Faszyzm (wł. fascismo, od łac. fasces – wiązki, rózgi liktorskie i wł. fascio – wiązka, związek) – doktryna polityczna powstała w okresie międzywojennym we Włoszech, sprzeciwiająca się demokracji parlamentarnej,głosząca kult państwa (statolatrię, totalitarne silne przywództwo, terror państwowy i solidaryzm społeczny
Dnia 2018-12-22 o godz. 16:35 ~Ja napisał(a): > Faszyzm (wł. fascismo, od łac. fasces – wiązki, rózgi liktorskie i wł. fascio – wiązka, związek) – doktryna polityczna powstała w okresie międzywojennym we Włoszech, sprzeciwiająca się demokracji parlamentarnej,głosząca kult państwa (statolatrię, totalitarne silne przywództwo, terror państwowy i solidaryzm społeczny
No to sam widzisz opozycja sprzeciwia się demokracji parlamentarnej (patrz jak wyżej) opozycja totalna ale sam widzisz że nazwa to tylko parawan a solidarność to wolność Mówi się, że solidarność uwolniła Niemców spod rozbioru Radziecko-Amerykańsko-Francusko-Angielskiego Zatem powinieneś nas chwalić i pomagać w rozwoju gospodarczym a Ty wraz ze swymi pobratymcami tylko nas drenujesz nie dając nic w zamian ba żeby tylko na dodatek chcesz z nas zrobić swoimi niewolnikami no ale folksdojcze to to samo co komuniści i jedni i drudzy choć są przeciwnikami Polski i Polakom to są dla Niemców i ruskich zwykłymi donosicielami Nie może być szanowanym zdrajca bo zdrajca zdradza powody zdrady są różne ale przeważnie pieniądze zatem nie zrobią nic dla innego tylko zdradzi go na rzecz płacącego
Faszyści pisowcy targnęli się na sądy, atakują wszystkie opozycyjne partie i sąd najwyższy mową nienawiści i prokuraturą(prokuratura szuka "haków"), dzielą społeczeństwo, szukają wrogów, straszą i manipulują informacjami, pozajmowali wszystkie stołki w państwowych spółkach przez niekompetentne osoby, wspierają wszelkie skrajne ugrupowania- zdjęcie z marszu z prezedentem a w tle skrajni narodowcy mówi samo za się; prokuraturę ubezwłasnowolnili pod Ziobry, afery zamiatają pod dywan(oj jacy podobni do poprzedników a jacy to przed wyborami robili się sprawiedliwi i uczciwi), inwestycje stoją- są tylko te niedokończone przez PO, uczą społeczeństwa nienawiści do innych narodów(Niemcy źli, Rosjanie źli propaganda gorsza niż w PRL). Jedyne co mają to pociąg do pieniędzy i niemieckich dóbr luksusowych jak każdy pisior z polszy. Rozbijają się niemieckimi samochodami, biorą wynagrodzenia z UE jednocześnie nie dając UE nic w zamian(warchoły nie nadające się do współpracy) Dobrze, że świat nie sprzedaje im broni bo strach byłoby pisiorom dać jakąkolwiek broń. Szukacie Volksdojczy? To szukajcie, ale w pisie w polszy, bo tam ich najwięcej. Prawdziwi Niemcy nie wstydzą się swojej narodowości.
Faszyści pisowcy targnęli się na sądy, atakują wszystkie opozycyjne partie i sąd najwyższy mową nienawiści i prokuraturą(prokuratura szuka "haków"), dzielą społeczeństwo, szukają wrogów, straszą i manipulują informacjami, pozajmowali wszystkie stołki w państwowych spółkach przez niekompetentne osoby, wspierają wszelkie skrajne ugrupowania- zdjęcie z marszu z prezedentem a w tle skrajni narodowcy mówi samo za się; prokuraturę ubezwłasnowolnili pod Ziobry, afery zamiatają pod dywan(oj jacy podobni do poprzedników a jacy to przed wyborami robili się sprawiedliwi i uczciwi), inwestycje stoją- są tylko te niedokończone przez PO, uczą społeczeństwa nienawiści do innych narodów(Niemcy źli, Rosjanie źli propaganda gorsza niż w PRL). Jedyne co mają to pociąg do pieniędzy i niemieckich dóbr luksusowych jak każdy pisior z polszy. Rozbijają się niemieckimi samochodami, biorą wynagrodzenia z UE jednocześnie nie dając UE nic w zamian(warchoły nie nadające się do współpracy) Dobrze, że świat nie sprzedaje im broni bo strach byłoby pisiorom dać jakąkolwiek broń. Szukacie Volksdojczy? To szukajcie, ale w pisie w polszy, bo tam ich najwięcej. Prawdziwi Niemcy nie wstydzą się swojej narodowości.
