• Rykoszet Autor: tobik69 [77.254.38.*]
    No to dostajemy rykoszetem po informacji, że Pfizer kupuje Mylan, niestety
  • Re: Rykoszet Autor: ~xyz [194.33.111.*]
    Panikarze sprzedają, jak PKC. I cykliści, jak nasz słynny troll, ten od rowerów...
    I to bez sensu. Spadek jak na Mabionie. Chore to. Co ma CLN do Mabionu ?
  • Re: Rykoszet Autor: ~aaa [81.161.113.*]
    ;) AT musiało zadziałać, kwestia pretekstu.
    Od góry po szczytach opór 03.04, 16.07,22.07 od dołu 15.05, 07.06 i dziś dotknęli dolnej linii.
    Teraz PAN RYNEK pokaże co dalej. Technicznie jak ta lala.
  • Re: Rykoszet Autor: tobik69 [77.254.38.*]
    No jedynie to, że Mylan jest partnerem na EU z Salmexem.
    Ale przecież takich umów ma setki a może tysiące Mylan z różnymi firmami.
    Pfizer kupi Mylan i kasa będzie szła do Pfizera i tyle w temacie.
    Za parę dni albo jeszcze dziś będzie 46-47, Ci co myślą pójdą na zakupy i kurs wyciągną.
  • Re: Rykoszet Autor: ~panda [31.11.214.*]
    kasa będzie szła do pfizera oraz do mylana.
    jak czasem z Tobą nie zgadzam się co do hurra optymizmu i trzymania 10-15 lat akcji (bo to nasz bananowa GPW, i wcześniej jeśli to oby była silna marka, to zdjęliby to z giełdy) to tu się zgadzam. Kto kupi dziś zrobi dobry deal. Choć trzeba jak pisałem patrzeć na AT, co PAN RYNEK pokaże.
  • Re: Rykoszet Autor: ~goldi [193.192.164.*]
    zaczęło sie podbieranie(4falka), jeszcze (5)...43 z groszami to dobry poziom do zakończenia
    sam jestem ciekaw jak to zostanie rozegrane, z jednej strony jak piszesz może zejść do 5 falki, ale może być tak, że jak wszyscy czekają to się nie doczekają :). Zobaczymy co pokaże rynek i jego silne/słabe ręce. Generalnie na plus może być wymiana "akcjonariatu" z tych co ich parzyło już na nowych co potrzymają papier.
    wklejam post purple-haze z forum Mabiona;

Dobra, info na forum nie było dokładne - Mylan nie jest kupowany przez Pfizer, tylko łączy się ze spółka zależną od Pfizera (Upjohn), czyli po pierwsze nowa spółka to byt formalnie niezależny od Pfizera, po drugie musi dbać o interes swoich akcjonariuszy a nie tylko Pfizera. Nawet jeżeli oznacza to konkurencję względem tego ostatniego. Teraz to można się zastanawiać nawet nad zakupami.
  • Re: Rykoszet Autor: ~anba [89.76.6.*]
    jezeli chodzi o Fizer, to wyglada na to ze jest konkurentem Glenmarka. Zgadza sie?

• Re: Rykoszet Autor: ~50152848 [37.47.61.*]
    Co za panika że mabion idzie do góry a nas to nie dotyczy i jesteśmy w d...
  • Re: Rykoszet Autor: ~anba [89.76.6.*]
    takie tam ifo do rozmyslenia kto jest po czyjej stronie...link.
  • Re: Rykoszet Autor: ~panda [31.11.214.*]
    i możę się okazać, że Celon już nie bedzie walczył z Glenmarkiem samodzielnie ale będzie miał prawników od Pfizera.
  • Re: Rykoszet Autor: ~Pl [31.0.66.*]
    Pfizer nie kupuje Mylanu tylko łączy sie ze spółką zależną od Pfizera
  • Re: Rykoszet Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
     Barbados2 » 29 lip 2019 22:13
    Witam weteranów

Zastanawiam się o czym Wy tutaj rozprawiacie? Przecież Pfizer dokonuje spin-offu jednej ze swoich dywizji i powstanie zupełnie nowa firma, która nie będzie miała nic wspólnego z Pfizerem. Obie te firmy będą konkurentami na rynku leków biopodobnych dokładnie tak samo jak są dzisiaj. Przeczytajcie dokładnie o co chodzi w tym dealu

Te 53% nie będzie w rękach Pfizera tylko w rękach akcjonariuszy Pfizera. Operacja którą szykuje Mylan z Pfizerem to klasyczny Reverse Morris Trust. Nie wchodząc w szczegóły, finalnie obecny akcjonariusz Pfizera po operacji będzie akcjonariuszem Pfizera oraz akcjonariuszem nowej firmy złożonej z aktywów Mylana i Pfizera.

