Zarząd spółki Atende S.A. („Spółka”) z siedzibą w Warszawie, działając na podstawie art. 399 par. 1, art. 402(1) par. 1 i 2 i art. 402(2) Kodeksu spółek handlowych zwołuje Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki na dzień 19 maja 2021 r. na godz. 11:00 w budynku zajmowanym przez Spółkę przy placu Konesera 10a w Warszawie...
Spółka bardzo przyjemnie się rozwija. Patrząc po danych finansowych z lat to duży progres widać. Co roku wypłaca dywidendy , które rosną w latach. Obecny rozwój kolei i program odbudowy pozwala założyć, że dzięki pieniądzom z unii spółka nie będzie mieć problemu ze zleceniami przez najbliższe parę lat. Dodatkowo dywidenda 1,53 zł pokazuje, że jest to spółka perspektywiczna. Udziałowcem jej są czołowe fundusze emerytalne NN i PKO. Skoro analitycy takich firm tu tyle zainwestowali to to przyniesie zwrot.
Zgadzam się. Ta spółka też jest dobrą spółka dywidendową z potencjałem i potężnymi inwestorami. Spółka która pomyliłem uderza teraz w dobrą koniunkturę. Tutaj nie wiem. Na pewno jest to spółka w której nie ma strachu o kapitał. Jeśli zachowa trend wzrostowy to już za rok może być bardzo przyjemnie.
Trzeba zadac sobie pytanie dlaczego wybija szczyty ? nie dlatego ze daja zlotowke dywidendy - tylko to jest to nad czym pracuja od 10 lat i teraz przychodzi czas realizacji planow - energetyka i SmartGrid - poza tym stale dochody z pozostalych zrodel co im pozwala w spokoju pracowac nad nowymi rozwiazaniami. Dlugoterminowo da mega fajnie zarobic, oby tylko spekula sie nie zleciala,