Dnia 2018-12-22 o godz. 17:59 ~Ja napisał(a): > Faszyści pisowcy targnęli się na sądy, atakują wszystkie opozycyjne partie i sąd najwyższy mową nienawiści i prokuraturą(prokuratura szuka "haków"), dzielą społeczeństwo, szukają wrogów, straszą i manipulują informacjami, pozajmowali wszystkie stołki w państwowych spółkach przez niekompetentne osoby, wspierają wszelkie skrajne ugrupowania- zdjęcie z marszu z prezedentem a w tle skrajni narodowcy mówi samo za się; prokuraturę ubezwłasnowolnili pod Ziobry, afery zamiatają pod dywan(oj jacy podobni do poprzedników a jacy to przed wyborami robili się sprawiedliwi i uczciwi), inwestycje stoją- są tylko te niedokończone przez PO, uczą społeczeństwa nienawiści do innych narodów(Niemcy źli, Rosjanie źli propaganda gorsza niż w PRL). > Jedyne co mają to pociąg do pieniędzy i niemieckich dóbr luksusowych jak każdy pisior z polszy. Rozbijają się niemieckimi samochodami, biorą wynagrodzenia z UE jednocześnie nie dając UE nic w zamian(warchoły nie nadające się do współpracy) > Dobrze, że świat nie sprzedaje im broni bo strach byłoby pisiorom dać jakąkolwiek broń. > Szukacie Volksdojczy? To szukajcie, ale w pisie w polszy, bo tam ich najwięcej. Prawdziwi Niemcy nie wstydzą się swojej narodowości.
pieniądze z UE biorą folksdojcze np Tusk, Ruzia nie wiem jak się jej niemieckie nazwisko pisze i komunista Lewandowski taki folksdojcz ale na wschód, Gelsdorf która sama powiedziała, że bierze i inni Jeśli PiS przejął jakieś stanowiska to od kogoś czy puste były jak Twoja głowa ? Jeśli przejeli sądy i prokuratury to dlaczego jeszcze Walc i inni nie siedzą ? Bo są te sądy i prokuratura nadal w bandziorów rękach tych rękach które nie osądziły tego morderce i bandziora Jaruzelskiego bo powiedzieli, że to są ludzie honoru a Komoruski śpiewał nad jego grobem "śpij kolego" a PiS przegra wybory tylko dlatego, że nie wypieprzył na zbyty ...tych wszystkich pseudo sędziów i prokuratorów ze sklerozą przez co nadal wiezieni są niewinni ludzie a bandziory są zwalniani z odpowiedzialności i konsekwencji złodziejstwa i bandziorstwa albo w ogóle chodzą sobie nie niepokojeni na wolności A Niemcy są Polsce winni reparacje wojenne i to w takiej kwocie, że nie są w stanie tego spłacić a wiec są bankrutem Przez tyle lat byli wspierani aby sie rozwineli by mogli spłacić odszkodowania za napaść i nic z tego nie wyszło lenie śmierdzące robić im się nie chce i na dodatek sprowadzili sobie jeszcze większych leni musli
jeszcze jeden skasowany mój post do Ciebie i bede Cie traktować jak powietrze ale opisywać na każdym kroku Tylko półgłówki co nie potrafią podjąć tematu kasują posty
Badziewiak nie odpowiadaj temu JAJA. Sprowokował Cię ale nie ma nic do powiedzenia. To taki prymitywny SZKOP, których J23 robił W KONIA jak chciał. Teraz takich jest co raz mniej, ale jeden z nich jeszcze się tu na forum plącze. Rzeczywiście uznaj go za powietrze.
Eskimos. Oczywiście, że Niemcy się zmienili - coś o tym wiem. Ja napisałem tylko o jednym takim co się zaplątał - nie doczytałeś. Nie odwołuję tego i nawet dał się sprowokować do ujawnienia swojej wiedzy w której posiadanie wątpiłem. A jego zaciekła antypolskość i prostactwo widoczne są gołym okiem.
Trochę mi za was wszystkich wstyd.
Jeżeli kolega ,,Ja " tutaj mieszka, to znaczy że czuje się wśród nas dobrze.
Moja ciotka wyszła za Węgra, za komuny też go szkalowali, bo nie dość że miał w poważaniu władzę ludową to jeszcze przybłęda...
Nie zauważyłem, żeby ,,ja " pisał coś niesamowicie obraźliwego na Polaków, jeżeli pisał, że jesteśmy bezinteresownie źle nastawieni wobec siebie to ma rację.
Jego krytyka rządu mi odpowiada, bo do tej pory od kiedy żyje żaden nie spełnił moich oczekiwań.
Ale może coś mi umknęło.
"Badziewiak nie odpowiadaj temu JAJA. Sprowokował Cię ale nie ma nic do powiedzenia. To taki prymitywny SZKOP, których J23 robił W KONIA jak chciał. Teraz takich jest co raz mniej, ale jeden z nich jeszcze się tu na forum plącze. Rzeczywiście uznaj go za powietrze." Przyganiał kocioł garnkowi, dwaj z polszy. Ściągnij gumowce zanim siadasz do komputera.
