• Pepco wchodzi na giełdę. Może będą przejmować. Autor: ~hill [89.64.79.*]
    Czy będzie organiczny rozwój, czy poprzez przejęcia (np. TXM) czy jedno i drugie? Obstawiam ostatni wariant.

TXM wychodzące z restrukturyzacji na prostą może być łakomym kąskiem. Jedna strona (Pepco) ma bardzo ambitne plany na rozwój, a druga (główni akcjonariusze Redan i Concordia, która ponad zwykły inwestycyjny czas trzyma akcje) z chęcią by się spieniężyła.Dla Redan zastrzyk solidnej dawki kasy. Może o to jest teraz gra? Pewnie za kilka miesięcy się dowiemy

Dla obu stron sytuacja win-win.

• Re: Pepco wchodzi na giełdę. Może będą przejmować. Autor: ~mojezdanie [5.173.248.*]
    "Zgodnie z artykułami 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation) zakazana jest manipulacja instrumentami finansowymi. Zakazaną manipulację stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pośrednictwem mediów, w tym internetu, lub przy użyciu innych środków, informacji, które wprowadzają lub mogą wprowadzać w błąd, w tym rozpowszechnianie plotek, w przypadku gdy osoba rozpowszechniająca te informacje wiedziała lub powinna była wiedzieć, że informacje te były fałszywe lub wprowadzające w błąd. Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zakazane jest także zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego, które może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej."
  • Re: Pepco wchodzi na giełdę. Może będą przejmować. Autor: ~hill [89.64.79.*]
    hehe przeklejasz to co ja tobie forumowiczu drogi przekleiłem jak pisałeś bzdury, że 12 maja zawieszą obrót akcjami bo nie ma raportu. Było to jawne wprowadzanie w błąd bo termin na raport jest 27.05. Teraz próbujesz się nieudolnie odegrać :D żałość.

Proponuje poczytać - chcą trzy krotnie zwiększyć liczbę sklepów. Podtrzymuje to co pisałem, że obstawiam zrobią to zarówno organicznie jak i przez przejęcia bo to najłatwiej od razu skokowo zwiększyć liczbę sklepów.

https://www.money.pl/gielda/to-juz-oficjalne-pepco-wchodzi-na-warszawska-gielde-6633146277735040a.html

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pepco-idzie-na-gielde-IPO-obejmie-do-17-9-proc-kapitalu-spolki-8106214.html

tu są skróty, można więcej w buletynie

kto się zapisał na Pepco?
  • Re: Pepco wchodzi na giełdę. Może będą przejmować. Autor: ~Grzegorz [5.184.243.*]
    Ja się zapisałem bo widzę że będzie zysk tak samo jak tu
    Ciekawe jaka będzie redukcja.
    No i ciekawe kiedy ogłoszą szczegółową strategię rozwoju organicznego i poprzez przejęcia. Wtedy będzie jazda bez trzymanki
[x]
REDAN 0,00% 0,05 2025-05-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.