• Niech rośnie dalej Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    no niestety ja odpadłem dziś.. cierpliwość się skończyła ..za duże ilości na sprzedaż przy takim obrocie powinniśmy być już na 38 spokojnie zbyt mocnym oporem jednak sie okazało to 34 - 35 takie jest moje zdanie... plus dodatkowo ten batonik 4 koła okazał sie realnie na sprzedaż a nie jako straszak .. średnia volumenu dziennego od 06.03 do 26.03 wynosiła lekko ponad 1000 szt . .. średnia wolumenu z 2 ostatnich dni to 12,500 szt .. a kurs "poszybował" w tym czasie ze średniego 32 do maksymalnego 35 ..nijak mi to nie pasuje jakoś ..może zbyt ostrożny jestem ale niestety zaśmierdziało mi to troszkę upychaniem akcji .. oczywiście mogę sie mylić i dlatego życzę tym co pozostali fruuuuu do ilu sobie wymarzą ..:) :) powodzenia .. będę zerkał bacznie co dalej będzie ..
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Profitman [82.132.184.*]
    Szkoda kolego... moim zdaniem to jest czas żeby wejść nie wyjść... Ale każdy jest dorosły i decyduje za siebie. Jak przebój 34 zł na dobre zaraz po tym będzie 4 z przodu... Ja tak uwazam... mogę sie mylić, nikt nie ma absolutnej racji... A tak po za tym, 4k to może nie jest mało ale nie jest jakaś potężna ilość... 4000 x 34zl to lekko ponad 130tys... czy to jest dużo? Każdy sobie może odpowiedzieć na to pytanie... może to być prywatny inwestor... bez żadnego problemu... miał cel 34 I realizuje zysk... to jest moje zdanie. Dzięki za uwage
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    tu nie chodzi o kasę a o volumen .. 4000 szt na tej spółce to bardzo dużo .. 1000 szt czasami sprzedajesz nawet tydzień czasu .. po za tym zawsze mogę wejść przy silnym ruchu w gorę niestety na akcjach zarabia sie tylko na wzrostach w dołkach jeśli widzę że wsparcie jest bronione staram sie dobierać do tego co mam jeśli jest na plusie i odsprzedawać to co dobierałem na oporze .. zasadniczy "pakiecik" trzymam do określonego poziomu jaki sobie wyznaczyłem .. może uda mi sie wkleić to pokaże swoja "pajęczynkę kresek"
    Ok, co do wolumenu się zgodzę, ale wiadome było że na 34 jest opór :) to tak czy siak większy wolumen ma tu swoją rację... dlatego jeżeli przejdzie dalej to 4 z przodu. Ale każdy ma swoją strategię, więc nie mówię że mam absolutną rację:) aby każdy był zadowolony. Zysków życzę
    pajęczynka :) :)

link
    liczyłem na co najmniej drugi kwadracik ale rozczarowali mnie .. zwróć uwagę również na układ świec z wybicia nr i tego z ostatniego mam wrażenie że to ten sam schemat .. wybicie czarna szpulka i opad ..

a poniżej układ volumenu - nie mam nawet żądnego pozytywnego sygnału na nim bo świece wzrostowe maja zły układ .. dla mnie to jest co najmniej pomarańczowe światło z tendencja do czerwonej lampki :)
    ale może jestem przewrażliwiony i zbyt ostrożny :)

