• Var i nie tylko Autor: komar_13 [5.173.139.*]
    Z racji, że ostatni wątęk trochę się już zapełnił, otworzyłem nowy, żeby łatwiej było dyskutować.

Trochę chyba czerwień na szerokim dzisiaj.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Santa_k15 [5.173.248.*]
    Zdaje się że będzie szansa kupić ten cdp poniżej 250
  • Re: Var i nie tylko Autor: komar_13 [5.173.129.*]
    Jestem ciekaw jak to rozegrają. Wczoraj zaciągnąłem trochę CDP w okolicach 260 i zostawiłem coś na ewentualną drugą transzę. Koszyczek też mam ustawiony na PCF. Tutaj chciałbym zaciągnąć poniżej 76. Jeżeli miałoby ruszać to może z lekkim przysiadem. Drugi scenariusz to kiszonka do kwietnia, więc wtedy powinna być okazja na zatankowanie.
    Ale czerwień dzisiaj...
  • Re: Var i nie tylko Autor: inqb [178.235.188.*]
    Panowie, jak Wam sie widzi technicznie sytuacja na Boombicie?
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Ruchanienagrubo [94.254.226.*]
    Var wali boczniaka... 1.8- 2zł. Jak wezmą się za robotę z dobrymi efektami to znowu będzie rajd pod 4. Na razie nic się nie dzieje...
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~komar_13 [5.173.129.*]
    Ruchaś, musi być pod co grać a na boczniaku można na harnasia wykręcić:)

Inqb, kiedyś miałem boombit. Kupno tylko pod zarobek i udało się, ale jak zaczęło krążyć w okolicach 20 zł to dałem spokój. Niestety nie wiem jakie mają plan i jak idzie im na rynku gier mobilnych. Tak więc nie pomogę
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Santa_k15 [178.43.1.*]
    Może się uda jeszcze kupić poniżej 250 cdp jeśli patcha nie będzie w lutym:) albo odbiór bd negatywny.
    Santa, zobacz co sie dzieje na cdp o 17ej, np. wczoraj i dzisiaj. Ulica nie ma tyle kasy, żeby wchłaniać takie ilości w 3 minuty.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Reznor [188.147.105.*]
    Panowie zakładam, ze CDR opóźni wydanie patcha, ale teraz trzeba zbierać. Spójrzcie tez na CLN dzisja otwarcie luką, a za 4 godziny będzie konfa że spółki. Ruchaś: na Var zarobimy dużo w tym roku, nie ma co do tego wątpliwości i na jeszcze kilku innych spółkach. Borute masz jeszcze?
    Cześć Reznor. CLN faktycznie, duża luka na otwarciu. Teraz mamy 7% na plusie. Pewnie jeszcze sporo wzrośnie, ale ryzyko jest. Jakie info obstawiasz?
    CDR może mieć opóźnienia w wydaniu patcha, ale jak dobrze to rozegrają, to CP2077 wróci do sklepu PS od kwietnia, a to da kolejny zarobek już w drugim kwartale.
    Oglądał ktoś transmisję? Ładny grant dostali(CLN). 40 mln to już jest coś. Jeżeli spełniłby się optymistyczny scenariusz, to za 2 miesiące może być ładnie. Dzisiaj pewnie zamkną lukę. Potem trzeba wyczekać dobry moment na kupno. W wolnej chwili popatrzę na wykres, poczytam o spółce. Jest potencjał.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Reznor [89.64.122.*]
    Dostali 27,2 mln reszta to wklad spółki, ale dzisiaj zrobili numer. Przyjechał Andrzej i siadł optymizm, przy zbieram przy 43-45 od pewnego czasu, ale pierwotnie kupowałem przy 32 i marzec 2020, jak spadło poniżej 30,xx. Przy 38,xx dlugo się mieliła, aby przebić 40,xx. Jedna z lepszych spółek z biofarmu, ale ćwiczy cierpliwość. Czekam na pierwsze umowy sprzedazy pod patent esketaminy + rozbudowa sieci dystrybucji na terenie Europy i Azji. Zobaczymy, co będzie dalej, jak narazie jestem zadowolony, ale dla przykładu lepiej zachował się nanogroup
    No, zanim Andrzej skończył to już pojawiła się czerwień. Muszę sobie poczytać o tej spółce. Kurs teraz blisko swoich maximów a tego nie lubię :).