Jeżeli Barbados z forum Parkietu dobrze to rozkimał to w tej nowej firmie nie będzie decydował Pfizer (zarząd Pfizera) tylko
    akcjonariusze Pfizera poprzez zarząd przez nich powołany.
    A to całkowicie zmienia postać rzeczy bo gdyby akcjonariuszem większościowym w nowej firmie był Pfizer to wiadomo że
    robił by wszystko żeby utrącić lek Mabionu czyli tak sprzedawać żeby jak najmniej sprzedać a jak najwięcej swojego leku.

To byłoby dobre rozwiązanie zarówno dla Mab jak CLN.
  • Re: Rykoszet Autor: ~fgh [83.24.5.*]
    Co by tu nie pisać to mamy dobrą okazję na zakup tańszych akcji CLN, jak i Mabionu.
    Niektórzy nazwą to zdrową korektą, inni zmianą akcjonariatu ze słabych rąk do mocnych i stabilnych.
    A za kilka dni zobaczymy nowe szczyty na obu firmach...
  • Re: Rykoszet Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Dziwi mnie trochę zachowanie zarządu Mabionu
    Odmówił komentarza dla Parkietu.

utor Grzegorz Burtan
    NAPISZ DO AUTORA
    Pfizer połączy swój oddział produkcji leków generycznych, sprzedających m.in. leki na wysoski poziom cholesterolu z Mylanem. Celem jest stworzenie dużej spółki, która będzie ważnym sprzedawcą na coraz trudniejszym rynku leków generycznych, czytamy w „New York Times". Wartość oddziału, który przejdzie również przez proces zmiany nazwy, ma generować roczną sprzedaż na poziomie 20 mld USD.

W listopadzie 2016 r. Mabion podpisał długoterminową umowę na rozwój i komercjalizację leku MabionCD20 z Mylan Ireland – spółką zależną Mylan N.V. Umowa dawała Mylan wyłączność na sprzedaż MabionCD20 we wszystkich krajach Unii Europejskiej i krajach bałkańskich.
    „Zgodnie z warunkami umowy oraz po spełnieniu określonych warunków, Mylan zapłaci spółce Mabion 10 mln USD z góry z tytułu tzw. upfront payment oraz dodatkowe milestony o łącznej wartości 35 mln USD po zatwierdzeniu i wprowadzaniu leku MabionCD20 na kluczowych rynkach, jak również opłaty licencyjne (ang. royalties) zależne od zysków netto ze sprzedaży w ujęciu rocznym" – czytamy na stronie producenta leków.
    Mabion odmówił komentarza.
  • Re: Rykoszet Autor: ~fgh [83.24.5.*]
    Pewnie sami nie wiedzą na czym stoją...
  • Re: Rykoszet Autor: ~jack [83.30.113.*]
    Więcej optymizmu !
  • Re: Rykoszet Autor: ~xyz [83.24.5.*]
    Płaczki, trzęsid...i pedałujący już sprzedali.
    Teraz czas na wzrosty !
  • Re: Rykoszet Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Rykoszet poszedł bokiem, cała sprawa nie ma w zasadzie żadnego wpływu na przyszłość spółki.
    Strata tylko ponad 1% na kursie, bardzo duży obrót 2mln świadczą raczej o umocnieniu kursu w okolicach 46-47.
    Jak tylko spadnie bo leszcz będzie sprzedawał to silne ręce będą wykorzystywać okazję do akumulacji papiera.
    Jak widć na żadne spadki nie można liczyć na tak dobrej spółce w przededniu dobrych informacji.
    Myślę, że nawet jak oczekiwanie się przedłuży i co poniektórzy będą pisać o opóźnieniu albo braku infa o zakończeniu II fazy to kurs też nie ulegnie erozji bo chętnych na tańsze akcje jest i będzie sporo.
    To są ostatnie tygodnie a może miesiąc czy dwa żeby sobie kupić akcje z 4 z przodu.
  • oświadczenie zarządu Mabion Autor: ~fgh [83.24.5.*]
  • Re: Rykoszet Autor: ~JanRw [95.49.79.*]
    To są ostatnie tygodnie a może miesiąc czy dwa żeby sobie kupić akcje z 4 z przodu.

