• Raport Autor: ~Eq [89.73.252.*]
    Stabilnie do przodu
  • Re: Raport Autor: ~InwesTOR [185.131.227.*]
    Nie oczekiwałem jeszcze żadnego gwałtownego skoku :) Obkupiłem się poniżej 10 i zajrzę tu za rok :)
    Mam nadzieję, że będzie min. stabilne 30 :)

Pozdrawiam!
  • Re: Raport Autor: dzban [178.37.73.*]
    Rekordowe przychody ze sprzedaży, wzrost zatrudnienia 1800% YTD, dynamika przychodów k/k jest wyższa niż kosztów a sama dynamika wzrostu kosztów jest coraz wolniejsza na przestrzeni ostatnich kwartałów.

Po raz pierwszy mamy dodatnie przepływy z działalności operacyjnej co jej bardzo dobrym sygnałem. Przepływy z działalności inwestycyjnej są ujemne (również pozytywny sygnał) co wynika z 2,6 mln zł Capexu związanego z rozwojem projektów, pewnie xAir dużo pochłonął, to wymaga fizycznej produkcji. Finansowanie dodatnie czyli mamy najlepszą możliwą kombinacje przepływów charakterystyczną dla spółek, które się rozwijają. Co do Capexu to on w przyszłości raczej będzie się zmniejszał w stosunku do innych wartości, dlatego że to Columbus będzie stawiać ładowarki a nie Nexity, które będzie tylko instalować soft i ciągnąć prowizje.

Wzrost wartości sumy bilansowej o 22% i jednoczesne zmniejszenie nadpłynności, obecnie wskaźniki płynności są niemalże wzorcowe (płynność bieżąca 2,06).

Prognoza wzrostu rynku z raportu:
    https://i.imgur.com/YTyY4mi.png
[x]
NEXITY 3,85% 1,08 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.