• ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~aspiritual [89.78.34.*]
    Mam możliwość pracy w ING NAcionale N i tak się zastanawiam jak to w praktyce wygląda?
    dzięki za wszelkie info
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~gryzon [90.156.58.*]
    ...wlasna dzialalnosc gospodarcza:wlasna odpowiedzialnos za swoja prace x wyniki =zysk...

proponuje poszukac wiecej informacji o tego rodzaju zatrudnienia zeby potem nie blo rozczarowania-jest to zawod w ktorym naprawde liczysz sie tylko ty i twoj zapal do pracy bo to ile zarobisz to od ciebie zalezy a nie od firmy.....
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: krasek777 [77.46.24.*]
    ja zarobiłem 8,5 tyś , ale moja znajoma 85 tyś
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~klos [84.40.165.*]
    min. 5 koła w zależności ilu klijentów znajdziesz od tego masz prowizję ustaloną przy podpisywaniu umowy ....co miesiąc musisz założyć ile nagonisz ludzi i z tego się wywiązać inaczej adekwatnie dostajesz mniej kasy no i jeszcze jednasprawa najlepiej jak mieszkasz w dużym mieście ( poznań , wrocław ) bo w pipidówkach pole manewru jest bardzo ograniczone do tego konkurencje nie śpi
  • Ile godzin dziennie poświęcacie na swoją pracę?ile osób odwiedzacie Autor: ~aspiritual [89.78.34.*]
    w ciągu dnia?Czy ta praca daje Wam satysfakcję?Pewnie najgorsze jest wydzwanianie?
    Jakie sposoby zdobywania klijentów najbardziej się sprawdzają?Czy ta praca Was rozwija?
    dzięki serdeczne
    pozdrawiam
  • Re: Ile godzin dziennie poświęcacie na swoją pracę?ile osób odwiedzacie Autor: ~Jolanda [83.9.8.*]
    Nie pracuje w NN ale w firmie konkurencyjnej.Powiem Ci tak , najpierw na szkoleniach wypiora ci mozg i obiecywac beda złote góry, kokosy i inne takie bajery.Rzeczywistośc szybko to weryfikuje bo ludzie wcale nie chcą tak łatwo sie ubezpieczać.Sa miesiace ze owszem zarobisz 6.000-10.000 zl , ale odwal od tego podatek , zapłac zus i juz wygląda to znacznie gorzej .Do tego koszty dodatkowe telefony , utrzymanie samochodu....
    Praca wymaga niesamowitej samodyscypliny, wyrabiania planów.Aby umowic spotkanie trzeba sie nieźle nagimnastykować, wykonać czasami dziesiątki telefonów, a jak zajdziesz -poswiecisz czas to klient ci powie NIE.I zaczynasz od nowa....ciagła walka o nowego klienta.Stres przeolbrzymi....czasem pensja na poziomie 200 zl....bo cos nie wyszło, bo ktos zrezygnował.Najgorzej jest na początku, wtedy najlepiej mieć jakieś oszczedności odłozone , aby przetrwać slaby okres.
    Owszem mozliwości rozoju są..jak najbardziej.Satysfakcja z zarobionych pieniedzy, mozna awansowac na managera, zostac liderem i takie tam....
    TO NIE JEST ŁATWY CHLEB , ale sprobuj...może jestes własnie tym , który zdobedzie szczyty .Powodzenia:)
  • Re: Ile godzin dziennie poświęcacie na swoją pracę?ile osób odwiedzacie Autor: ~Smok [83.238.44.*]
    A to ciekawe że pracujesz w firmie konkurencyjnej i mówisz o niby podatku skoro usługi agenta ubezpieczeniowego nie są opodatkowane
  • Re: Ile godzin dziennie poświęcacie na swoją pracę?ile osób odwiedzacie Autor: ~Dłoogi [78.8.105.*]
    gratuluję inteligencji kolego!
    od kiedy usługi agenta nie są opodatkowane?! hmm?
    dochodówkę płaci każdy legalnie pracujący
    Vatu agent nie płaci... dlatego daję ci szansę wybrnąć z sytuacji z honorem
    napisz poniżej że chodziło ci o Vat...
    co z tego że w poście na który odpowiadałeś wyraźnie chodzi o dochodówkę
  • Re: Ile godzin dziennie poświęcacie na swoją pracę?ile osób odwiedzacie Autor: ~mirmił [78.8.11.*]
    Tylko VAT nie jest należny.Dochodowy jak najbardziej płacisz
  • Re: Ile godzin dziennie poświęcacie na swoją pracę?ile osób odwiedzacie Autor: ~Karolina [31.63.175.*]
    : Ile godzin dziennie poświęcacie na swoją pracę?ile osób odwiedzacie
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~agentka [83.16.252.*]
    gdzie tak zarobila.......ja tez tak chce, jaka to firma
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~nikt ważny [83.4.235.*]
    To Ty chyba w tym zawodzie nigdy nie pracowałeś...

