Czy będzie organiczny rozwój, czy poprzez przejęcia (np. TXM) czy jedno i drugie? Obstawiam ostatni wariant.
TXM wychodzące z restrukturyzacji na prostą może być łakomym kąskiem. Jedna strona (Pepco) ma bardzo ambitne plany na rozwój, a druga (główni akcjonariusze Redan i Concordia, która ponad zwykły inwestycyjny czas trzyma akcje) z chęcią by się spieniężyła.Dla Redan zastrzyk solidnej dawki kasy. Może o to jest teraz gra? Pewnie za kilka miesięcy się dowiemy
"Zgodnie z artykułami 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation) zakazana jest manipulacja instrumentami finansowymi. Zakazaną manipulację stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pośrednictwem mediów, w tym internetu, lub przy użyciu innych środków, informacji, które wprowadzają lub mogą wprowadzać w błąd, w tym rozpowszechnianie plotek, w przypadku gdy osoba rozpowszechniająca te informacje wiedziała lub powinna była wiedzieć, że informacje te były fałszywe lub wprowadzające w błąd. Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.
Zakazane jest także zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego, które może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej."
hehe przeklejasz to co ja tobie forumowiczu drogi przekleiłem jak pisałeś bzdury, że 12 maja zawieszą obrót akcjami bo nie ma raportu. Było to jawne wprowadzanie w błąd bo termin na raport jest 27.05. Teraz próbujesz się nieudolnie odegrać :D żałość.
Proponuje poczytać - chcą trzy krotnie zwiększyć liczbę sklepów. Podtrzymuje to co pisałem, że obstawiam zrobią to zarówno organicznie jak i przez przejęcia bo to najłatwiej od razu skokowo zwiększyć liczbę sklepów.
Ciekawe jaka będzie redukcja. No i ciekawe kiedy ogłoszą szczegółową strategię rozwoju organicznego i poprzez przejęcia. Wtedy będzie jazda bez trzymanki