Ludzie choć w okresie świątecznym spasujcie.Niemniej jak czytam ludzi pokroju niejakiego nicka Ja to nie dziwię się 3 rozbiorom Polski. Wesołych świąt.
Ziemie niemieckie tymczasowo zarządzanie przez Polskę nie były nigdy pod rozbiorami. https://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Polski_(1764–1795)#/media/File:Administrative_division_of_the_Polish-Lithuanian_Commonwealth_in_1764.png
nie, nie wpuszczał i nie zrobiłby tego nigdy. To , że ja piszę coś zgodnie z stanem faktycznym a ty próbujesz nazywać mnie faszystą świadczy tylko i wyłącznie o: a) twojemu samooszukiwaniu się b)poddaniu mózgu propagandzie nacjonalistycznej prowadzonej w polszy c)ignorancji faktów
"pieniądze z UE biorą folksdojcze np Tusk, Ruzia nie wiem jak się jej niemieckie nazwisko pisze i komunista Lewandowski taki folksdojcz ale na wschód, Gelsdorf która sama powiedziała, że bierze i inni Jeśli PiS przejął jakieś stanowiska to od kogoś czy puste były jak Twoja głowa ? Jeśli przejeli sądy i prokuratury to dlaczego jeszcze Walc i inni nie siedzą ? Bo są te sądy i prokuratura nadal w bandziorów rękach tych rękach które nie osądziły tego morderce i bandziora Jaruzelskiego bo powiedzieli, że to są ludzie honoru a Komoruski śpiewał nad jego grobem "śpij kolego" a PiS przegra wybory tylko dlatego, że nie wypieprzył na zbyty ...tych wszystkich pseudo sędziów i prokuratorów ze sklerozą przez co nadal wiezieni są niewinni ludzie a bandziory są zwalniani z odpowiedzialności i konsekwencji złodziejstwa i bandziorstwa albo w ogóle chodzą sobie nie niepokojeni na wolności A Niemcy są Polsce winni reparacje wojenne i to w takiej kwocie, że nie są w stanie tego spłacić a wiec są bankrutem Przez tyle lat byli wspierani aby sie rozwineli by mogli spłacić odszkodowania za napaść i nic z tego nie wyszło lenie śmierdzące robić im się nie chce i na dodatek sprowadzili sobie jeszcze większych leni musli"
Typowe myślenie pisowca. Tusk jest Volksdojczem? Czyli urodził się przed 45. rokiem? Z historii mógłbyś prawić elaboraty. Reparacje? Ok. Ale najpierw oddajcie ziemie niemieckie spowrotem i nie zasłaniajcie się tym że straciliście ziemie wschodnie bo to nie niemiecki interes, sami się dogadujcie o to z Ukrainą i Białorusią. I reparacje dla 5mln wysiedlonych Niemców w 45. przez armię ludową, za kamienice i zakłady. Przykładów obsadzania państwowych spółek przez pisowców i tworzenia im nowych stanowisk jest tyle, że sensu nie ma ci tego opisywać. Czemu nie siedzą? Bo to nie potęga imperialna jak Niemcy w 39. roku tylko mały kraj, który liczy się z zdaniem sąsiadów inaczej już dawno robili by co by chcieli i mamy Nigerię 2.0 Kontrola przez ministra prokuratury w tym niedawny przykład z opóźnioną reakcją CBA w celu wyczyszczenia gabinetu przez Chrzanowskiego wracającego z Singapuru, mieszanie w sądzie najwyższym i konstytucji to jest łamanie prawa. Gdybyś miał prawdziwy stan wojenny to nie skończyłoby się na kilkudzisięciu ofiarach ale na setkach tysięcy. Opluwanie bohaterów typu Wałęsa światowej sławy w przypadku gdy wasz lider Kaczyński nie ma żadnych dokonań to typowa cecha zakompleksionego pisowca. Największe złodziejstwo i warcholstwo jest tylko i wyłącznie w Pis. Ci ludzie się wogóle nie krępują. PO przynajmniej starało się "kraść" w zgodzie z prawem a ci już robią co chcą. Pis przegra wybory bo jest zgrają nieudolnych populistów, którzy poza krytykowaniem innych nie zrobili niczego dobrego dla kraju. Niemcy to przykład pracowitości i solidności na całym świecie- tu podałeś totalnie nietrafiony przykład. Natomiast wiem jedno. Jeśli ktoś wyzywa kogoś epitetów :leń, złodziej itp to tak naprawdę wyzywa siebie bo jest to lustrzane odbicie siebie samego darmozjadzie z moich podatków.