;-)

Jesteś "niby-przedsiębiorcą" - w praktyce wygląda to tak,
    że masz bez dyskusji wypełniać *polecenia* unit managera,
    dyrektora oddziału, whatever - to taki etat "24 / 7"...

I jedno jest pewne - Ty się nie liczysz! Liczy się firma i jej zysk...

No, chyba, że trafisz na wyjątkowo wyjątkowy oddział / agencję...

;-)
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: mazia [83.6.90.*]
    Witam serdecznie,
    Naprawde nie jest to łatwy kawałek chleba, zwłaszcza na początku, ale po roku można odetchnąć i zacząć zarabiać przyzwoite pieniądze.
    Pracuję w firmie, która jest przychylna agentom, nie ma limitów i przez to praca jest o wiele łatwiejsza (brak presji). Nie traci się raz zdobytego szczebla kariery, a ponadto nie ma wyłączności, dzięki czemu można na początku potraktować to zajęcie jako dodatkowe.
    Jeśli chcesz pracować w dobrej firmie, mając w ofercie nowoczesne rozwiązania finansowe proszę napisz do mnie, maziaber@poczta.onet.pl (Warszawa i okolice)
    Pozdrawiam
  • Re:agent ubezpieczeniowy Autor: ~Agent ubezp. [195.117.12.*]
    Jest Pan nowy w działce ubezpiecxzenia, to jeszcze może Pan używać słów nieadekwatnych do myśli. Ustawa o Pośrednictwie Unezpieczeniowym rozróżnia 2 typy pośrednictwa ubezpieczeniowego: broker ubezpieczeniowy i agent ubezpieczeniowy. Nie ma doradcy ubezpieczeniowego, a jeżeli będzie Pan uzywał takiego tytułu, to podpada Pan pod ustawę o VAT, płaci się fiskusowi dodatkowe 22% od zarobionej prowizji za owe doradztwo.
  • Re:agent ubezpieczeniowy Autor: ~P-Z.... [83.23.214.*]
    Powiem tak jeskli nie masz "holernej" motywacji, masz gdziesz ze slyszysz po raz setny nie :D i jestes w stanie przesiedziec pol dnia na telefonie to startuj :) Tylko przed zatrudnieniem sie w nn sprawdz czy dadza ci telefon zebys mogl dzwonic za free bo innaczej to ciezko ci bedzie ruszyc. Ja zaczolem opracowac w tej dzialalnosci w grudniu i im dalej tym trudniej na poczatku bylem bardzie zmotywowany i chodz ludzie mysla ze taki agent to ma kokosy to tak pieknie nie jest. RAzem z transferami ofe to na swoim sie wyjdzie
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~Doradca [83.238.175.*]
    Zanim zaczniesz, przeczytaj: http://vademecum-agenta.zlotemysli.pl/mcl.php
    Sam ocenisz czy podolasz, czy nie:)
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~aspiritual1 [62.179.51.*]
    Jak pracujesz to zarabiasz -proste
  • lEPIEJ SPYTAJ JAKIE MA KOSZTY? Autor: ~BLEKOTA [62.179.51.*]
    800zł ZUS, 800zł paliwo,200zł komórka,100 jedzenie na mieście+inne200zł= 2100zł

