy już doskonale wiedział co się dzieje w firmie. Co się potem stało z kursem, proszę sprawdzić.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Aleks [31.130.97.*]
    Rynek wchłonie te papiery fundu a dobre wyniki za 2 kwartał zrobią swoje. Pracuje w handlu stalą i to co jest teraz tego nie było jeszcze nigdy.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~bow [79.186.244.*]
    Jeszcze PIS nowym ładem wspomógł właśnie deweloperów, mają udzielać do 100 k kredytu na mieszkanie, który będzie redukowany jeśli będą dzieciaki.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~Złomiarz [94.254.211.*]
    To samo na rynku złomu. Najwyższe ceny od lat 90 i najstarsi złomiarze takich czasów nie pamiętają. A oprócz skupu złomu, handluje się też wyrobami i ludzie wykupują wszystko co przyjdzie a da się wykorzystać.
  • Re: DO PANIKARZY Autor: ~zorientowany [88.130.51.*]
    Kto posluchal mnie ten dobrze zrobil.
    Ale to nic.
    Tu C/z bedzie nieco ponad 3 po wynikach.
    20zl to pierwszy przystanek miedzy wynikami za I a II kwartal.
[x]
BOWIM -0,28% 7,04 2026-05-05 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.