• Wyniki!!! Autor: ~Młody [79.245.80.*]
    Wtf?
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~stopnaganiaczowiSss [194.30.136.*]
    Czekamy na komentarz naganiacza Sss. Na pewno znajdzie jakieś merytoryczne wytłumaczenie dla tych "rekordowych" wyników xD
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~Młody [79.245.80.*]
    Ja jestem załamany, co oni tam wyprawiają!?
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~lex [109.173.145.*]
    Co mają wyprawiać? Zrobili b. dobry wynik i tyle. W zeszłym roku były jakieś odpisy, rzeczywisty wynik był niższy.
    Liczyłem na dużo, wiecej!!! Apetyt rośnie w miarę jedzenia
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~zdziwiony [88.156.188.*]
    Względem poprzednich kwartałów jest kosmos, a one były przecież dobre, zysk netto: IV kw 9,2 III kw 9,2 II kw 9,4 a teraz w I kw 11,3 czyli wzrost o 22,5% względem 4 kw. I to może się podobać
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~set [31.0.83.*]
    Plus przychody wyższe,ale zysk niższy na analogiczny okres, spółka ma spore zobowiazania... Bez szału jak dla mnie,
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~XYZ [95.155.89.*]
    Zamiast pisać głupoty, chociaż godzinę poświecić na przeczytanie raportu ze "zrozumieniem" i wiele komentarzy byłoby zbędnych.

Odnośnie spadku zysku w stosunku do Q1 2020:
    "Spadek zysku netto odnotowany w porównaniu z pierwszym kwartałem 2020 r. to konsekwencja nie korzystania z ulgi podatkowej z tytułu prowadzenia działalności w specjalnej strefie ekonomicznej, która Spółce przysługiwała jeszcze w okresie porównawczym w 2020 roku."
    Obyście mieli rację, bo przyznam, że trochę spanikowałem! Chyba przez tych optymistów wieszczących 20-30mln.Akcji napewno nie oddam, poprostu dłużej poczekam! To inwestycja jak najbardziej długoterminowa!
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~aaaaaaaaaaa [95.160.158.*]
    Jesienią wynik był 9 mln zł netto i spekula wywalała po 3,90 zł pod kolejne wyniki, dziś jest 3,09 zł i 11 mln zł zysku. Plus waląca po oczach akcja z czerwonymi łapkami. Ktoś mocno akumulował i co wywalać będzie za 2,90 zł?
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~Ida [89.64.75.*]
    Akumulacja i odpadł może być raczej nie pod wyniki a pod nową fabrykę. Teraz może być jeszcze zjazd i zbieranie od niedobitków, którzy trzymali do wyników. Nie po to jest tu wciąż exol i inwestor, żeby miało już rosnąć. Jak znikną i ogłoszą działanie nowej fabryki możemy spodziewać się wzrostów. Z drugiej strony może to być trzymanie ceny do wykupu, żeby na jesieni mogli odkupić akcje po 3 a nie po 5. I trzymanie kursu jest rolą tych panów.
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~aaaaaaaaaaaaaa [37.47.1.*]
    No właśnie co najwyżej trzymanie kursu, bo przy dywidendzie w piątek 3,00 zł to promocja dla cierpliwego akcjonariatu. Trafna uwaga, niedobitki czekające na wyniki, nie ukrywam, że jestem w tej grupie ( a miałem do wyboru Torpol). Więc ja jestem zrównoważonym optymistą. Być może zacznie się od luki w dół, ale nie oddam bez walki.
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~Exol [46.204.51.*]
    Ida- następny naganiacz?
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~set [31.0.37.*]
    Nie wyszły wzrosty na 1 kwartał 2021, optymiści teraz trzeszczą, że tak sie stanie po kolejnym raporcie, trzeba chwycić się kolejnej brzytwy...

• Re: Wyniki!!! Autor: ~Inwestor [93.105.178.*]
    ~set [31.0.37.*]2021-05-13 10:22
    Nie wyszły wzrosty na 1 kwartał 2021, optymiści teraz trzeszczą, że tak sie stanie po kolejnym raporcie, trzeba chwycić się kolejnej brzytwy...

Znam tę śpiewkę. Za każdym razem czytam, że trzeba poczekać do następnych wyników (które będą rekordowe), do następnego ESPI, itd. A po każdym raporcie kurs 15% w dół.
    Niektórzy tutejsi akcjonariusze (m.in. Sss, Młody) nadają się do natychmiastowej hospitalizacji, bo widzą coś, czego tu NIGDY nie będzie.
    Trochę mi ich żal, bo im dłużej brną w te urojenia, tym będzie im trudniej wyzdrowieć.
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~Sss [154.187.215.*]
    Pytanie za 100 punktów jeżeli jest tak źle to co tutaj robicie ? Exol, inwestor i inne .... Dla inwestorów długoterminowych jest to diament na bananowej, a wy krzykacze dalej możecie tylko pisać glupoty ponieważ na akcje was nie stać
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~set [31.0.37.*]
    Dnia 2021-05-13 o godz. 10:47 ~Sss napisał(a):
    > Pytanie za 100 punktów jeżeli jest tak źle to co tutaj robicie ? Exol, inwestor i inne .... Dla inwestorów długoterminowych jest to diament na bananowej, a wy krzykacze dalej możecie tylko pisać glupoty ponieważ na akcje was nie stać

Nie jestem psychlogiem, ale wypieranie czyli represja coś takiego istnieje i u niektórych mamy z tym doczynienia...
    Siedze, bo posiadam ten walor i jestem stratny.
  • Re: Wyniki!!! Autor: ~Ida [37.47.29.*]
    To jest piękne jak złodziej krzyczy łapać złodzieja, żeby od siebie odciągnąć podejrzenia. :))
[x]
PCCEXOL -0,25% 2,00 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.