Jeszcze podatek 19%.Garnir do prania 100zł mc.
  • Re: lEPIEJ SPYTAJ JAKIE MA KOSZTY? Autor: ~dłoogi [78.8.103.*]
    agent zawsze zarobi za mało!!!
    ..biorąc pod uwagę pracę jaką musi włożyć aby godnie żyć...
    porównując z tzw. etatowcami ...to nie ma co ukrywać że chcieliby nasze wypłaty...
    ale... zaproponuj takiemu pracę! wyszkol go pomagaj itd...
    każdy agent wie jak to wygląda
    Dlatego osobiście nie robię sobie problemu z mojej wypłaty... a to że jest zazwyczaj 10x większa niż moich rodziców (któzy oczywiście "pomagali" mi się rozwinąć w pracy) tłumacze WARUNKAMI CHOLERNIE SZKODLIWYMI!!!
    pozdroofki
    Dłoogi
  • Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~Maciej [82.146.243.*]
    Witam.
    Pracuje jako fizol w servisie i szczerze powiedziawszy niezbyt mi to odpowiada. chce zmienic prace. (technik) w ostatnim miesiacu hmm zarobilem dokladnie 3270zl powiecie ladnie ale za 320h !!! nic z życia, ból i brud nie do domycia.
    Jakis czas temu dostrzeglem ogloszenie w gazecie expres bydg. ktore jest do tej pory. Jak sie okazuje na agenta ubezpieczeniowego w Allianz. Przeprowadzilem serie rozmow z dyr. za pomoca maila gdyz w tym trybie pracy ciezko mi inaczej. No złote góry a taka prawda ze zycie z prowizji... Myslalem miec ta prace jako dodatkowa by miec jakies zabezpieczenie. Koszta za szkolenie jakie mi mowila p. dyr. to szkolenie z materialami 360zl ktore mozna wliczyc w koszta, procedura założenia własnej Firmy :
    -Urząd Miasta (dział EG) koszt ok. 100pln
    -GUS (po REGON)
    -US (W dokumentach wpisujesz faktyczne rozpoczęcie działalności - czyli 1-sza
    spodziewana f-ra)
    -ZUS (j.w)

Dla każdego Agenta Allianz jest do dyspozycji biuro w pełni wyposażone za które
    płaci Allianz. Komputery, telefony, faxy, ksero. Pokoje spotkań z klientami.

Centrala Allianz ok. 10 każdego miesiąca wystawia pełne rozliczenia zawartych
    przez nas umów, nalicza prowizję i wystawia sobie w naszym imieniu rachunek do
    zapłaty.
    W kwestii księgowej Ag ub. rozlicza się na podstawie książki przychodów i
    rozchodów, wrzuca w koszty np. paliwo, komórkę.Najkorzystniej jest by na
    podatku liniowym- 19%.Bardzo proste rozliczenie.Ile Pan dostał, ile Pan wydał,
    kwota do opodatkowania.Koniec.

Regularnie w oddziale co kwartał robie analizę dla Agentów jakie są u nas
    średnie zarobki:

miedzy 0-12 miesiącem pracy średnie zarobki brutto to 2 460,00(najwyższe średnie
    zarobki brutto to 4 400,00)
    miedzy 12-24 miesiącem średnie zarobki brutto to 3 800,00( najwyższe średnie
    zarobki 5 900)
    powyżej 24 miejsca pracy : średnie zarobki brutto: 4900,00(najwyższe średnie to
    6400).
    Od tego taki młody Agent musi odjąć : 250 pln na ZUS
    ok. 100 pln komórka
    ok. 200 pln paliwo

TO FRAGMENTY ODPOWIEDZI NA MOJE PYT MAILOWE
    Powiedzcie mi tak szczerze czy warto w to wchodzic?
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~Dłoogi [78.8.100.*]
    czy warto?
    hmm... gdyby mi ktoś takie warunki postawił to bym go wyśmiał!
    ...nie te pieniądzę
    ja zarabiam powiedzmy 3-4 x więcej z tym że traktuję swoją pracę zawodowo
    wiesz jak to jest jak się chce 10 srok za ogon trzymać...
    bez urazy dla allianzu... to kokosów tam nie ma
    szczerze ci odradzam ...bo wpędzisz się w długi.
    masz na dzień dobry dużo produktów do sprzedaży...
    na komunikacyjnych i majątkach raczej nie zarobisz,
    życiówki są wredne w sprzedaży i utrzymaniu
    OFE... sprawdź pozycję allianzu... porażka