Do tej pory wszystkie twoje wróżby tego typu okazywały się strzałem kulą w płot, więc nie wiem, czy to co piszesz ma jakąkolwiek wartość. A to, że jesteś napalonym leszczem wiemy od dawna, więc też nie musisz nas w tym utwierdzać.
    Będzie co będzie, moim zdaniem do raportu jeszcze sporo czasu, więc bardziej prawdopodobna stagnacja lub osuwanie się.
    Radzę trzymać emocje na wodzy.
    Emocje na wodzy:)
    Tradycyjnie zobaczymy jak będzie, pewna jest tylko śmierć i podatki
    Ważne że jest oświadczenie zarządu Mabion.
    Jutro na obu tych spółkach może być odrobienie strat.
  • Re: Rykoszet Autor: ~Ja [188.146.48.*]
    I tobik69 zostanie Warrenem :)))))))))))))))) Wśród leszczyny !!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.24.126.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Rykoszet Autor: ~JanRw [31.0.65.*]
    Moim zdaniem w ogóle nie jest ważne. Widać, że spółka jest tym ruchem zaskoczona. A info dla Mabionu jest złe.
  • Re: Rykoszet Autor: ~hmm [5.184.21.*]
    A dlaczego selvita nie dostała rykoszetem, a wręcz jakby się zbierała do wybicia szczytów?
  • Re: Rykoszet Autor: ~fgh [83.24.126.*]
    A dlaczego selvita nie dostała rykoszetem, a wręcz jakby się zbierała do wybicia szczytów?

I to jest dobre pytanie!
    Na CLN ktoś zagrał na spadek, zbierają jednocześnie niżej
    tanie akcje od panikarzy...

Odpowiedź jest prosta Selvity nie ma tobik69 :))))))
  • Re: Rykoszet Autor: ~panda [185.49.29.*]
    ale selvita ma kogoś znacznie gorszego :D Tobik jest pocieszny, ale nie zachowuje się jak ostatni burak, nie to co milka z selvity.
    Co prawda to prawda :)
  • Re: Rykoszet Autor: ~SWISS [178.39.225.*]
    panda siano wyłażące ci i kolesiom z butów okazuje się przy każdym nieproszonym otwarciu japy.
    Wpycham wam się z komentarzami? Oczywiście Panda( i klakierzy) nie moze powstrzymać się od wykwintności
    Wtopa za wtopa ale szybkie recepty niewyczerpane (Jak tam inwestycja w LUG? Przedwczoraj bodaj - 20%.Geniuszu.A co do SLV, bieda umysłowa u was polega na tym ,ze to ilustrujace wasz stadny sposób myślenia.Jak w mozna ogóle wpaść na myśl ,iz taki komunikat mógłby w jakikolwiek spodów cokolwiek na SLV zadziałać.Od kiedy to na giełdzie stosuje się odpowiedzialność zbiorowa? Wiem ,ze kupujecie branżami ( cichcem SLV No ale nie wypada się przyznać ),myślicie stadnie i stad takie pomysły .Rownie mocni czujecie się w hejtowaniu.Zwarci i gotowi hehe.45 wpisów na temat..nie na temat...majtunie pełne.Pompa na CLN nie ma ,żadnego merytorycznego uzasadnienia w ostatnim czasie.35 to góra za ten papier.Cienkie aluzje na mój temat nie pomogą.
  • Re: Rykoszet Autor: ~PiotrS [95.49.195.*]
    Wejdźcie na ostatni watek Selvity. Jest tam piękne zaoranie powyższego ćwierćinteligenta, którego jedyną metodą repliki jest sugestia wiejskiego pochodzenia rozmówcy (tutaj ten sam styl widzę). Przyjemnie się to czyta
  • Re: Rykoszet Autor: ~jack [83.30.245.*]
    Tobik to wielka i kolorowa postać na tym forum !!
  • Re: Rykoszet Autor: ~panda [185.49.29.*]
    Ale gdyby Celon stał się firmą klasy średniej z wyceną jak cdproject to już Tobik trafi do grona milionerów i stanie się naprawdę wielką postacią tutaj czego mu życzę bo i sam na skorzystam mając te akcje :)
    Panda!

