Marvipol zarekomendował , aby ustalić dzień prawa do dywidendy na 10 czerwca 2021 r. oraz termin wypłaty dywidendy na 18 czerwca 2021 r. Zatem 19 czerwca minus 3d .Tak GPW odetnie ale kurs może zareagować różnie i zamknąć lukę otwarcia .Zależy jak będzie cena w dniu przyznania prawa czy jak przewiduje kolega dovado 15 zł W każdym razie rzeczywiście też uważam że do 15 zł nie opłaca się sprzedawać lepiej trzymać pod dywidendę
Czemu spadasz Marvipolu jak jesteś taki dobry . Czyżbyś nie umiał sobie zrobić lepszej reklamy , bo zdaje się , że jesteś jeszcze mało znany . Powinieneś kosztować już 20zł a ty 10zł nie możesz przebić . To tak jakby w spółce nikomu na tym nie zależało a powinno . I to są te jeszcze nasze paradoksy do nadrobienia . Przecież z takimi wynikami inna firma miałaby kurs 2x wyższy .
Wszystko się zgadza, ale prawda też jest że spółka nie rozpieszcza swoich inwestorów.
Często spółki o kapitalizacji x razy większej osiągają podobne wyniki i rosną a tu idzie to ciężko.
Wystawienie 10tys akcji uwala kurs na cały dzień..
Szkoda bo taka spółka powinna śmigać chociaż po wk a meczy się nieco powyżej połowy.
Wyjaśnij co masz na myśli, obawiam się że z czytaniem i rozumieniem czytanego teksty masz duże problemy. Pisałem, że taka spółka powinna śmigać co najmniej po wk - nie wspominałem nigdzie o c/wk??? Wk na dziś (po 4q) wynosi 13,30zł - co daje c/wk 0,7 a nie 1,4 - skąd to wykombinowałaś???? Oczywiście masz prawo sądzić, że to tacy jak ja powodują spadek kursu ja przewrotnie napiszę, że tacy jak Ty przyczyniają się do wzrostów - na które jutro czekam!
Free float 21,74%
Kapitalizacja 409,03 mln zł
Wartość księgowa 556,59 mln zł
Zysk operacyjny 12m 89,57 mln zł
Przychody 12m 431,38 mln zł
Zysk netto 12m 80,44 mln zł