taka praca jest napewno trudna ale i bardziej satysfakcjonująca finansowo.
    tylko miejsce pracy i własny wkład w tę pracę zadecyduje o wyniku
    pozdrawiam...
    Dłoogi
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~młody [87.204.120.*]
    To w jakiej firnie pracujesz dłoogi jako doradca finansowy ?
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~Dłoogi [78.8.103.*]
    nie pracuję jako doradca finansowy... bo tacy nie istnieją!
    ...chyba że osoba prywatna płaciłaby stałą stawkę co miesiąc za doradztwo a "doradca" nie otrzymywałby żadnej prowizji za sugestie inwestycyjne...
    a że tak niema w polsce to i doradcy nie istnieją

a ja zajmuje się OFE
    to takie obowiązkowe dla ludzi więc nic im nie muszę sprzedawać... już to mają
    zmieniam im fundusze jak jest w tym logika i sens (czołówkę zostawiam, ze słabych wypisuję)
    tłumacze na czym ta reforma polega, co mają, po co im to i na co później mają zwracać uwagę
    buduję rynek, zaufanie i jeszcze zarabiam, podczas gdy moi klienci ani złotówki na tym nie stracą... porównaniem może tu być OC... każdy musi mieć a chcę tanie i dobre... w OFE jest podobnie... daje się lepsze oferty
    nikt mi limitów nie stawia, więc mam swobodę
    konkurencji brak... bo i zapraszam do pracy ;)
    czołg mi z oka wyjedzie jeśli fundusze będą miały na tyle pracowników żeby mi zagrozili
    a to że zarabiam więcej niż "przeciętnie" to przecież nie za darmo... jak już pisałem swoją pracę traktuję zawodowo to i zarobek musi być adekwatny do wkładu w tę pracę
    pewnie, że codziennie na nią narzekam... w końcu praca z ludźmi - psychicznie wyczerpująca
    ...ale gdyby każdy chciał to robić to by w tym zawodzie tyle nie płacili

pozdrawiam
  • Czy warto zostac agentem ubezp. ? do pana dłoogi Autor: ~młody [87.204.120.*]
    Zgadzam się z panem ze doradców w Polsce nie ma, jestem ciekaw ile i jakie fundusze Pan reprezentuje i czy tylko OFE czy jeszcze czymś się Pan zajmuje
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? do pana dłoogi Autor: ~Dłoogi [78.8.103.*]
    odpowiedziałem w odrębnym temacie tu tylko dopisze to co pominąłem
    co do tych innych jeszcze moich prac poza ofe
    ...OFE i tylko ofe ;) praca zawodowa ze specjalizacją na ofe (jak to zwykłem mawiać)
    firmy chcą nas zalać polisami, ike, itp ...nie dajemy się, nie robimy tego z własnego wyboru ...choć możemy również tego typu produkty sprzedawać i co poniektórym czasem się zdarza (jak już klient bardzo nalega ;) )
    czym jeszcze się zajmuję??
    ucieczką od codzienności ...startuje w rajdach amatorskich ...tak żeby nie zwariować ;)

zawodowo tylko ofe
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~axa [88.156.129.*]
    Witam ja pracuję w firmie ubez. AXA i chcę powiedzieć że po przeczytaniu tej wypowiedzi chcę powiedzieć że ta praca na ofe o której piszesz to nie praca!!!! ofe to ja mogę spisywać codziennie po 10 tylko po co mi to skoro po reformie wszystko z tym ofe jest nie pewne ja spisze a przy transferze przylezie jakiś agent z innej firmy i namówi do po zostania albo po 3 miesiącach i wtedy kasa do zwrotu!!! Szczerze zajmij się życiówkami i funduszami inwestycyjnymi to są pieniądze i przyszłość...a nie ofe widzę ze nastawiony jesteś na prostą kase...ofe to jest dobre dla początkujących agentów a nie dla doświadczonych którzy chca wybudować jakikolwiek portfel i myśli poważnie nad tą pracą. A tak na boku to jak Ty wyrabiasz plany pisząć tylko ofe?
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~leon [91.94.92.*]
    Jak najbardziej warto! Doskonały sposób na dorobienie do stałego etatu. Ja pracuje fizycznie w górnictwie pod ziemią i dorabiam w ten sposób. Średnio wychodzi mi ponad 4 tys. miesięcznie prowizji /praca na pół etatu/. Za rok przechodzę na emeryturę górniczą/25 lat pracy/ Najgorsze były pierwsze dwa lata pracy. Po kilku latach klienci sami do ciebie dzwonią i chcą się ubezpieczyć. Agenci którzy zajmują się ubezpieczeniami w pełni zawodowo zarabiają po kilku latach średnio 7200 zł /TOP 1000 w naszej firmie/ Ale są i tacy co zarabiają 20 000 zł. Wszystko zależy od ciebie, od twego wkładu pracy...
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~nikt ważny [83.23.47.*]
    I to jest chyba ogólny sekret sukcesu w branży - pierwsze miesiące, a nawet lata
    traktować to jako pracę dodatkową - obok stałego "etatu" w "normalnej" pracy.