Dyktaturę karła moralnego. Katastrofę smoleńską - uprawianie polityki na grobach i za wszelką cenę. PIS skoki na polskie sądy i prokuraturę. PIS skoki na SKOKi. PIS skoki na Trybunał Konstytucyjny. PIS skoki na polskie media. PIS skoki na ciepłe posadki spółek skarbu państwa. Masowa produkcja Misiewiczów. Wykorzystywanie polskich służb do prywatnej wojny z przeciwnikami PISreżimu. Inwigilacja internautów. Teczki. Podsłuchy. Inwigilacje. Prowokacje. Kupienie sobie wyborców za łapówkę 500 plus. Bilionowa dziura budżetowa. Skłócenie Polaków ze sobą i nieomal wywołanie wojny domowej w Polsce. Ośmieszenie Polski i pozbawienie jej autorytetu w świecie - pomysłami typu ogłoszenia Chrystusa królem Polski. Łamanie demokracji i polskiej konstytucji. Obłąkanego Macierewicza - ustanowienie ministrem obrony narodowej. Kibole i stadionowi bandyci - według PIS są największymi polskimi patriotami. Lekarze i farmaceuci w ramach klauzuli sumienia będą za Polaków decydować w sprawach seksu i prokreacji. Polską rządzą biskupi z rydzykiem, pociągając sznureczkami podpiętymi do kaczyńskiego i jego pachołków. Skłócenie Polski z większością państw UE I NATO. Populizm, demagogia, rozdawnictwo i socjalizm. Aby wprowadzić to rozdawnictwo - trzeba Polaków złupić podatkami, no chyba że kaczyński będzie drukował banknociki na trzy zmiany. Na zlecenie kościoła - przerabianie kobiet na inkubatory. Bojówki narodowo-socjalistyczne. Przerabianie Polski na kolonię watykanu. To wszystko jest działaniem na rzecz największego wroga Polski czyli rosji.
Można dodać do tej listy więcej grzechów i to ciężkich jak: - ograniczenie swobód obywatelskich , prawa do zgromadzeń, demonstrowania , zabraniania sprzeciwu społecznego wobec haniebnych ustaw. - ograniczenie prawa wyborczego czynnego i biernego poprzez ograniczenie liczby kadencji. - upolitycznienie wyborów samorządowych. - świadome stworzenie warunków do sfałszowania wyborów ( poprzez uznanie kart pokreślonych za ważne i upolitycznienie sądów). - sprzyjanie rozwojowi ruchów nacjonalistycznych, faszystowskich, ksenofobicznych. - fałszowanie i relatywizowanie historii. - wykorzystywanie urzędów i stanowisk państwowych do załatwiania celów partyjnych i prywatnych. - destrukcja demokratycznych instytucji państwa i prawa.
Dnia 2018-12-23 o godz. 10:11 ~kotek napisał(a): > Co PIS dał "dobrego" Polsce: > > Dyktaturę karła moralnego. > Katastrofę smoleńską - uprawianie polityki na grobach i za wszelką cenę. > PIS skoki na polskie sądy i prokuraturę. > PIS skoki na SKOKi. > PIS skoki na Trybunał Konstytucyjny. > PIS skoki na polskie media. > PIS skoki na ciepłe posadki spółek skarbu państwa. > Masowa produkcja Misiewiczów. > Wykorzystywanie polskich służb do prywatnej wojny z przeciwnikami PISreżimu. > Inwigilacja internautów. > Teczki. > Podsłuchy. > Inwigilacje. > Prowokacje. > Kupienie sobie wyborców za łapówkę 500 plus. > Bilionowa dziura budżetowa. > Skłócenie Polaków ze sobą i nieomal wywołanie wojny domowej w Polsce. > Ośmieszenie Polski i pozbawienie jej autorytetu w świecie - pomysłami typu ogłoszenia Chrystusa królem Polski. > Łamanie demokracji i polskiej konstytucji. > Obłąkanego Macierewicza - ustanowienie ministrem obrony narodowej. > Kibole i stadionowi bandyci - według PIS są największymi polskimi patriotami. > Lekarze i farmaceuci w ramach klauzuli sumienia będą za Polaków decydować w sprawach seksu i prokreacji. > Polską rządzą biskupi z rydzykiem, pociągając sznureczkami podpiętymi do kaczyńskiego i jego pachołków. > Skłócenie Polski z większością państw UE I NATO. > Populizm, demagogia, rozdawnictwo i socjalizm. > Aby wprowadzić to rozdawnictwo - trzeba Polaków złupić podatkami, no chyba że kaczyński będzie drukował banknociki na trzy zmiany. > Na zlecenie kościoła - przerabianie kobiet na inkubatory. > Bojówki narodowo-socjalistyczne. > Przerabianie Polski na kolonię watykanu. > To wszystko jest działaniem na rzecz największego wroga Polski czyli rosji. > > Można dodać do tej listy więcej grzechów i to ciężkich jak: > - ograniczenie swobód obywatelskich , prawa do zgromadzeń, demonstrowania , zabraniania sprzeciwu społecznego wobec haniebnych ustaw. > - ograniczenie prawa wyborczego czynnego i biernego poprzez ograniczenie liczby kadencji. > - upolitycznienie wyborów samorządowych. > - świadome stworzenie warunków do sfałszowania wyborów ( poprzez uznanie kart pokreślonych za ważne i upolitycznienie sądów). > - sprzyjanie rozwojowi ruchów nacjonalistycznych, faszystowskich, ksenofobicznych. > - fałszowanie i relatywizowanie historii. > - wykorzystywanie urzędów i stanowisk państwowych do załatwiania celów partyjnych i prywatnych. > - destrukcja demokratycznych instytucji państwa i prawa. >
Mocno się rozpędz i uderz glową o sciane ,może sie wyleczysz z tej fobi PISowskiej Nic wam sie nie dzieje , tylko histeryzujecie jak opętani Wstyd nie macie za grosz
A nie martwi was dyktatura kaczyńskiego ? Nie na darmo PIS to narodowy socjalizm! Kiedyś już świat przerabiał pewnego dyktatorka z wąsikiem, podpartego partią narodowo-socjalistyczną. Wszyscy wiemy czym się to skończyło dla świata. Wy PISowcy będziecie reaktywować obozy podobne do tych w Berezie Kartuskiej dla wrogów PISreżimu ? Ile razy się będziemy uczyć na dyktatorach, że dyktatura ma się do demokracji jak pięść do nosa?