link
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Rekinek [37.47.66.*]
    Swiece brzydkie ale najważniejsze są ceny zamknięcia a one są coraz wyżej. Wszystko kwestia kto to kupuje i pod co gra Jak silne ręce to podaży poniżej 33 nie będzie bo poprzedni opór na 33 jest teraz wsparciem Trochę buksuje bo z prawej strony rzeczywiście pojawia się podaż powyżej 34 związana z tym że ktoś od wczoraj chce sprzedać większa ilość jak na tę spółkę ale z jego pakietu zostało tylko 1600 szt tak ustawiony pakiet nie sprzedaje fundusz bo oni zawsze walą w rynek a nie straszą żeby nie miał kto tego zdjąć .Jutro bedziemy madrzejsi bo bedzie świeca tygodniowa .
    uuufff.. nareszcie normalni rozmówcy ..:) :)
    Spoko... miło mi że twierdzisz że jestem nie normalny z tego powodu bo inaczej myślę niż ty... Nie każdy musi myśleć tak samo... są byki i niedźwiedzie, chyba z tego powodu nie wszyscy sprzedają lub kupują... Ale co ja tam wiem...
    gdyby wszyscy tak samo myśleli to kto by tracił i zarabiał na tym "bajzlu" :) :) staram sie pisać merytorycznie i cenie takich którzy podobnie robią :)
    niestety te 4 tys to wystawiła jedna łapka w 2 zleceniach .. dziś pojawiły się te same ilości które zostały wystawione w tej samej godzinie, minucie i sekundzie .. więc ktoś odnowił tylko zlecenia
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~karkalis [89.64.30.*]
    Ghost-man gdzie teraz bywasz ? Pamiętam styczeń i mdg, dość podobnie też to wtedy rozgrywalem.
    Tbull też mi się nie podoba, podaż szybko się pojawiła, cherry za to fajnie.
    Gdzieś jeszcze grasz ostatnio?
    siedzę troszkę w nieco dziwnej PGO .. ktoś mocno sie wysypuje ale drugi cierpliwy siedzi sobie z workami i zbiera .. kto wygra ..? nie wiem ale dało parę bardzo pozytywnych sygnałów na volumenie (to mój konik bo trudno go oszukać) siedzi na wsparciu zbite niemiłosiernie
    w ALI troszkę mocniej brane 3 - 4 sesje temu ..też siedzi na wsparciu i dało słabiutki sygnał na volumenie ale tu nie wiem czy mnie nie ugotują ..zobaczymy :)
    MDG przekreśliłem na razie z gry - myślę że KTOŚ DUŻY rozgrywa tam swoja gre i nie bardzo rozumiem "co autor ma na myśli"
    obserwuje na bieżąco IST ale tu tylko pod kątem DT z paluszkiem na enterze
    to tak z grubsza ..
    no i zachowanie jednak standardowe wyszło .. jak na razie tak jak przewidywałem ..podbicie na sporym wolumenie z upchaniem akcji tym którzy liczyli na wielkie UUUPPP ... i opad pod własnym ciężarem bull..bull..bull.. Tibul ...zero siły do dalszych wzrostów ... to już mój 4 raz z tym samym scenariuszem (a mówią że do 3 razy sztuka) ale teraz już nawet łapać ich w dołku mi sie nie chce za długo i za mozolnie to idzie straciłem juz cierpliwość .. jesli scenariusz po raz piaty ma sie powtórzyć to odbiją sie albo od 30,50 albo od 30,00 .... opad poniżej 30 zł to docelowy zjazd na 27 albo w skrajnym przypadku na 24
    tak bym to widział na jutro .. jeśli pojawi sie zwiększony wolumen na spadku to niestety strzałka nr 1 .. jeśli będzie standardowy to strzałka nr 2 - podbicie do 33,60 (to jest obecnie opór najbliższy) i opad do 30,50 - 30,0 .. a jak będzie jak to sie mówi - rynek zdecyduje ..powróżyć zawsze można :)

link
    punkt górny zaliczony prawie perfekcyjnie (poślizg o 10 groszy) .. zobaczymy co AUTOR ma na myśli na najbliższe dni czy zachowa sie zgodnie z analizą, czy złamie i zakończy sesje powyżej 34 na zdecydowanie większym wolumenie czyli co najmniej takim jak na wybiciach - minimum to 12 - 14 tys szt. ...
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~tłumik [188.147.65.*]
     "Idziemy w kierunku z dużo głębszą metą"
    :):):)
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Dandi [31.0.35.*]
    A to się zgadza - meta będzie głęboko.
    I mamy oto dylemat dość spory .. każdy musi zadać sobie pytanie i znaleźć odpowiedź na nie we własnej głowie :) :)

mianowicie .. czy sesja - FAKT 1- jak by nie patrzył wzrostowa - FAKT 2 - z największym wolumenem w tym roku, FAKT 3 - która się otwiera po 34,80 zł, a zamyka po 35,00 zł jest sesją :

a) przebijającą opór i wróżąca dalsze wzrosty

b) jest sesją dystrybucyjną gdzie ktoś "większy" pozbywa się akcji dla ulicy

c) jest sesją bez znaczenia bo zmiana kursu od otwarcia do zamknięcia jest znikoma

