Lokalne korekty mnie nie interesują (chyba, że jako okazja do powiększenia pakietu). Patrzę tylko na wyniki finansowe. Będą dobre wyniki to kurs będzie szedł w górę długoterminowo.
Wydaje mi się, że za kwiecień będą rekordowe przychody na poziomie 29-31 mln zł, a może jeszcze coś ciekawego ogłoszą. Zobaczymy. Już ostatnia sesja dzisiaj przed raportem miesięcznym i wszystko będzie jasne.
Nie napalajmy się i nie pompujmy bańki. Nawet 24 mln zł będą super, ponieważ to by było +35% vs kwiecień 2020. Generalnie i tak wiadomo, że kolejne miesiące będą rekordowe, więc jeden miesiąc nie będzie istotny. W maju już pewnie będzie jakiś udział sprzedaży z Czech, na pewno po otwarciu galerii zwiększy się też sprzedaż w sklepach zlokalizowanych w galeriach, do tego otwarcie siłowni. Pamiętajmy również o funkcjonującym już sklepie w Salzburgu w Austrii - oczywiście jeden sklep nie zmieni zbyt wiele w wynikach, ale dobrze wiadomo, że chodzi tutaj o budowanie wizerunku marki na rynkach zagranicznych jako wstęp przed dynamiczną ekspansją pewnie dalej w Austrii, może Niemczech etc etc. Mamy już współpracę i obecność w całej sieci Decathlon w Polsce (zapowiadana też chyba jest sprzedaż online w Decathlon poza Polską) i Drogerie Natura. Ostatnio zwiększając linie kredytowe prezes mówił też, że ma to pomóc w zwiększaniu skali w Polsce, w Czechach oraz rozpoczynaniu współpracy z nowymi partberami i wprowadzania większej ilości nowych produktów. Dzisiaj po sesji raport miesięczny za kwiecień, a w poniedziałek przed sesją albo po raport za Q1, a tam info również o zyskach i pewnie dużo innych ciekawych informacji. We wtorek natomiast webinar z prezesem/zarządem. Dopiero się rozkręcają:-)
18 maja 2021 r. – Czat/spotkanie on-line z inwestorami - informacja z raportu miesięcznego za marzec. Sposób przeprowadzenia pewnie będzie w którymś z najbliższych raportów albo w osobnym komunikacie może. Ja nie kojarzę żeby sprecyzowali gdzie to ma być ale też specjalnie nie szukałem. A tymczasem nowe ATH 6.12 :)
Ależ ładnie ktoś popuścił po 5,9....nie wytrzymał jak zobaczył zlecenie 10k na kupnie. Myślę, że w poniedziałek mógłby to sprzedać 10% drożej. Tymczasem gratulacje dla tego, kto zebrał:)
Ktoś sprzedał ktoś kupił. Wymiana w akcjonariacie. Wyszedł zarobiony gościu co może był kilkaset % do przodu, wszedł nowy. tez Mnie ciekawi ten czat i w jakich godzinach będzie. Mam nadzieje ze po mojej pracy bym mógł uczestniczyć ;)