do pisowców nie przemawiają najprostsze fakty. Wszystko podważają. Tak zachowują się już fanatycy. Fanatyzm (łac. fanaticus, dosł. „zagorzały”, „szalony”) – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na silnej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych występujące w połączeniu ze skrajną nietolerancją wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
Tylko co wami pisiory kieruje? Daliście się 500+ przekupić za swoje własne pieniądze? Nacjonalizm to głupota, mająca za cel pranie mózgów. Mamy XXI wiek, badania genetyczne. Nie jednemu zagorzałemu pisiorowi wyjdzie r1b. Nawet ten z wąsikiem pomylił się z czystością rasy bo Niemcy to zlepek r1b, I1 i r1a. "słowiańskie r1a" i "zachodnie r1b" tak naprawdę przywędrowało tutaj z okolic Iranu 20-30tys lat temu. Żadnej wędrówki ludów przed tysiącem lat nie było- najnowsze badania odrzucają ten mit. Były co najwyżej germanizacje słowian i zeslawienie germanów.
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź Bo widzę, że trzeba zacząć z Tobą rozmawiać od podstaw Jeśli chcesz rozmawiać od wcześniejszego okresu to napisz od jakiego wieku czy roku
A do reszty gamoni Czy ktoś z PiS pisze i mówi tak jak ja ? który z polityków PiS chce tak jak ja porządku ? Obecne w bardzo dużej części rządy prawe jakby czekają aż ubecja wyzdycha dlatego wyłapują tylko nowych przestępców (konkurencję) a stara ubecja dalej bezkarnie się uwłaszcza na majątku nas wszystkich Co mi po Prawie i Porządku za 30 lat ? Będę wtedy chodził o kiju srać jeśli w ogóle będę jeszcze na tym świecie Ale tak jak napisałem wcześniej Urodzą się ludzie i spytają się skąd on i tamten mają a dlaczego ja nie mam i zacznie drążyć i dojdzie do prawdy a wtedy już Wam farmazon nie pomoże i weźmie jakąś lolę i będzie lać niewinne Wasze dzieci lub wnuki oby tylko lolą Bo zawsze jest tak, że najpierw jest mówienie po dobroci potem lola a jak ta nie pomoże to się robi z niej dzidę
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź Bo widzę, że trzeba zacząć z Tobą rozmawiać od podstaw Jeśli chcesz rozmawiać od wcześniejszego okresu to napisz od jakiego wieku czy roku
A do reszty gamoni Czy ktoś z PiS pisze i mówi tak jak ja ? który z polityków PiS chce tak jak ja porządku ? Obecne w bardzo dużej części rządy prawe jakby czekają aż ubecja wyzdycha dlatego wyłapują tylko nowych przestępców (konkurencję) a stara ubecja dalej bezkarnie się uwłaszcza na majątku nas wszystkich Co mi po Prawie i Porządku za 30 lat ? Będę wtedy chodził o kiju srać jeśli w ogóle będę jeszcze na tym świecie Ale tak jak napisałem wcześniej Urodzą się ludzie i spytają się skąd on i tamten mają a dlaczego ja nie mam i zacznie drążyć i dojdzie do prawdy a wtedy już Wam farmazon nie pomoże i weźmie jakąś lolę i będzie lać niewinne Wasze dzieci lub wnuki oby tylko lolą Bo zawsze jest tak, że najpierw jest mówienie po dobroci potem lola a jak ta nie pomoże to się robi z niej dzidę"
Po co zadajesz mi idiotyczne pytania jak dziecko w podstawówce? Nie zamierzam z kimś rozmawiać o historii kto twierdził że na śląsku były zabory :)) Pozatym nie rozumiesz- wszyscy próbują ci wytłumaczyć podobieństwo faszystowskich Niemiec do tego co się obecnie dzieje ale ty dalej nic. Dlatego jesteś fanatykiem. Nie strasz wnukami i dziećmi pisdzielcu bo uciekasz się już do najniższych instynktów. Straszenie dziećmi dobre jest na piwie z kolegami jak siedzisz, ale nie tutaj.