Bez tego trzeba liczyć na ogromne szczęście albo mieć fenomenalny pomysł.

Ilu ludzi ma takie szczęście i pomysły...? ;-)
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~espiritual [87.206.50.*]
    Najwięcej kasy zarabiasz na OFE a Alianz (to dobra firma:)ale jest na szarym końcu więc najlepszy kąsek ci odpada.
    Jeśli będziesz potrafił dzwonić godzinami umawiać spotkania to dasz radę.
    Potencjał finansowy jest duży,ale początki są bardzo trudne i łatwo się wpędzić w długi.
    Zarobki,które podał ci gościu są realne i nienaciągane,ale mierne.
    Polecam inne firmy i rozpoczęcie od stycznia ( OFE)
    Słyszałem że dobrze płacą w AXA.
    Za OFE w ING też płacą ok.
    Średnie zarobki w oddziale,w którym pracowałem to ok 8tyś(oczywiście brutto-a koszty są nie małe) zł na łebka,
    W pierwszym roku marne szanse na taką kasę,ale jak się poświęcisz to kto wie.
    zxpok
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~raczek [83.7.149.*]
    Czy warto zostać agentem ubezpieczeniowym? Tak - pracuję w tej branży już 5 lat i tylko z tej pracy się utrzymuję, średnie zarobki brutto-ok. 4tys. ALE JEST TO PRACA DLA OSÓB bardzo upartych, nie zniechęcających się odwołanym spotkaniem z klientem - 1 NIE to 5 razy TAK. Mam 45 lat i odważyłam się otworzyć własną firmę ubezpieczeniową - ale stosuję jedną i najważniejszą dyrektywę w tym zawodzie:
    - to klient i jego zadowolenie jest na I miejscu w tej paracy, nasza prowizja na II miejscu.
    Jeśli taką hierarchię wartości założycie na starcie - będzie OK.

POZDRAWIAM i życzę mocnego startu.

Raczek
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~Amunicja [87.99.101.*]
    Ja niestety uwierzyłam.Obiecują złote góry. Wszelką pomoc ze strony menedżera, Potrafią obiecywać ogromne pieniądze. Super manipulują słowami. No i owszem, pieniądze są ogromne, ale jak ktoś jest uczciwy w stosunku do klienta to nie zarobi dużo. Są tacy co idą po trupach, to oni maja najwięcej kasy.
    Menedżerowie szybko zapominają o swoich świeżo upieczonych agentach. Pamiętają o nich tylko wtedy, kiedy maja za nich dostać pieniądze za wciągnięcie ich do tej pracy. Mam nadzieję, że nie w każdym oddziale tak jest. Trzeba się nad taka pracą zastanowić.
    Zarobiłeś ponad 3000 zł pracując 320h, tutaj trzeba pamiętać ze za przepracowanie 320h można nic nie dostać.
  • Re: Czy warto zostac agentem ubezp. ? Autor: ~agentka [83.16.252.*]
    CZy warto.....na poczatku zeby zaczac pracowac i dzialac w terenie jako agent potrzeba duzego zabezpoeczenia finansowego (tel, paliwo, zus, rachunki trzeba oplacac). W firmach ubezpieczeniowo-finansowych obiecuje sie kokosy, czlowiek to wszystko kupuje bo mysli ze pieniadz jest na wyciagnieciu reki ale zajebiscie ciezko jest go zarobic. Do tej pracy potzzeba duzo uzbrojenia sie w cierpliwosc bo pieniadza nie sa latwe do zarobienia, co tu sie oszukiwac.....ciezko jest wykosic konkurencje- a nie jest latwo, ZEby stanac na nogi potrzeba mniej wiecej roku. MOze i sa fajne poeniadze do zarobienia ale kosztuja duzo wysilku, pracy ,zaangazowania, jezdzenia do klienta czasami nawet kilka razy.
    Malo tego........jest tez nacisk od strony szefostawa. Dyrektor/ka chca abyśmy byli
    bardziej aktywni w pracy. CHca wiekszych efektow i spisanych umow, nie rozumia tego ze ktos moze niechciec ubezpieczenia czy polisy.
    Zycze owocnej pracy ........:)
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~BARBARA [86.73.133.*]
    WITAM SERDECZNIE JEZELI JESTESCIE ZAINTERESOWANI PRACA JAKO DORADCA UBEZPIECZENIOWY ZAPRASZAM NA SPOTKANIE. KONTAKT 660 467 306
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~Niezdecydowany [83.28.200.*]
    Mam propozycje pracy jako kierownik zespołu/manager w Amplico Life. Oczywiście jestem na eatpie rekrutacji. Szczeble po kolei. Szkolenia. Przez okres 3 m-cy praca jako agent, podpisanie 12 umów ubezp. (warunek). Póżniej praca jako kierownik (rekrutacja , oraganizacja pracy itp.) Płaca 2500-3000 + prowizja. Obecnie pracuję w banku. Czy ktos to przechodził i mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami. Zastanawiam się czy dobrze robię?
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~barbapapa [87.206.50.*]
    Będziesz tyrał od świtu do nocy.
    Menager po kilku latach zarabia kilkanaście tysięcy,ale jest wiecznie zajechany.
    Bardzo ciężka praca...i niewdzięczna.Ciągłe raporty odprawy z dyrkiem z regionalnym....Masakra
    Tworzyć zespół od zera to jest duże wyzwanie i musisz mieć trochę odłożonej kasy.
    Na początku koszty mogą cię zeźreć.....pozdr.

• Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~Niezdecydowany [83.28.245.*]
    Jakie koszty? Dzieki za podjęcie tematu.
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~sabina_ka [192.168.10.*]
    Warto dla każdego zadowolonego klienta warto!!!Zadowolony klient poleca cię dalej. Na początku jest cięzko ale jeśli przetrwasz to kasa,kasa,kasa......
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: adopt [67.84.120.*]
    czy ktos z was pracuje w firmie tacoma? moze wiecie cos na ich temat? dziekuje za wszystkie informacje.
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~doradca_klienta [212.76.37.*]
    Witam wszystkich,
    bardzo ciekawe wypowiedzi zamieszczone wcześniej zmobilizowały mnie do odpowiedzi.

Pracuję w jednej z większych firm ubezpieczeniowych od 6 lat, zaczynałem jako agent a teraz jestem kierownikiem. Znam tą pracę od podszewki. Jeśli Twoim głównym motywatorem jest kasa, w horyzoncie 2-3 lat można dojść do bardzo dobrego poziomu 10.000zł i więcej. Warunek jest jeden - dobro i potrzeby klienta są priorytetem.
    Prowizje oferowane przez ubezpieczycieli są ok. ale trzeba na nie solidnie zapracować.
    Trzeba też pamiętać, że najbliższe 10-15 lat to czas dojrzewania naszego rynku i jego największych wzrostów. Przed nami czas wzrostu świadomości w takich kwestiach jak prywatne emerytury, programy stypendialne, czy jakościowy, prywatny serwis medyczny.

Jako kierownik wprowadzający nowych agentów do pracy, wiem jedno, to branża, z którą warto wiązać się na wiele lat, dająca stabilizację, bezpieczeństwo, satysfakcję z wykonywanej pracy i dobre pieniądze.
    Musisz jednak pamiętać, że to ciężka praca, która wymaga samodyscypliny, skazana na wiele NIE zanim usłyszysz TAK.
    Wiem też, że jeśli szukasz rozwoju, to dobry wybór, możesz rozwijać się jako sprzedawca lub jeśli masz mądrego szefa, pomoże Ci awansować w strukturach sprzedaży.
    Kiedy już będziesz dobry w sprzedaży tak trudnego produktu - sprzedasz wszystko, a jeśli wybierzesz ścieżkę kierownika i się w niej odnajdziesz, będziesz miał szansę pomagać innym rozwinąć się w tym biznesie.

