dokłądnie tak , było co dwa lata a jest rekomendacja na jakies 3,5 % wiec fajnie , bo nie oczekiwałem tutaj.Ale po kursie widać ze apetyty były wieksze lub to nastroje na całej giełdzie
Dnia 2021-05-13 o godz. 10:05 ~Tomasz77 napisał(a): > dokłądnie tak , było co dwa lata a jest rekomendacja na jakies 3,5 % wiec fajnie , bo nie oczekiwałem tutaj.Ale po kursie widać ze apetyty były wieksze lub to nastroje na całej giełdzie
USA musi odbić. Za duży skokowy wzrost inflacji ( najwięksy od 1982 ). Do tego fatalne dane z rynku pracy. Moim zdaniem możemy mieć do czynienia z początkiem głębszej korekty, więc nie doszukiwałbym się w zachowaniu kursy Toya winy samej spółki.
Trend na szerokim póki co jest zachowany jako wzrostowy, a im bardziej spadnie tym więcej będzie można dobrać przy głębszej korekcie.
Dnia 2021-05-13 o godz. 17:33 ~Kolo napisał(a): > Mam niedosyt... kupiłem wczoraj za 7.90. Dziś można było za 7.60 akurat roznica o dywidendę. > No ale coz, trudno.
ja przyznaję,że też dziś nie zdążyłem dokupić. Było dużo innych okazji. Może jutro jacyś panikarze zrzucą :)
Panikarze nie zrzucaja kilkudziesieciu tysiecy akcji PKC, co mialo miejsce na poczatku sesji dzisiaj. Zapomnieli juz ze Rockbridge zszedl pod prog 5% i teraz bez komunikatow moga sypac dziesiatkami tysiecy akcji?
Myslicie ze nie wiedzieli ze dywidenda bedzie ponizej poziomu inflacji w Polsce?
Nie zrzucają, lecz sprzedają w pakietach. Pewnie niebawem ujawni się ktoś nowy w akcjonariacie, bo mimo wychodzenia funduszu, kurs utrzymuje się na poziomie 7,6-8.