hehe liczy ze ktos sie wystarszy jego postu i sprzeda tanio. Milirardowe dotacje z unii, rozwoj technologii fotowoltaicznej (perowskity) oraz ekspandujace regulacje odnosnie zielonej energii, a gosc mowi ze sie konczy:DDD uwab po pachy:)
Ciężkie długie lata pracy u bauera poszły się paść, tomala wpompował całą kasę w skup akcji !! Matiza mu wtórowała - kurs leci cały czas w dół ! Buhahahaha Ubaw po pachy
Nie cgce sie pastwic nad tymi 22 nieszczesnikami, ktorzy mnie minusuja, bo z natury zycze ludziom dobrze, ale chyba to nie wyglada na zanizanie przed odpalem. kto wie, moze...doczekam sie tych 3 pln.
Columbus, jako glowny gracz z branzy OZE jest mocno w odwrocie. Juz 36 pln/akcje, a byl wyceniany na 100pln/akcja. Novavis z 16 na 7 pln/akcja. Jasno widac, ze sentyment jest bardzo slaby.
Przykro mi , Panowie i Panie. Przykro mi, bo wcale nie ciesze sie czyims niepowodzeniem. Dostalem az 25 lapek na minus , a to znaczy, ze wlasnie oni stracili dzisiaj mase pieniedzy....
DonVasyl tylko z czego wynika taki sentyment? Rozumiem, że mniej będą się opłacać mikroinstalacje, ale takie firmy jak Novavis, Photon, Cyberaton robią głównie duże farmy, więc skąd nagle te spadki? A Columbus, który robi przede wszystkim mikroinstalacje 6% na plusie. Rynku nigdy nie zrozumiesz.
Inwestorzy sa jak lawice ryb, plyna raz tu, raz w inne miejsce. Sentyment do Pv jeszcze wroci, bo wyniki za ten rok beda rewelacyjne. Pytanie co dalej. Novavis nie pomaga , sytuacja dla wielu jest niejasna. Columbus ma bardzo jasna wizje tego co robi, dokad zmierza. Nie rozstrzygam, czy to dobra spolka, czy nie. Sam jej nie posiadam, ale dostrzegam potencjal np angazowanie sie w projekt perowskitow. Novavis zachowuje sie jak firma garazowa, co akurat nie musi oznaczac, ze tak jest. Byc moze jak kolega napisal, ze ktos sie zdenerwowal i wywalil akcje w rynek, bo go sytuacja zmeczyla.
To nie odwrót od fotowoltaiki. Wręcz przeciwnie. Wystarczy poczytać raporty i plany. Nie pierdziel głupot. Sentyment na rynku NC jest do bani. Co nie zmienia faktu, że na Novavisie jakieś dziwne rzeczy się dzieją...