Może zaraz Badziewiak napisze coś o krzyżakach, ach ci podstępni Niemcy....
Jajek przynajmniej na poparcie swoich przekonań przytacza cytaty z wikipedii, a Badziewiak jak zwykle pyta o fakty ogólnie dostępne, nawet go trzeba redukować, a właściwie uczyć od podstaw...
Zastanawia się ten nasz symbol klasy robotniczej czy to Niemcy napadły na Polskę w 1939 czy może odwrotnie...
No i właściwie kto wygrał....
To jest bardzo proste pytanie a nie chcecie na nie odpowiedzieć bo z odpowiedzi płyną normalne wnioski Tłumaczenie, że nie odpowie bo ....i tutaj pitolenie to tak jak z dzieckiem w piaskownicy jesteś głupi ty jesteś głupi nie, nie, nie to Ty jesteś głupi nie, nie, nie to Twoja mam jest głupia
a napisałem, że nie chcecie choć pytam tego o nicku "ja" bo Eskimos się podłączył i mówi dokładnie tak jak on zatem jest Was już dwóch. A może tylko jeden ? Ale nie zamierzam dociekać, forumowicze sami ocenią Jedno jest pewne Ten ktoś jest pracownikiem tego portalu i ma wpływ na to czyje posty będą na forum istnieć a które nie Dlatego trzeba te media z polskiej przestrzeni medialnej usunąć bo nie może być że bezkarnie ktoś bedzie szerzył kłamstwa w imię demokracji mówiąc jak Węglarczyk:...a niech sobie kłamie, jesteś mądrzejszy to wiesz swoje... Nie panie Węglarczyk w państwie prawa nie można kłamać kłamanie jest karane i masz w KK paragraf Przed każdym przesłuchaniem świadka pytają się go czy był karany za mówienie nieprawdy
Badziewiak zadajesz głupie pytania.
O co jeszcze zapytasz, czy nadal mamy złotego czy euro?
Może zapytaj nas co sadzimy o twoich pytaniach, którymi nas na forum zasypujesz...
Przygotuj się na szok.
Badziewiak z początku myślałem, że o tym pisie i lewakach do żartów piszesz, ale z dnia na dzień coraz bardziej mnie przerażasz i utwierdzasz w swojej głupocie. Powinny być chociaż podstawowe egzaminy na możliwość zakładania rachunków maklerskich przez osoby prywatne. Gdzie takiego dopuścili do rynku? Jedyne co zrozumiem czemu tak bronisz pis to: a) żyjesz z 500+ b)pełnisz jakąś funkcję w pis(chociaż nawet sobie ciebie za radnego gminy nie wyobrażam..)
A co do twoich postów czemu są usuwane? Są przepełnione agresją, obelgami słownymi, nazizmem, faszyzmem, nietolerancją, manipulowaniem faktami, wyzywaniem innych użytkowników.. Dalej nie wiesz czemu usuwają twoje posty? Jak ja bym był zarządzającym forum to usunąłbym ciebie raz na zawsze porządnym banem.
Ja na początku gdy pojawił się Badziewiak myślałem podobnie-
Ale fajny koleś, żartowniś...
Dopiero później okazało się, że to nie jest fajny koleś tylko antypatyczny charakter, który dopuszcza tylko własną wizję świata.
Typowe dla kogoś ze służb mundurowych na emeryturze.
Kiedyś było takie powiedzenie ,,nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera"...
Na pewno można podziwiać jego zacięcie...w życiu takiego nabuzowanego typa nie spotkałem.
"Eskimos to taki folksdojcz z koła podbiegunowego, dogaduje się z tym MENELEM"JA" wyśmienicie." Zaraz wyjdzie na to że Tauron przyciąga samych dewiantów z całej gpw..
Teraz ja jestem folksdojczem, niech ci będzie, mogę być nawet potomkiem XVIIIwiecznych Rumunów, tylko pewnie nie jesteś świadomy , że po raz pierwszy Rumunia powstała w 1860 roku jako zlepek państw...
No to jestem tym folksdojczem...
Bo znam niemiecki?
Bo mieszkam na terenie, który ruscy nam dali w zamian za zagarnięte na wschodzie?
Bo studiowałem w Niemczech?
Bo mój pradziadek studiował w Niemczech?
( A gdzie miał studiować, jak Polski nie było?)
Bo mam książki po niemiecku?
Szkoda, że nie jestem stałym bywalcem aldika, bo byłby jeszcze jeden powód :)
Zadam ci pytanie , to może coś do Ciebie dotrze...
Czy Polak na Białorusi musi kochać Łukaszenkę, bo inaczej to będzie polskim ciemiezycielem?
Stary trochę więcej światowości, no i niekoniecznie tej z telewizyjnej polszmaty...
To ja już wolę się kumplować z tym twoim menelem niż z tobą czy z badziewiakiem.
Chciałbym jeszcze kogoś wymienić jako symbol mowy hejtu, ale nikt mi nie przychodzi do głowy....