• Re: Niech rośnie dalej Autor: ~As [95.49.144.*]
    Niezdecydowanie i być może zapowiedź kontynuacji wzrostów. Jeden sprzedaje, 2 kupuje. Potrzeba dobrej informacyji i 40-45 w zasięgu. Jak ma być źle to znowu 31pln i potem to co na forte :-)
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~darek [85.89.174.*]
    Hm, duży wolumen sprzedaży w wisi w arkuszu zleceń
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~logik [5.173.95.*]
    Teoretycznie ktoś się postarał żeby tak się skończyło . Cała końcówka to jakieś dziwne zagrania spadek wyzbieranie arkusza Przyblokowana na sam koniec cenę 35 podczas gdy po nim do 36 było tylko 50 akcji ... Bezsensownie zagranie jak dla kogoś kto chce się pozbywać akcji .
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Bart [83.24.7.*]
    Rekordowy obrót nastąpił w czasie gdy The Dust(w którym T-bull jest jednym z dwóch dużych udziałowców) podpisało list intencyjny z tajemniczym inwestorem na 3mln zł na gre w swiecie kreowanym przez Piekarskiego:

https://www.fxmag.pl/artykul/spolka-the-dust-z-nowym-inwestorem

T-bull ma kase i chciał dywersifikować przychody, to chyba najlepsza okazja dla niego do próby swoich sił na rynku gier komputerowych. Może troche mnie fantazja poniosła, ale dowiemy się tego w przeciągu najbliższych 3 miesięcy jak inwestor się ujawni :)
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: rotawirus [95.41.29.*]
    Dnia 2019-04-05 o godz. 19:30 ~Bart napisał(a):
    > Rekordowy obrót nastąpił w czasie gdy The Dust(w którym T-bull jest jednym z dwóch dużych udziałowców) podpisało list intencyjny z tajemniczym inwestorem na 3mln zł na gre w swiecie kreowanym przez Piekarskiego:
    >
    > https://www.fxmag.pl/artykul/spolka-the-dust-z-nowym-inwestorem
    >
    > T-bull ma kase i chciał dywersifikować przychody, to chyba najlepsza okazja dla niego do próby swoich sił na rynku gier komputerowych. Może troche mnie fantazja poniosła, ale dowiemy się tego w przeciągu najbliższych 3 miesięcy jak inwestor się ujawni :)

Myślisz?Ciekawe jaki budżet potrzebują na tą gierkę?Coś może być na rzeczy.No zobaczymy.
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Bart [83.24.7.*]
    Tak sobie po prostu pomyslalem bo sie zbieglo w czasie z podbitka. w koncu 3mln dla Tbulla w 1-2 lata to nie jest jakas astronomiczna kwota moglby wspomoc spolke corke :) pewnie z 10-15 mln beda potrzebowac zeby gra miała ręce i nogi. Tak czy inaczej wiadomości o rozwoju the dust są pozytwnym infem.
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~tłumik [188.147.100.*]
    Dnia 2019-04-05 o godz. 21:54 ~Bart napisał(a):
    > Tak sobie po prostu pomyslalem bo sie zbieglo w czasie z podbitka. w koncu 3mln dla Tbulla w 1-2 lata to nie jest jakas astronomiczna kwota moglby wspomoc spolke corke :) pewnie z 10-15 mln beda potrzebowac zeby gra miała ręce i nogi. Tak czy inaczej wiadomości o rozwoju the dust są pozytwnym infem.