Chce dobrać jeszcze trochę redsów. Ale tutaj tradycyjnie żadne longi. To ma dać zarobić i im szybciej, tym lepiej :)

SCPFL ostro spadł dzisiaj. Czyżby wybicie się szykuje?
    Ale grubaski mają precyzje o 17ej. Wczoraj było brane chyba po tyle samo.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Ruchanienagrubo [94.254.226.*]
    Boruta to mistrz
    Od dzisiaj HUBTECH :)) Santa, też poniżej się ustawie i nie zdziwię się, jak zrobią spory zrzut. Także ustawiłbym się dopiero w przyszłym tygodniu na większe zakupy. Myślę nad tauronem, czekałem na 2,5 i jest, jeżeli kapitał częściowo przechodzi na Value to oczywisty wybór i relatywnie tanio. Lotos wywalę przy 50-52, jak narazie idzie, jak po sznurku.
    Według mnie opóźnienie już jest w cenie. Dzisiaj po 17ej bylo skupione jakieś 30k akcji. Teraz pytanie po co? Arsenał na wzrosty czy na spadki?
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Reznor [188.147.106.*]
    Zbierałeś PCF ? Dzisaj demo idzie w świat, może być dobra sesja
    Zbierałem PCF i rozpoczęcie sesji bardzo ładne. Jestem ciekaw jaki będzie feeback po wypuszczeniu demo. Według mnie to bardzo dobra taktyka ze strony spółki. Będą mieli miesiąc na poprawki. Ponadto demo jest darmowe, więc odpada argument, że ktoś zapłacił, działa słabo, więc kasa wyrzucona w błoto. Mój scenariusz, to ładne wzrosty dzisiaj, jutro może być korekta i do wydania pełnej wersji, kurs już będzie w okolicach 80 zł.
    Ladnie idą, dema jeszcze nie ma chce właśnie sprawdzić, co zrobili
    Możliwe, że dopiero od 18ej będzie można pobrać. 24GB wersja na PC. Podobno jak kupisz pełną wersję to można kontynuować grę.

Dobrałem dzisiaj trochę redsów po 250.x, średnia już ładnie poniżej 260 zł. Ciekawe jak długo będą mielić ten poziom i ile jeszcze muszą zebrać.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~wers [89.64.87.*]
    Nie chciałbym tutaj nikomu psuć humoru, ale moim skromnym zdaniem CDR zmierza niechybnie w kierunku 239. :(.
    Rzeźniczek wpadł na to pół godziny po mnie, więc chyba coś musi być na rzeczy ....

https://stooq.pl/mol/?id=17404
    Cześć Wers. Nie jestem biegły w wykresach, ale co jeśli wyrysuje nam się podwójne dno? Wydaje mi się, że papier jest zbierany od dłuższego czasu i ktoś to robi raczej pod wzrosty - wiem zawsze to co by się chciało przemawia bardziej :). Możliwe, że zjedzie na 239. Jeżeli tak będzie to zostawiłem coś jeszcze na ostatni zakup.

Aha, jeszcze raz dzięki za tą podpowiedź z możliwością podglądu arkusza zleceń. Przyznam, że dzięki temu na DataWalk udało mi się ustrzelić prawie sam szczyt przy sprzedaży :).
    sorry, ale nie widzę żadnej formacji podwójnego dna.
    Gdzie niby jest to pierwsze dno, Twoim zdaniem?

jeśli już się upierać to świeca z 8.01 i druga z 20.01 - tworzą właśnie W.
    Aktualnie nie ma to miejsca. Kurs osuwa się pod ciężarem własnym. Jak będzie. to zdecydują "fundamenty". technika nie zawsze się sprawdza.

Fajnie, że udało mi się Ci pomóc z tym arkuszem. Ale nie wierz w to ślepo. Jest mnóstwo zlaceń ukrytych, zwłaszcza przez grubszych inwestorów i lubią walić w rynek z ukrytego.

ps. Trzeba mieć też plan, jakby się jednak okazało że 239 zostanie przełamane. I zjedziemy piętro niżej. pozdr.
    A co jeśli spojrzymy szerzej: 12.07.2020, 08.01.2021, 28.01.2021 i teraz? Przy takiej rozgrywce faktycznie kluczowy może być poziom 239.