Dnia 2018-12-23 o godz. 13:57 ~Eskimos napisał(a): > Teraz ja jestem folksdojczem, niech ci będzie, mogę być nawet potomkiem XVIIIwiecznych Rumunów, tylko pewnie nie jesteś świadomy , że po raz pierwszy Rumunia powstała w 1860 roku jako zlepek państw... > > No to jestem tym folksdojczem... > > Bo znam niemiecki? > > Bo mieszkam na terenie, który ruscy nam dali w zamian za zagarnięte na wschodzie? > > Bo studiowałem w Niemczech? > > Bo mój pradziadek studiował w Niemczech? > > ( A gdzie miał studiować, jak Polski nie było?) > > Bo mam książki po niemiecku? > > Szkoda, że nie jestem stałym bywalcem aldika, bo byłby jeszcze jeden powód :) > > Zadam ci pytanie , to może coś do Ciebie dotrze... > > Czy Polak na Białorusi musi kochać Łukaszenkę, bo inaczej to będzie polskim ciemiezycielem? > > Stary trochę więcej światowości, no i niekoniecznie tej z telewizyjnej polszmaty... > > > > To ja już wolę się kumplować z tym twoim menelem niż z tobą czy z badziewiakiem. > > Chciałbym jeszcze kogoś wymienić jako symbol mowy hejtu, ale nikt mi nie przychodzi do głowy.... > > > > To wszystko co wymyślacie jest po prostu słabe.
Nie wiem skąd przyszło Ci do głowy tłumaczyć coś o Rumuni no ale może Petru jesteś ksywa "Rumun"
Dnia 2018-12-23 o godz. 12:45 ~Badziewiak napisał(a):
> w państwie prawa nie można kłamać > kłamanie jest karane i masz w KK paragraf > Przed każdym przesłuchaniem świadka pytają się go czy był karany za mówienie nieprawdy >
A jak ktoś, na przykład autor postu kłamie pisząc: "jutro dzida, wyszczał, rakieta albo notowania się nie otworzą" to co ?
Dnia 2018-12-28 o godz. 14:59 ~WlodekzGdyni napisał(a): > Dnia 2018-12-23 o godz. 12:45 ~Badziewiak napisał(a): > > > w państwie prawa nie można kłamać > > kłamanie jest karane i masz w KK paragraf > > Przed każdym przesłuchaniem świadka pytają się go czy był karany za mówienie nieprawdy > > > > A jak ktoś, na przykład autor postu kłamie pisząc: "jutro dzida, wyszczał, rakieta albo notowania się nie otworzą" to co ? >
> ,,Wyszczał", wysrał czy wystrzał !? Zdecyduj się Chłopie, do której klasy podstawówki mają Cię skierować....
Dnia 2018-12-28 o godz. 19:12 ~Wer napisał(a): > Dnia 2018-12-28 o godz. 14:59 ~WlodekzGdyni napisał(a): > > Dnia 2018-12-23 o godz. 12:45 ~Badziewiak napisał(a): > > > > > w państwie prawa nie można kłamać > > > kłamanie jest karane i masz w KK paragraf > > > Przed każdym przesłuchaniem świadka pytają się go czy był karany za mówienie nieprawdy > > > > > > > A jak ktoś, na przykład autor postu kłamie pisząc: "jutro dzida, wyszczał, rakieta albo notowania się nie otworzą" to co ? > > > > > ,,Wyszczał", wysrał czy wystrzał !? Zdecyduj się Chłopie, do której klasy podstawówki mają Cię skierować....
Kolego Wer, uwagi proszę kierowac do pana Badziewiaka który taką pisownię stosuje~.