Tak?, a jaki zysk osiągną za rok 2018?
    => za jakieś 5 lat będzie i nowa gar :):):)
    - no chyba, że znowu nowa emisja ...
    hhhmm..
    może mnie nie obrzucą hejtem zaryzykujmy :) :)
    na wstępie zaznaczę, że rozważam tylko kwestie techniczne czyli wykresy i kreski jakie rysują nie wnikam w fundamenty struktury inwestycje akcjonariat itp. ..rozważam same kreski i na kreskach dla mnie jest to flaga, a raczej dwie flagi czyli to z tego opisu

link

mała - błękitna i duża - różowa
    jeśli kurs miałby kreślić dużą to powinni pędzić w okolice 42 (gdzie nawiasem mówiąc mam bardzo mocny opór) i z tego miejsca byłoby poważne uuuppssss bardzo poważne
    jeśli kurs miałby kreślić małą - błękitna (co osobiście bardziej obstawiam) to mamy finisz ale opad od dolnej krawędzie flagi nie byłby wielki w tej chwili krawędź dolna wychodzi koło 30 zł chyba że przedłużą sobie te flagę i będą się tak odbijać od krawędzi do krawędzi :) :) aż komuś sie znudzi :) :)
    przyszły tydzień powinien to wyjaśnić

link
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~kk [89.64.26.*]
    mozna sie dosuzkac formacji spodka , silna formacja, ale sam w to nie wierze....spora szeroka konsolidacja poki co trwac, nie bardzo wodze opcji wybicia gora, choc chcialbym
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Rekinek [37.47.103.*]
    Opory lini poziomej troszkę wystraszyły akcjonariat .ale jeśli popatrzymy na kanały w jakich porusza się wykres to mamy wybicie górą linii kanału półrocznego krótkoterminowego trendu wzrostowego przy najwyższym obrocie jaki wystąpił w tym kanale potwierdzający to wybicie .
    Zasięg podwojenie tego kanału oczywiście wykres na podstawie ceny zamkniecia gdyż tylko one są dla mnie miarodajne .
    https://invst.ly/ah5wx
    Ten sam wykres po nałożeniu świeć dziennych. Widać lukę otwarcia przy pokonywaniu górą linii kanału
    https://invst.ly/ah5ys

• Re: Niech rośnie dalej Autor: rotawirus [37.248.86.*]
    To i ja coś dorzucę.Strefy czasowe Fibo na wykresie Heikin-Ashi w interwale dziennym
    link
    Wybicie powinno być kontynuowane no ale zobaczymy.
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Logik [5.173.77.*]
    A ja dodam głos autora ghost-man który pisał na tym wątku wcześniej podobnie jak Wy o przebiciu 34 zł na wysokim obrocie ale chyba wciąż jeszcze nie odkupił i pisze o spadkach
    ghost-man 2019-04-03 19:40 IP 46.171.121.*
    punkt górny zaliczony prawie perfekcyjnie (poślizg o 10 groszy) .. zobaczymy co AUTOR ma na myśli na najbliższe dni czy zachowa sie zgodnie z analizą, czy złamie i zakończy sesje powyżej 34 na zdecydowanie większym wolumenie czyli co najmniej takim jak na wybiciach - minimum to 12 - 14 tys szt. ...
    to nie ma znaczenia czy odkupił czy dokupił czy sprzedał czy kupił .. pisze co mi wychodzi z kresek .. przebili w piątek to 34 wolumen zgodny z moja analizą - duży .. ale popatrz na te święcę dzienną .. czy tak sie zachowuje spółka która pokonuje opór - mega szpula - biała tylko dlatego bo kurs wzrósł od otwarcia do zamknięcia 20 groszy .. za cho.. do mnie to nie przemawia ... to samo i dziś odwalają .. wybicie poranne i opad ponowny .. jeszcze dziś wisielca odwalą na dziennej do kompletu .. może jestem przewrażliwiony może zbyt ostrożny ale tak sie nie zachowuje spółka która ma rosnąć ... niech rośnie po 2 - 3 procent ale nie w taki sposób
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Dandi [31.0.84.*]
    A co Ty taki zakłopotany?
    ostrożny .. ostrożny .. :) wole zawsze sie miło zdziwić (jak dziś na PGO) niż niemiło rozczarować
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    w końcu jakaś merytoryczna dyskusja ..:) :) a nie obrzucanie się mięsem albo naganianie na sprzedaż lub zakup w zależności kto co ma :) :)
    o to mi chodziło każdy wniosku wyciągnie dla siebie i podejmie własne decyzje :)
    dla mnie bardzo ważnym elementem jest wolumen po sesji ostatniej i jej zakończeniu sądzę że :
    - albo nastąpiła spora wymiana pomiędzy dwoma dużymi graczami o niestety sprzecznych interesach - który wygra nie wiem
    - albo ktoś ubierał ulice po kokardki zakładając koniec odbicia
    układ świec na interwale dziennym podczas 5 ostatnich wybić kursu na dole wolumen (jeśli poprowadzi sie pionowa kreskę świeca wolumenu będzie odpowiadał świecy kursu)

