kto nie wierzy niech popatrzy na wykresy gdzie wczoraj i dzisiaj przy spadku ceny mocno spada lop przy wysokim wolumenie czyli mamy do czynienia z silnym rynkiem a tylko my grubaski zamykamy swoje eski więc trzymamy kurs nisko
Dnia 2021-04-09 o godz. 11:33 ~kudłaty napisał(a): > Dnia 2021-04-09 o godz. 11:30 ~gracz napisał(a): > > baza -5 pkt to jak by ktoś z długiej uciekał ale wszyscy to widzą więc za proste trochę na logike > > w tej chwili baza wynosi plus 4,63 pkt zerknij na notowania
a to oznacza że kontrakt jest niedowartościowany więc należy go kupować
Dnia 2021-04-09 o godz. 11:24 ~gracz napisał(a): > Wiadomo że eski i elki ale jedna ze stron jest inicjująca tzn ktoś wycofuje się z rynku jakiś grubas. Pytanie czy pomylił się czy jakaś strategia
inicjującą stroną jest drobnica giełdowa ze swoimi elkami i dlatego trwa to tak długo
Nie zgodze się bo zawsze jak lop dużo spada zamyka ktoś większy. Basa na wzrostach była dodatnia teraz . w kryzysie w 2008 jak spadało i wiekszosć na spadek cisneła -20-50 pkt
Dnia 2021-04-09 o godz. 11:44 ~gracz napisał(a): > Nie zgodze się bo zawsze jak lop dużo spada zamyka ktoś większy. Basa na wzrostach była dodatnia teraz . w kryzysie w 2008 jak spadało i wiekszosć na spadek cisneła -20-50 pkt
niedawno na tym forum ktoś już wyjaśnił pojęcie bazy więc poszuka i nie błądź
Mi nie musi nikt wyjaśniac. Jestem na rynku wiele lat i to jest podstawa że baza świadczy w cześci o optymizmie badz pesymiźmie. Nie wiesz tego co na kontraktach robisz.
Dnia 2021-04-09 o godz. 11:54 ~gracz napisał(a): > Mi nie musi nikt wyjaśniac. Jestem na rynku wiele lat i to jest podstawa że baza świadczy w cześci o optymizmie badz pesymiźmie. Nie wiesz tego co na kontraktach robisz.
to że jesteś stary to nie znaczy że mądry:))) zapamiętaj sobie raz na zawsze na GPW baza na kontrakcie terminowym jest różnicą między kursem instrumentu bazowego a jego pochodną jeżeli nie wierzysz to zadzwoń do działu notowań GPW i zapytaj
To że jestem tyle to znaczy że zarabiam i się znam. A ty siedzisz za forum i czekasz aż ci ktoś coś powie bo cienki bolek jesteś z grze. Takich jak ty cwaniaczków to tysiące przeżyłem. Za jakiś czas cię wyzerują na koncie i zakończysz karierę. Na razie na forum możesz ujadać i bajki wypisywać.
Dnia 2021-04-09 o godz. 12:14 ~gracz napisał(a): > To że jestem tyle to znaczy że zarabiam i się znam. A ty siedzisz za forum i czekasz aż ci ktoś coś powie bo cienki bolek jesteś z grze. Takich jak ty cwaniaczków to tysiące przeżyłem. Za jakiś czas cię wyzerują na koncie i zakończysz karierę. Na razie na forum możesz ujadać i bajki wypisywać.
Ktoś pokazuje że z długiej ucieka. Pytanie czy to nie jakaś celowa zagrywka. Za bardzo to w oczy kole co teraz pokazują a na giełdach oczywistość jest mało kiedy sprawdza
Dnia 2021-04-09 o godz. 11:46 ~gracz napisał(a): > Ktoś pokazuje że z długiej ucieka. Pytanie czy to nie jakaś celowa zagrywka. Za bardzo to w oczy kole co teraz pokazują a na giełdach oczywistość jest mało kiedy sprawdza
ktoś pokazuje że ucieka z krótkiej a nie z długiej z długiej ucieka wystraszona drobnica czekająca na krach i ona niczego nie musi pokazywać bo jest tylko partnerem do zamykania krótkich powodem wczorajszego zamknięcia 3,5 tysi po sesji była niecierpliwość i obawa czy na dzisiejszej sesji nie dojdzie do dynamicznego wzrostu bo lepiej jest mniej zarobić niż dużo stracić:))
Dnia 2021-04-09 o godz. 12:19 ~gracz napisał(a): > Bajeczki i jeszcze raz bajeczki. 13 jest wyrok w sprawie banków frankowych i będzie albo pompa w gorę albo w dół . zapamiętaj to
Jak byś logicznie myślał to byś widział że ktoś zamykał coś to spodziewa się wyroku nie po swojej myśli. Podałem ci datę 13 to smiać mi się chce jak piszesz coś wyżej że teraz ma coś spadać tzn krach temu wczoraj zamykali.
Dnia 2021-04-09 o godz. 12:37 ~gracz napisał(a): > Jak byś logicznie myślał to byś widział że ktoś zamykał coś to spodziewa się wyroku nie po swojej myśli. Podałem ci datę 13 to smiać mi się chce jak piszesz coś wyżej że teraz ma coś spadać tzn krach temu wczoraj zamykali.
co za bełkot zupełnie nie rozumiesz strategii gry dużych graczy i niech tak pozostanie z mojej strony to koniec dyskusji z toba
powodem wczorajszego zamknięcia 3,5 tysi po sesji była niecierpliwość i obawa czy na dzisiejszej sesji nie dojdzie do dynamicznego wzrostu bo lepiej jest mniej zarobić niż dużo stracić:)) bez komentarza !!!
powodem wczorajszego zamknięcia 3,5 tysi po sesji była niecierpliwość i obawa czy na dzisiejszej sesji nie dojdzie do dynamicznego wzrostu bo lepiej jest mniej zarobić niż dużo stracić:)) bez komentarza . Pograj dzieciaku na demo pierw i więcej pokory bo kariera i tak krótka będzie o ile grasz w realu bo to watpliwe.
Przy takiej bazie opłaca się sprzedawać "koszyki" akcji i kupować kontrakty. Dysponując dużym kapitałem można sporo zarobić na tym procederze. Kiedyś dzienne ruchy wykonane "koszykami" wynosiły średnio 50 pkt.
Zobacz na dzisiejszy wykres ceny i lopu. Był to tylko DT dużymi pozycjami bez powiększania pozycji podstawowej u grubasów. Drobni też mogli na tym zarobić.
Herkulesie, dzisiaj ponownie w akcji tylko animatorzy i detaliczna drobnica. Można więc wnioskować, że grube ryby zajmują pozycje po krótkiej stronie rynku i czekają na swój czas. Zgadzasz się ze mną w ocenie sytuacji?