Dla zainteresowanych taką ścieżką kariery podaję maila i proszę o CV
    doradca.klienta@wp.pl
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~korki [87.207.52.*]
    Zgadzam się z "doradcą klienta".To wszystko to prawda.Ja niestety nie dałem sobie rady.Nie każdy ma predyspozycje do tego zawodu.Najtrudniejsze jest wydzwanianie.Jak ktoś chce spróbować niech zacznie od dzwonienia-umawiania na spotkania.
    pozdro.
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~student [62.87.218.*]
    yo yo :D

pozwolicie ze dorzuce pare groszy choc mlody jestem i sie zawiele nie znam

na 1 roku studiow brakowalo kasy na alkohol i imprezy - poszedlem do pewnej firmy ktorej nie bede reklamowac

stanowisko "doradca finansowy" = czytajcie agent ubezpieczeniowy

bajki o kasie jaka mozna zarobic byly piekne ale po 5 miesiacach telefonow zrezygnowalem
    teraz jestem 4 lata starszy i studiuje e-biznes i powrocilem na "stare smiecie" ale z nowym spojrzeniem,
    docieram do klientow przez internet, zalozylem INTERNETOWE CENTRUM UBEZPIECZEN

faktycznie - to niesamowite ze czesc bajek byla prawdziwa tylko najgorzej znalesc sposob na przebicie sie :D dobrze ze 80 % agentow to ludzie bez pomyslow i zacofani w internecie :D kasa lezy wystarczy dobrze poszukac :P

pozdrawiam
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~ja [79.163.204.*]
    Agenci ubezpieczeniowi to nieuki i oszuści.Nie liczy sie dobre doradztwo dla klienta tylko wciskanie mu kitu i duże od niego prowizje.Oszukana
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.8.80.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.8.80.*]
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~Do oszukanej [83.10.106.*]
    Jak jesteś taka mądra, to czemu dałaś się oszukać:-)
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~zzzzzz [62.233.211.*]
    na początku zaznaczę że nie jestem agentem ubezpieczeniowym, ale prowadzę własną działalność gospodarczą. Jeśli chodzi o początkowych agentów- napewno nie zarabiają oni 10.000 ale pokażmy coś na 10.000

zus- 300-350 zl
    podatek - 19% [w uproszczeniu, bo w praktyce wychodzi mniej] - 1900 zl

dochód - ok 7700-7800

do tego paliwo, sprzet elektroniczny, telefony, karty doladowujace do tel - można zabrać na fakturę na firmę [także rodziców, wujków itd, zakup komputera do domu i setek innych rzeczy]

i koszty te obniżają podstawę odpodatkowania, a zarazem są rzeczami, na które i tak normalnie wydajemy pieniądze[np pracując na etacie]

na etacie zarabiając te 4 tys na reke i tak 2.5 dostajemy[fakt- nie płacimy juz sami zusu itd]

ale etat ogranicza... czas, wolność, zarobki

we własnej działalności sami sobie jesteśmy szefami[w uproszczeniu], możemy olać dzień pracy albo wyjść po 3 a nie 8h...

napewno warto spróbowac własnej działalności, bo daje cholernie dużo możliwości

aha: jeśli ktoś pomyśli, to może mieć główną pracę, pracę dodatkową[wykorzystując działalność], cholernie dużo różnych kosztów[co sprawi że nie będzie płacił podatku] i do tego jeszcze jakiś dochów pasywny...

:)
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~dominik111 [79.186.253.*]
    witam
    pani lub panie "zzzzzz" zaciekawiła mnie kwestia tego, iż prowadzisz własną działalnośc gosp.
    chciałbym poprosic o kontakt najlepiej na e-mail lub poprostu tu na forum.
    brzezinski.dominik@wp.pl

Ja prowadzę także działalność - chciałbym zająć się sprzedażą a raczej pośrednictwem sprzedaży ubezpieczeń - interesuje mnie kwestia egazaminu i zdobycia licencji.

Jeśli orientujesz się w tym temaci eto prosze o info. pozdr.
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~Jja [80.48.126.*]
    przeszłam szkolenie , zdobyłam licencje a potem kazali mi podpisac weksel in blancko
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.18.95.*]
  • Re: ile zrabia doradca finansowy tzw agent ubezpieczeniowy Autor: ~www.ciszek.pl [83.26.88.*]
    Płaca agenta zależy od pochodzenia. Ile pochodzi -tyle zarobi !