Czyli przy tej ilosci subskrybentów przewidywany zysk netto to ok. 4,5 mln za IIQ (a zapewne ta liczba subskrybentów wzrosnie). W tym tempie zysk za 2020 byłby ok. 20mln (ale raczej powyzej 20 mln) ,dywidenda w okolicy 2 pln /akcje (7% stopa zwrotu) . Ze świeczką szukać innej spółki która za 2020 miała by taką stopę zwrotu. Oczywiście przy obecnej cenie akcji.
Wartość spółki rośnie wiec cena akcji tez może rosnąć. świadczenia dywidendowe będą pokaźne ponieważ obok samej dywidendy może być jeszcze wypłacona zaliczka na dywidendę. Jest to bardzo prawdopodobne
Myśle ze tak. Spółka jest godna uwagi jeśli chodzi o zainwestowanie długoterminowe. Myśle, ze za rok spółka już nie będzie w tym samym miejscu, tylko dalej. Świadczy to o tym rozwój spoki i jej wyniki, które są coraz lepsze. Myśle, ze aktualny czas tez sprzyja cda. Poza tym uważam, ze tego rodzaju spółki będą się rozwijać coraz prężniej.Mam pakiecik i trzymam.
Yyyyy..... Ale dlaczego.... Wyniki były super a kurs ani drgnal.... Ani ani..... Te długoterminowe też przecież rosną... A to spółka coronowirusowa..... Oby się nie rozwinęła kiedy trzeba się będzie zwijać.... A poza wszystkim straszne zabiegi widać na arkuszu... Sprzedaż po 1 akcji z coraz niższym kursem... I słaby obrót......
Mam. A CDA nie jest spółka covidowa. Cda już wcześniej miała wyniki coraz lepsze i zarabiała, a obecna sytuacja sprawiła, ze tegoroczne wyniki będą po prostu wyższe od spodziewanych. Ja akcje tej spółki kupiłem na długi termin i - mimo, ze teraz nieznacznie tracę - to trzymam i nie puszczam. Jeśli masz się stresować i denerwować to może zastanow się nad sprzedażą z ewentualna strata, która spróbujesz odrobić gdzie indziej. Spółka jest dobra i o kurs akcji w dłuższej perspektywie się nie martwię
Nie..... Nie sprzedam.... Ale ruch jest mały a ja nie wiem co o tym myśleć... Jakby martwa spółka.. Chociaż ostatnio jest jakby lepiej... Większy ruch.... Zawsze to koi serce że ktoś pisze rozsądnie... A odrabiać straty przy sprzedaży??? A jak się gdzieś zawieszę??? Jestem za cienka na razie.... Ale obserwuję różne spółki..... Fajnie że piszesz jak człowiek... Bo tutaj 90% to lepsi goście.....
A gdybym chciala faktycznie uciekać to gdzie odrobić straty???? W ogole to nie mogę się zalogować na bankiera... Blokuje mi maila..... Same problemy.... Nie ma tu z kim pogadać... Itd
To wysyłaj prywatne wiadomości. Póki co spamujesz, nie pisząc niczego wartościowego o spółce, co chwilę posty.Naprawdę jesteś nowym graczem na giełdzie, czy próbujesz wprowadzić zamęt? Aktualny kurs po tak dobrych wynikach to okazja do dokupienia kilku akcji do protela i czekania, być może aż do kolejnego komunikatu o liczbie użytkowników albo nawet raportu.
Jestem tutaj od 17 kwietnia!!!! I ty mi nie pisz o spamowaniu.... Ty się nie złościsz jak masz wszystko na czerwono w portfelu?????? Kupiłam cda po 28 zł!!!!!! I czekam.... Dzisiaj wiem że kupiłam na górce!!! I nie będziesz mi pisał co mam robic i do kogo mam pisać! Otwórz sobie prywatną grupę i tam ustalaj zasady!!!! Odczep się odemnie!
Najlepiej nie wrzucać wszystkich środków w jedna spółkę tylko je dywersyfikować. Ja mam cda, kilka spółek bio i kilka gamingowych. A to, ze tu była cisza na forum to mnie akurat cieszyło
Ja też mam bio i paliwo i rękawiczki.... Paliwo sprzedałam z zyskiem 55%... Bo się sploszylam a tu rośnie dalej, ale odkupię jak trochę spadnie..... Mam małe doświadczenie.... Nie znam analizy technicznej.... Muszę się podszkolić.....
Miałam sobie kupić jeszcze game ops ale chyba dobrze że nie kupiłam..... Gra miała być hitem..... Ale piszą że coś nie do końca im wyszła.... Ale kurs I tak jest wysoki..... Musiałabym tu że 100 tys wrzucić hih
najgorsze że zbieraja caly czas te akcje tak tanio. Dziwie sie ze ktos mu na to pozwala i nie pcha kursu do gory zeby nie zbierali w przedziale 25-27 a np. w 30-33.
No fakt..... Tylko takie drobne.... Może dlatego mam wrażenie że nic się nie dzieje.... Po doświadczeniach z bmx i innogene gdzie wrze jak w ulu taki spokój powoduje niepokój.....
stoja na 25-26 potem jak sie uzbiera sprzedaz miedzy 26-27 biora wszystko i znowu ustawiaja nizej skup na 26 z luka zeby sie ustawiali znudzeni na S. Ewidentnie skubią i nie chca robic szumu.
Widzę wszystko w arkuszu... Że jest grane... I nic nie rośnie..... Jak się ma duży pakiet akcji to tak idzie handel.... Złotówka w górę i zjazd.... A ci mniejsi mają figę