Tak jak można się było spodziewać bez szału. Fajnie że zwiększyli o 151% przychody rok do roku i zredukowali straty o 95%, wygląda że to ostatni lub ewentualnie przedostatni raport w którym mają stratę, i to niewielką. No i mają prawie 900 k kapitały rezerwowego, w porównaniu do 0 zł z roku ubiegłego. Tak jak pisałem wcześniej, info o projektach powinno być w raporcie rocznym.
Mnie tylko zdziwiła ilość godzin przepracowana na rzecz esportbase. Jakoś tak mało mi się wydaje w porównaniu z innymi projektami, a myślałam, że będą cisnąć to do przodu, bo z tego co kojarzę to miało to już być w I kwartale ukończone, a jest to dość spory projekt :) Chyba że już tam niewiele jest do roboty... :)
A tak ogólnie myślę, że jest ok - tzn patrząc z perspektywy czego człowiek mógł się spodziewać, bo chyba nikt nie liczył na wielkie zyski na tym etapie :) wzrost przychodu na plus (tylko nie powinno być podane, że wzrost o 51% zamiast 151%?), koszty sporo spadly to też zdecydowanie na plus.
fakt, obserwuje od dłuższego czasu raporty i tak mysle że mają niedouczonego księgowego z matematyki lub też słabego z polskiego humaniste w marketingu. albo mylą się w liczeniu podając wyniki z błędem albo używają nieodpowiedniego słownictwa do opisu. Trąca amatorką albo młodym personelem z LO bez matury jeszcze.
Oficjalna strona esportsbase powstała gdzieś pomiedzy ostatnimi dniami lutego a12 marca, w marcu na ich FB był tylko 1 update odnośnie zmian w aplikacji, większość updatów była podana między 15 kwietnia a 6 maja. Czyli w pierwszym kwartale zrobili mniej niż w samym kwietniu. Najwyraźniej mieli jakiś przestój, czy to formalny czy techniczny, pewnie się nie dowiemy. Grunt że znów robią postępy, i wspomnieli już o kolejnych grach(ogólnie, bez tytułów).