Dnia 2018-12-23 o godz. 10:21 ~rada napisał(a): > Dnia 2018-12-23 o godz. 10:11 ~kotek napisał(a): > > Co PIS dał "dobrego" Polsce: > > > > Dyktaturę karła moralnego. > > Katastrofę smoleńską - uprawianie polityki na grobach i za wszelką cenę. > > PIS skoki na polskie sądy i prokuraturę. > > PIS skoki na SKOKi. > > PIS skoki na Trybunał Konstytucyjny. > > PIS skoki na polskie media. > > PIS skoki na ciepłe posadki spółek skarbu państwa. > > Masowa produkcja Misiewiczów. > > Wykorzystywanie polskich służb do prywatnej wojny z przeciwnikami PISreżimu. > > Inwigilacja internautów. > > Teczki. > > Podsłuchy. > > Inwigilacje. > > Prowokacje. > > Kupienie sobie wyborców za łapówkę 500 plus. > > Bilionowa dziura budżetowa. > > Skłócenie Polaków ze sobą i nieomal wywołanie wojny domowej w Polsce. > > Ośmieszenie Polski i pozbawienie jej autorytetu w świecie - pomysłami typu ogłoszenia Chrystusa królem Polski. > > Łamanie demokracji i polskiej konstytucji. > > Obłąkanego Macierewicza - ustanowienie ministrem obrony narodowej. > > Kibole i stadionowi bandyci - według PIS są największymi polskimi patriotami. > > Lekarze i farmaceuci w ramach klauzuli sumienia będą za Polaków decydować w sprawach seksu i prokreacji. > > Polską rządzą biskupi z rydzykiem, pociągając sznureczkami podpiętymi do kaczyńskiego i jego pachołków. > > Skłócenie Polski z większością państw UE I NATO. > > Populizm, demagogia, rozdawnictwo i socjalizm. > > Aby wprowadzić to rozdawnictwo - trzeba Polaków złupić podatkami, no chyba że kaczyński będzie drukował banknociki na trzy zmiany. > > Na zlecenie kościoła - przerabianie kobiet na inkubatory. > > Bojówki narodowo-socjalistyczne. > > Przerabianie Polski na kolonię watykanu. > > To wszystko jest działaniem na rzecz największego wroga Polski czyli rosji. > > > > Można dodać do tej listy więcej grzechów i to ciężkich jak: > > - ograniczenie swobód obywatelskich , prawa do zgromadzeń, demonstrowania , zabraniania sprzeciwu społecznego wobec haniebnych ustaw. > > - ograniczenie prawa wyborczego czynnego i biernego poprzez ograniczenie liczby kadencji. > > - upolitycznienie wyborów samorządowych. > > - świadome stworzenie warunków do sfałszowania wyborów ( poprzez uznanie kart pokreślonych za ważne i upolitycznienie sądów). > > - sprzyjanie rozwojowi ruchów nacjonalistycznych, faszystowskich, ksenofobicznych. > > - fałszowanie i relatywizowanie historii. > > - wykorzystywanie urzędów i stanowisk państwowych do załatwiania celów partyjnych i prywatnych. > > - destrukcja demokratycznych instytucji państwa i prawa. > > > > Mocno się rozpędz i uderz glową o sciane ,może sie wyleczysz z tej fobi PISowskiej > Nic wam sie nie dzieje , tylko histeryzujecie jak opętani > Wstyd nie macie za grosz >
Przecież nie można obrażać się na rzeczywistość jaka ona jest.
To nie histeryzowanie tylko fakty.
Ale zawsze można wsadzić głowę w piasek jak struś ...
Dnia 2018-12-22 o godz. 16:49 ~Badziewiak napisał(a):
> no ale folksdojcze to to samo co komuniści > i jedni i drudzy choć są przeciwnikami Polski i Polakom to są dla Niemców i ruskich zwykłymi donosicielami > Nie może być szanowanym zdrajca bo zdrajca zdradza > powody zdrady są różne ale przeważnie pieniądze > zatem nie zrobią nic dla innego tylko zdradzi go na rzecz płacącego
Ale Wlodek ciebie badziwwiaku właśnie zacytowal.
Jest osoba, jest teza, jest cytat, jest ocena tego co tutaj robisz.
Reagujesz obrazaniem wlodka.
Niezależnie od tego co tutaj piszesz zanudziles już nas na maxa.
Teraz pewnie skopiujesz jako nasz Ferdynand kiepski z gpw moja wypowiedź po to żeby umieścić pod nią jedno zdanie lub jakiś pokretny wywód w którym nikt nie będzie wiedział o co ci chodzi.
Dnia 2018-12-28 o godz. 18:03 ~Eskimos napisał(a): > Ale Wlodek ciebie badziwwiaku właśnie zacytowal. > > Jest osoba, jest teza, jest cytat, jest ocena tego co tutaj robisz. > > Reagujesz obrazaniem wlodka. > > Niezależnie od tego co tutaj piszesz zanudziles już nas na maxa. > > Teraz pewnie skopiujesz jako nasz Ferdynand kiepski z gpw moja wypowiedź po to żeby umieścić pod nią jedno zdanie lub jakiś pokretny wywód w którym nikt nie będzie wiedział o co ci chodzi.
możesz nam przetłumaczyć o co Ciebie chodzi ? i że spytam Wiesz na jakim poziomie cenowym zakończył w tym roku notowanie Tauron ? Zerknąłeś chociaż nim wpisałeś się tutaj ?
Dnia 2018-12-30 o godz. 16:02 ~WlodekzGdyni napisał(a): > Dnia 2018-12-28 o godz. 17:48 ~Badziewiak napisał(a): > > A Ty miast nazwać się Włodek z dyni powinieneś nazwać się głąb z kapusty > > Do podstawówki, badziewiak, do podstawówki! > > Tam pani od polskiego pokaże ci literkę G i powie czym różni się Gdynia od dyni. > >
Dlaczego robicie ciągle ten sam błąd ? Jeśli komuś zwracasz uwagę na błędy ortograficzne lub jakiekolwiek z języka to zadbajcie chociaż w tym poście o pisownię zwracając się do kogoś "Ci" pisze się z dużej litery a piszę z dyni miast Gdyni celowo No ale choć prosiłem to jednak nie używasz swojej dyni