Nooo to już ordynarne kłamstwo. Pokazuje chyba na jakim haku widzisz....amortyzacja to tylko 70k...i rdr wzrosły jedynie 20k, więc w jaki sposób według Ciebie amortyzacja pozarla 6 mln przychodow? Większość przychodów pożarły usługi obce. Co to w ogóle jest w takiej firmie jak Geo? Mam rozumieć, że większość kasy trafia dla rolników, na których pola wylewaja odpady, jakieś 15% stanowi przygód geotrans? To wiele wyjaśnia
Zarząd Spółki złożył Pani Dominice Smolikowskiej ofertę nieodpłatnego zbycia 25.000 akcji własnych Spółki w ramach pierwszej transzy programu motywacyjnego. - Czy to są usługi obce..
Zdecydowanie nie - w przypadku realizacji opcji przeszłoby to w rachunku wyników przez pozostałe koszty operacyjne. Chyba ze wymyślili jakiś karkołomny sposób potraktowania akcji dla pani Dominiki jako płatności dla zewnetrznego podmiotu świadczącego usługi zarządzania operacyjnego Geotransem ;-)
Poza tym kwota się nie zgadza. Proporcjonalnie do 1 kwartalu 2020, różnica wynosi ok 1.8 mln. tak jak pisałem w swoim poście, jak Zarząd się odważy na czat inwestorski, to zdecydowanie jedna z najważniejszych klaryfikacji która się należny inwestorom.
Tu może być wszystko, nie sądzę żeby wrosły aż tak koszty prowadzonej działalności, mogli rozliczyć w całości np. dzierżawę gruntu a nawet wstępne umowy kupna.
Haha, raport za ten kwartal jest slaby jezeli oderwiemy go od caloksztaltu. Zarzad wiedzac o tym i szczegolnie po ostarnich spadkach kursu powinien sam zaadresowac to w raporcie. To nie my, akcjonariysze, powinnismy spekuliwac co tam moze byc. Profesjonalny Zarzad tlumaczy sie z takich anomalii i tyle. Dalej uwazam, ze to najslabszy kwartal w tym roku, a Geotrans nie ma dlugu, 12.5 mln czeka na inwestycje na rynku ktory rosnie.
Z mojego punktu widzenia to dobry moment na inwestycje. Dla Zarzadu to powinna byc nauczka na przyszlosc zeby przewidywac pewne sytuacje i komunikowac sie z akcjonariatem w sposob wlasciwy. Pozdrawiam wszystkich interlokutorow
I tak, i nie. Przed koroną ropa była równie droga, a marża trzymała się na poziomie 30%. Obecne prace projektowe, instalacyjne itp. są prowadzone przez firmy zewnętrzne. Mnie tam wzrost usług obcych nie dziwi. Mimo słabego kwartału Geo operacyjnie wyszedł na zero. To pokazuje w jaki dobrej są kondycji. Działalność operacyjna pozwala na sfinansowanie bieżących inwestycji, a w pogotowiu mają 12 baniek na większe wydatki. Pewnie trochę minie, zanim zobaczymy efekty w przychodach i na kursie, ale przynajmniej jest duża doza pewności, że będzie można tu zarobić, i to skokowo. Mam nadzieję, że w lato nastąpi wysyp umów, bo czas oczekiwania na te decyzje administracyjne to jakiś żart. No ale to Polska :)
Trolle spadkowe zobaczyły dobry raport i już dwoją się i troją, żeby wymyślić jakieś głupoty. Spółka zamierzane 6-krotnie zwiększyć generowane przychody i prowadzi intensywne prace nad przygotowaniem nowych instalacji/inwestycji, a chłop się dziwi skąd wzrost kosztów usług obcych i że płacą rolnikom hahaha co
czy Ty "INWESTORZE" wiesz co to jest "przychod" ... cycki opadaja widac jak na dloni, dlaczego GWP jak wyglada - skoro mamy takich akcjonariuszy ... :D
Opadające "cycki" to nie problem , można stanąć na głowie i już będą stojące :-) Rozwój spółki itd itp jest OK ale co to ma do kursu w danym czasie , na dzisiaj wynik jest słaby bo nie ma progresu na co oczekiwali akcjonariusze i dlatego bęcie cięcie pozycji dzisiaj godna wycena np. wg mnie 8 zeta a ktoś inny może wyceniać na 30 zeta i będzie dzisiaj kupował to jest rynek kaczka za gęś