Jeżeli nastąpi przełamie 239, to chyba trzeba będzie poczekać :). Pozostanie pytanie, jak długo.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.87.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: komar_13 [5.173.154.*]
    Wers, chyba skasowali Ci wiadomość
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~wers [89.64.87.*]
    nie ma tam W. Nie ma podwójnego dna. No way :).
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: komar_13 [5.173.154.*]
    Dlatego rzucam temat do dyskusji :) Za świeży jestem na giełdzie, dlatego chętnie zawsze posłucham osób z większym doświadczeniem lub ciekawym podejściem do tematu :)
    No ja właśnie kupiłem kolejne przed chwilą:) wczoraj jeszcze poczekałem jak to się rozwinie. Jestem spokojny, c/z CDP zrobi swoje po raporcie za 2020 ale nie przeczę wierzę że 239 jest spokojnie do ogarnięcia,a a po prawdzie to nie wiadomo co jeszcze do raportu wymyślą, może znowu będą jakieś problemy:)) Rozpocząłem skup od 290 przed tym całym raportem hakerskim.

Spółka ma skrajnie negatywny sentyment ale zarobiła kupę $$$ także dla mnie to buy. Zobaczymy za kilka miesięcy jak to mi wyjdzie:P
    Santa, mam bardzo podobne podejście. Ponadto należy pamiętać, że CDR to nie tylko CP2077. Ja zacząłem skup w okolicach 260. Dzisiaj dobierałem po raz ostatni(chyba). Nie ukrywam, że liczę na odbicie się od poziomu 242. Jak będzie, zobaczymy.
    Mi to nie robi specjalnie komar bo ja z tymi akcjami prawdopodobnie będę siedział co najmniej do multi. No chyba, że napompują je tak jak w styczniu bo wtedy sprzedałem prawie cały pakiet po 357 i odkupiłem więcej akcji taniej:) ale nie spodziewam się, bo nie shrotuje już tyle fundów.

Sentyment jest skrajnie negatywny pomimo kosmicznie dobrej sprzedaży, według moich kalkulacji przekroczone zostało 15 mln kopii:) także to daje samo w sobie około 1 mld+ zysku ze sprzedaży w Q4, Do tego 200 mln Q1-Q3 które już będzie w zysku.
    Wygląda na to, że c/z CDP będzie poniżej 20:) ale no cóż, mogę się mylić. Sprzedaż na GOG jest dla mnie zagadką, na Steam jako tako można oszacować ale W3 z tego co znalazłem sprzedał się w 50% na GOG w początkowym okresie.

Nie chcę też mówić czy coś sie do raportu jescze złego może wydarzyć, atak hakerski był dla mnie zaskoczeniem, zacząłem kupować po 290 jak się cena ustabilizowała na kilka dni. Także może coś jeszcze wyskoczyć:) Także w krótkim terminie nie chcę wróżyć nic.

Dobra ost. pakiet po 238 dobrane, więcej już nie wchodzę trzeba się w końcu dywersyfikować.:)
    Dzisiaj ostro na szerokim. Jeszcze niecała godzina. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ogólnie masakra... CDR już nie dobieram.

SCPFL od 3 sesji ostry zjazd. Reznor, brałeś to może?
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    Jak widzicie Var? Ja sądzę, że odbicie to max na 2.5 może 3.5...
    Ruchaś 2,5 a 3,5 to jednak spora różnica. Bez GU to na 3,5 raczej nie poleci, ale takie jest moje zdanie.
    Var robi się interesujący:) jeszcze poleci troszkę i pewnie kupię.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Ruchanienagrubo [84.10.113.*]
    GU musi się pokazać w nowej odsłonie i to może na 3.5 poleci.
    Witam Komar tak, jak pisałem z CDR czekam na przyszły tydzień. Kupilem tauron, borute i forka, var symbolicznie kilka tysi, ale na CDR zaczyna się robić ciekawie. Na VAR będzie powyzej 3,5x nikt wiekszy nie oddaje, zresztą obroty są marne
  • Re: Var i nie tylko Autor: komar_13 [5.173.145.*]
    Cześć Reznor. Na Var to teraz chyba sytuacja taka na wymęczenie. W sumie tak jak się popatrzy na obecny kurs, to dość bezpieczne wejście. Chociaż mnie zdecydowanie bardziej interesuje jak rozegrają CDR. Gdzieś czytałem, że w 2020 sprzedali 16 mln kopii CP2077, co może się przełożyć na naprawdę dobry raport kwartalny.