Trzymasz pakiet czy powiększasz pozycję ?

• Re: Rykoszet Autor: ~bin [94.254.162.*]
    panda trzyma, a ja na spadkach dokupuje, zobaczymy co z tego wyjdzie ,albo rybki , albo akwarium. Jak ekst. wypali to będzie zarobek a jak nie to trudno.
    jestem tu długo, kupiłem kiedyś na górce, i byłem -20% w plecy teraz jestem 25% do przodu, ale mnie drobne nie interesują ,albo to wystrzeli i będzie 200% albo spadnie i będzie - , biorę każdą opcję pod uwagę.
    Jak esketamina wypali to raczej nie będzie miało znaczenia czy się kupiło po 45 czy po 48.
    Będzie sky is the limit.

Jedynie mnie zastanawia czy sama informacja o zakończonej II fazie wywoła ssanie na rynku czy dopiero umowy partneringowe i podane kwoty umów wywołają HYPE.
    Będzie to bardzo ciekawy case do zobaczenia, co wpływa na kurs.
    podanie wpłynie, ale szału nie będzie bo kolarze będą zabijać się ,jeden przez drugiego :) żeby zarobić pare % i potem trolować. Prawdziwe wzrosty będą po umowie i wprowadzeniu kolejnych leków.
    Tylko mam wrażenie, że ci słynni kolarze grają relatywnie małym wolumenem.
    A jak pójdzie info o zakończonej II fazie co jest nadal niepewne w 100% to umowy to już wisienka na torcie Prezesa, który będzie w bardzo komfortowej sytuacji.
    I zapewne jest jakaś grupa inwestorów, która chce wsiąść do pociągu na pewniaka, więc myślę, że po info pozytywnym mamy zapewniony wzrost kursu.
    Ogólnie wydaje mi się , że nawet bez ketamin. ta spółka z takim prezesem prędzej czy później osiągnie sukces, nie ma bata. Dawno nie widziałem takiego ogarniętego gościa.
    I wszystko w temacie, wartością spółki jest prezes nie ketamina :)))))
  • Re: Rykoszet Autor: ~Tyburaku [83.24.126.*]
    Ja [188.146.48.*] troll znawca tematu CLN.
    Jak już coś wyskrobie to należy piać z zachwytu !
    Ty wydajesz się być znawcą ja tylko skromny kolarz jestem :)))))
  • Re: Rykoszet Autor: ~SWISS [178.39.225.*]
    Wywołaliście mnie do tablicy.Symptomatyczne.Dzisiatki wpisów ku pokrzepieniu.Sposob myślenia ludzi ,którzy nałogowo kupują zdrapki.Co będę robił ,gdy zadrapie sto tysięcy .Ta pewność siebie ,ze wielka forsa jest tylko kwestia czasu jest groteskowa.Typowe również dla dziatwy ta czołobitność .Pan prezes powiedział ..aaa to 11 przykazanie.Az boje się linczu.Unikalem komentarzy na temat Tobika..facetowi jednak ewidentne wentyle puściły
  • Re: Rykoszet Autor: ~jack [83.30.245.*]
    Proszę nie obrażać naszego tobika !! Dzięki niemu świat się staje śmieszniejszy ...
  • Re: Rykoszet Autor: ~SWISS [84.253.38.*]
    Panie Piotrus "zaoranie" tkwi gleboko widze w twoich genach.Czy to nie te korzenie?Jednak przennoburaczane?
    Zaorac to ty bys moze kogokolwiek chcial.Narazie cwicz na dzialce..
    Na produkcji kociokwicznych tekstow jeszcze nikt sie nie wzbogacil. Wasze hejty koncza sie zawsze przy propozycji porownania portfeli i zarobku..Jestes kozak?Zostawmy imponderabilia.Wystarczy pokazac co sie ma..w prtfelu
[x]
CLNPHARMA -0,70% 21,25 2026-04-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.