link

a tu jako chyba ciekawostka bo nie sadze aby ktoś na takie rzeczy patrzył ..nazywa sie to Market Profile w necie na ten temat można znaleźć troszkę informacji po polsku również (te kwadraty to już moje rysowania :) :) )

link
    w ujęciu miesięcznym dla interwału dziennego - chyba bardziej czytelny M.P.

link
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~tłumik [188.146.228.*]
    Dziwna gra na tej dziwnej spółce???
    to jest wskaźnik wolumenu .. wiele ludków gra tylko pod niego dla mnie jest bardzo ważnym potwierdzeniem wsparć lub oporów ..bo wolumen jest chyba najtrudniej oszukać ze wszystkich wskaźników
    link

na pierwszym obrazie zaznaczyłem białymi strzałkami ten czerwony trójkąt po lewej stronie formuły jest na żółto opis jego tłumaczenia
    na drugim obrazie (ten sam wskaźnik) zaznaczyłem błękitnymi strzałkami dzisiejszy sygnał - niebieski kwadrat i tak samo po lewej stronie formuły na żółto jego tłumaczenie
    może komuś się przyda ..
    link

link

• Re: Niech rośnie dalej Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    obecne wsparcie u mnie to 32 chyba że uznamy tę linię jako wsparcie ale tam nie ma zbyt wielu kresek .. jeśli padnie to faktycznie koszyczki możecie ustawiać na 30,50 - 29,50 ...tu jest punkt krytyczny .. wskaźniki wolumenu nadal negatywne
    link

link
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~TYREK [178.42.192.*]
    Coś ci się kolarzu nie sprawdza
    a co ci się nie sprawdza ..??
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Bart [91.206.96.*]
    Chyba nici jednak z dokupienia niżej, znowu się wolumen nakręca mogłem brać po 33.60 :(
    Następnym razem nie słuchaj kolarzy , to dobrze na tym wyjdziesz - bo teraz struna się napina i pojdzie na 60 zeta. Teraz się trzyma , a nie sprzedaje
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~Bart [91.206.96.*]
    trzymam po prostu większy pakiet od pół roku bo nie wiadomo kiedy ruszy , a sprzedaje czasem na podbitkach mniejsze i odkupuje niżej :)
    kolejny merytoryczny rozmówca .. dlaczego na 60 .. nie ładniej napisać na 100 zł ..?? jestem za a nawet przeciw ..:)
    A co kolarzyno ci nie pasuje - tylko ty chcesz kręcić kółeczka i zarabiać ???
    a kręć se czym chcesz .. :) :) nawet własnym tyłkiem ..kto ci broni :) skoro lubisz
    wklejam to co kurs rysuje ..nie rozumiem już tych ludzi .. czy na tej spółce da się zarobić na spadku .. można wejść w pozycje krótką ?? z tego co mi wiadomo można tylko na wzroście ...
  • Re: Niech rośnie dalej Autor: ~tłumik [188.146.23.*]
    No i rośnie tak od 2 lat, że jest 6 razy niżej.
    ale tu wszyscy mają średnią 26 - 30 zł ..więc każdy liczy tylko zyski ..:) :) przecież ma być 60 zł albo 100 zł
    ja zakończyłem z analizowaniem tej spółki za dużo oszołomów .. wiec jak w tytule .. - NIECH ROŚNIE DALEJ :)
[x]
TBULL 1,47% 2,76 2025-12-23 15:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.