W weekend zacząłem trochę ogrywać demo Outriders. Gra zapowiada się ciekawie. Jest kilka bug-ów, ale nie są to rzeczy rażące i pewnie z czasem człowiek nie zwracałby uwagi. Tak jak pisałem, obstawiam, że kurs będzie teraz pilnowany w okolicach 80 zł i przed premierą powinna trafić się okazja na dokupienie.

A tym czasem, trzeba rozpocząć sesję :).
  • Re: Var i nie tylko Autor: komar_13 [5.173.145.*]
    miało być tymczasem :)

Tauron zbierasz? Ja wziąłem w piątek praktycznie z samego dna SCPFL. Zakup czysto spekulacyjny. Dzisiaj ładnie daje, ale trzeba uważać.
  • Re: Var i nie tylko Autor: komar_13 [217.11.134.*]
    Cześć Reznor. Tak sobie patrzę na Borutę i chyba powrót na 0.6x. Carbon też zaczynają skubać poniżej 60, ale widać, że mało kto chce oddać. DataWalk spróbuję dobrać jak spadnie w okolice 191 - 192, chyba że przebije 190 to wtedy oczywiście niżej. Wczoraj chyba była dobra okazja na redsów po 22x.
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Reznor [188.147.68.*]
    Witam Komar, a niech leci boruta znowu się dokupi, dzisiaj będę sprzedawal trochę CLNpharma bo widać się niektórzy zorientowali, że połączona z mabionem, wszędzie męczą na gamingu, nawet wczoraj S- ka otwarta ma 11bit. Znowu tauron dotankowany dzisiaj i liczę na powrót ok 3,xx dosyć szybko Allegro wczoraj sprzedałem i myślę teraz nad eurocashem. Z zagranicznych spółek jest ciekawa spolka maersk drilling. CDR kupiłem pierwszy pakiet przy 231 i narazie czekam widać papier nie ma jeszcze siły
  • Re: Var i nie tylko Autor: komar_13 [217.11.134.*]
    Turona nie śledzę. Zajrzałem po Twoim wpisie jedynie. Tam taka dziura jest od 2.3, może będą chcieli ją zamknąć. O 11bit czytałem wczoraj. Zobaczymy do ilu zjadą. Redsi zaczną pewnie startować po patchu albo raporcie, który może być naprawdę dobry. Poczekam cierpliwie :), ale gratuluje zakupu. Moja średnia wyższa. SCPFL nie chce iść wyżej, a szkoda. Liczyłem na troszkę większy zarobek.
    Jeżeli mogę zapytać, dlaczego eurocash?
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~Reznor [188.147.68.*]
    A Eurocash no cóż, długoterminowy trend spadkowy moim zdaniem powoli będzie przechodził w niepamięć- zmiana w rentowności biznesu, dobre przyjęcie frisco, inflacja, już po głównej restrukturyzacji. Myślę, że do 18-19 PLN dojdzie w ciągu kilku miesięcy. To tak w skrócie, jak będziesz miał chwilę to możesz wejść w ich ostatni raport albo poczytaj sobie krótkie porównanie Dino vs Eurocash z grudnia. Podsylam bo zgrabnie zrobione zestawienie https://strefainwestorow.pl/artykuly/wywiady/20201203/dino-eurocash-porownanie

Dzisiaj też dokupilem nanogroup po 6,85
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~wers [89.64.88.*]
    Nie chciałbym tutaj nikomu psuć humoru, ale moim skromnym zdaniem CDR zmierza niechybnie w kierunku 205 :(.
    No myślę Wers, że może nawet na chwilę spaść nawet poniżej 200,xx zobacz nasdaq, stąd jeszcze chce poczekać z kolejnymi zakupami. No, ale widzę że kolega aktywny od czasu do czasu. Niestety sentyment się przenosi na inne spółki z branży. Ale, ale 3 tygodnie do raportu to zleci szybko. Gra rozpocznie się na ok tydzień przed
  • Re: Var i nie tylko Autor: ~wers [89.64.88.*]
    Moim skromnym zdaniem za dużo ludków czeka na poziom 200 żeby spadło na 1 z przodu tak od razu. Zobaczymy.... No ja w każdym razie czaje się już od 216zł.- Czysto spekulacyjnie. Mialem allegro 62-65. I tyle mojego. Siedzę w S na nasdaqu. Nie gadam ostatnio bo się życiem zajmuję :). Przyjemna rzecz :))).
[x]
VARSAV 1,11% 0,55 2025-10-03 16:47:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.