1. Zrealizowano 540kw instalacji co daje 1.8 mln zl
2. Negocjacja i zamawianie części pod inwestycje o mocy 6 mw
3. Przygotowanie projektów i dokumentacji dla instalacji o mocy 1 mw
4. Ubieganie sie o pozwolenia administracyjne dla elektrowni o mocy 3 mw
5. Podpisanie unów na 100kw
6. Kontynuacja prac przy udziale ze wspoldzielniami
Cac zakonczyl dalsze etapy zwiazane z odbiorem instalacji przez inwestorow zagranicznych.
Podsumowujac
Voolt ma umowy na 15 Mw co daje ok 45-50 mln zl przychodu w 2021
Cac oddaje instalacje zakonczone w zeszlym roku o mocy 19 Mw
A wy sobie tu handlujcie akcjami po 7 zl i nizej.
Proponuje odrazu zejsc na 2 zl wtedy kupie wszystkie akcje. Ba dam wam nawet 3 zl za akcje na umowe cywilno prawna gdy one spadna na 2 zl.
- Prowadzenie negocjacji w sprawie dostaw asortymentu oraz rozpoczęcie realizacji zamówień materiałowych dla wielkoskalowych projektów fotowoltaicznych, o których Emitent informował w komunikatach bieżących ESPI.
Tutaj wydaje mi się, że chodzi o te 500 MW za granicą:
"z międzynarodowym podmiotem, który rozpoczął proces budowy dwóch wielkoskalowych inwestycji fotowoltaicznych o mocach 190 MW oraz 340 MW" - z ESPI z września i to uważam za info MEGA, MEGA dobre.
A nawet jestem wręcz niemal pewny, że o to chodzi. Novavis nie musi negocjować towaru na 6MW, a tutaj owszem, przy 530 MW trzeba negocjować dostawy.
Także świetne info, że ten projekt zaczyna się dziać.
Poczekajmy spokojnie 5 dni i mordy szczekajacych azorów powinny zostac zamkniete
Aktualna wycena to 60 mln zl
Przychody na ten rok przy aktualnie podpisanych unowach powinny przekroczyc luzem 60 mln zl a to jest 7 razy wiecej niz w 2020 i 5 razy wieksze niz w 2019
Po drodze
info o dotacji na 32 mln euro
Infa o 540 mw
Infa o nowych umowach
Rozpoczecie mojego pradu
Krajowy plan odbudowy na 250 mld zl z czego 120 idzie na oze/eko
Po co tu pisac z durniami?
Weekend ma byc piekny wiec odpoczywajmy a psy niech szczekaja
W związku z niezarejestrowaniem przez Krajowy Rejestr Sądowy zgłoszonego połączenia
Emitenta z podmiotami zależnymi VOOLT sp. z o.o., SPV Energia sp. z o.o. oraz Chata sp. z o.o.
oraz upływem trzymiesięcznego terminu od dnia podjęcia „Uchwały nr 4 Nadzwyczajnego
Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Novavis S.A. z dnia 22 grudnia 2020 roku w sprawie
połączenia Spółki”, analogiczna Uchwała zostanie poddana pod głosowanie Walnego
Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki po ponownym przeprowadzaniu procedury podpisania
i ogłoszenia Planu Połączenia Spółek. Jednocześnie Emitent nadal oczekuje na rejestrację
zmiany Statutu Spółki w zakresie zmiany firmy na VOOLT Spółka Akcyjna zgodnie z podjętą
„Uchwałą nr 5 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki Novavis Spółka
Akcyjna z siedzibą w Warszawie z dnia 22 grudnia 2020 r. w sprawie zmiany statutu Spółki”.
Bartku, osobiście wydaje mi się, że mają na myśli farmy własne, które są w trakcie projektowania - 80MW w ramach grupy kapitałowej novavis group (spółki powołane NG PV 1 - NG PV 4). W raportach ESPI także nazywają te farmy jako "wielkoskalowe". Rozpoczęcie zamówień materiałów jest już na zaawansowanym etapie trwania projektu, a więc musieli by już podpisać jakąś umowę w ramach tego porozumienia o czym było napisane w raporcie, że szczegóły tego porozumienia będą jako osobne umowy. Ale niemniej jest to bardzo pozytywna informacja. Myślę, że wszyscy z niecierpliwością czekamy na szczegóły dotyczące tego porozumienia. Fajnie by było, jakby spółka zorganizowała czat inwestorski z prezesem :)
Dnia 2021-05-07 o godz. 18:19 ~Bartek napisał(a): > @Matiz > > - Prowadzenie negocjacji w sprawie dostaw asortymentu oraz rozpoczęcie realizacji zamówień materiałowych dla wielkoskalowych projektów fotowoltaicznych, o których Emitent informował w komunikatach bieżących ESPI. > > Tutaj wydaje mi się, że chodzi o te 500 MW za granicą: > > "z międzynarodowym podmiotem, który rozpoczął proces budowy dwóch wielkoskalowych inwestycji fotowoltaicznych o mocach 190 MW oraz 340 MW" - z ESPI z września i to uważam za info MEGA, MEGA dobre. > > A nawet jestem wręcz niemal pewny, że o to chodzi. Novavis nie musi negocjować towaru na 6MW, a tutaj owszem, przy 530 MW trzeba negocjować dostawy. > > Także świetne info, że ten projekt zaczyna się dziać.
Również zwróciłem na to uwagę. Trochę się niepokoiłem o ten wielki projekt na południu Europy, ale widać, że on jest w toku :) Lockdowny zejdą, ruszy z kopyta, a jak pójdzie info, to w kilka sesji dojedziemy do 20 PLN.
A oldboya nie słuchajcie, on wisi na Columbusie ze średnią 100 PLN, taki to ekspert hehe