Czy ktoś wie czym są spowodowane nagminne zwolnienia w Warszawie? podejrzewam, że związane to jest z ostatnią inwestycją w DB? ciekawe co na to kadry?...
Dyrektorzy oddziałów Banku Santander BP SA na Śląsku, stosują mobbing w stosunku do podleglych im pracowników.Pracownik,który jest doświadczony i ma swoje zdanie co do pracy,nie liże rączek dyrektorce, jest szykanowany i nękany
Teraz mają praktykę że już na zwolnieniach lekarskich zwalniają pracowników bez okresu wypowiedzenia. To przechodzi ludzkie pojęcie co się w tym Banku dzieje brak szacunku dla ludzi. Możemy pisać a i tak się z tym nic nie zadzieje więc czas żeby wszystkie praktyki mobbingu, wałki sprzedażowe itd. ujrzały światło dzienne i zainteresować tym media, PiP i wszystkie instytucje odpowiedzialne za nadzór.
Jestem również za tym żeby ktoś w końcu skończył ten precedens. Ile mozna oszukiwać Klientów wciskając im kity dotyczące najdroższych produktów, ile mozna przyjmować obelg od Wielkich Przełożonych .
Gościu jeżeli nagłośnimy ta sprawę to liczę na to ze duże grono pokrzywdzonych pracowników dołączy do nas .
Pracownicy nie bójcie pisać i mówić w nas jest siła .
Witajcie. Widzę że tak samo jak ja otrzymaliście pewnie informacje z podziękowaniem za współpracę. To jest chore że człowiek wykonuje plany itp zostaje zwolniony bez podania przyczyny albo po prostu odpowiedź dyrekcji regionu jest żeby się samodzielnie domyślić lub to nie czas ani miejsce na taką rozmowę. Żałosne jest to że idzie się do pracy pracuje cały dzień a na koniec dowiaduje się że jutro już nie trzeba przychodzić do pracy
W banku podwyżek nie ma od kilku lat a nasz były wódz na taśmach na telefon podnosi pensje synowi p Cz z konkurencyjnego banku.. dawajcie się dalej dym...
Ostatnio byłem we flagowym Oddziale w Centrum Handlowym i mam pytanie czy standardy ubioru nadal obowiązują w tym Banku ponieważ strój Dyrektorki Oddziału wskazywał na to że jest tydzień Cygański
Więc zróbmy coś z tym i zachęcam wszystkich do zgłaszania się na tym portalu. Dla zainteresowanych rozmowy już trwają z jedna z największych stacji telewizyjnych.
Czas pokazać wszystkim jak wyglada Bankowość .
Dnia 2018-10-18 o godz. 14:35 ~doświadczony napisał(a): > Chętnie mogę również porozmawiać z mediami, potrzebuje tylko kontakt do odpowiedniej osoby...
a mnie was pracowników nie szkoda. Banda tchórzy i nieudaczników- nie pasuje to szukać pracy a nie siedzicie na forach i narzekacie haha , brak solidarności do siebie samych a teraz lament. Nie podoba się, to wynocha!!
Człowieku nie w tym rzecz. Walczymy o swoje prawa. Może kiedy w firmie zabraknie rąk do pracy to zaczną szanować pracowników! Niech się wszyscy dowiedzą jaki to jest pracodawca...
Jeżeli ktoś z góry to czyta i chce coś zmienić na plus, to zwracam uwagę na pracę HR BP. Czy ktoś sprawdził kiedy niektórzy z nich byli w oddziałach..?
Doświadczenie z południa pokazuje, że niekoniecznie bywają...wię co to za wsparcie ludzi??
Fuzja się zbliża , teraz będzie się działo - starzy z bzwbk będą musieli zrobić dużo miejsca ....
Masakra, a było w tym banku kiedyś tak dobrze i komu to przeszkadzało .
Trzy lata minęły i taki syf się zrobił ....
Pracownicy każdy może się przeciwstawić obecnej sytuacji jaka panuje w tym Banku dlatego zachęcam ws mzystkuch do strajku jak na przykładzie Lotu. W nas jest siła pokażmy im co to znaczy brak szacunku dla ludzi
Jestem za. Trzeba ustalić gdzie i kiedy i zacząć strajk ! Może w końcu poszanują pracowników ! a jak nie to strajk będzie trwał i trwał, brak ludzi w oddziałach a niech kadra wyższego szczebla usiądzie na kasę i obsługę ;-)
Likwidowane oddziały, zwalniani ludzie , traktuje się nas jak zbędny koszt. Czy nikt nie widzi, że to kiepskie zarządzanie sprawia, ze to konkurencja dużo więcej pozyskuje klientów , ma lepsze pozycje we wszystkich kategoriach rankingu Newsweeka, że mamy idiotyczny system motywacyjny, a jedyny pomysł na rozwój banku to fuzje i totalna wymiana ludzi na tańszych i takich co nie pamiętają, ze jeszcze kilka lat temu to właśnie my pracownicy oddziałów i nasza praca decydowała o sukcesie banku. Menadżerowie wyższego szczebla maja nas dzisiaj gdzieś - dla nich jestesmy pozycją w tabelce... Boja się tylko o swoją pozycję i dla jej obrony bez mrugnięcia okiem nas poświęcą ... Czyż nie tak ?
Jakich tańszych... Deutsche ma podstawy wyższe o 1 - 2 tys brutto, a nowi pracownicy na dzień dobry dostają podstawę z górnej półki, ja po 15 latach nawet tyle nie mam, więc nie ma się co dziwić, że to właśnie starzy (stażem) pracownicy odchodzą. W tej instytucji człowiek znaczy tyle co kolumna w Excelu. Dodam, że plany wyrabiam grubo ponad 100%.
Ludzie kto was trzyma w tym banku. Byłem dyrektorem oddziału w BZ i z początkiem 2018 roku odszedłem. Powody nowy system premiowy - co miesiąc 1500 - 20000 brutto w plecy, z gabinetów w których mogłem zajmować się robieniem biznesu zrobili sale spotkań bo bank jest tak biedny że nie stać go było na przemodelowanie placówek, a robienie za kamerdynera przy drzwiach i sprzątacza oddziału mi nie uwłaczało ale mnie nie rozwijało. Tak więc ludzie nikt nie jest przyspawany do stołka. Aczkolwiek mam w sobie niesmak bo mnustwo energii wraz z pracownik włożyliśmy by postawić oddział na nogi!
Bank jest tak biedny i przebiegły ze wprowadzili możliwość odsłuchania rozmów i podbijanie kart jak kiedyś w FSO. Ja prooonuje wprowadzić smycze na szyje z GPS kto gdzie chodzi podczas pracy
Przestańcie pisać te brednie pracuje w tym Banku ponad 10 lat i atmosferka jest bardzo przyjazna. Klimat i koledzy tez są Ok No i oczywiście nie zawsze idziemy prosta droga żeby zamknąć plan. Nie raz muszę użyć swoich wdzięków to Szefa żeby mi pomógł ale on to lubi. Pozdrowienia dla wszystkich Ciaro
Niektórym na własne żądanie coś w życiu nie wyszło i zamiast najpierw zrobić własny rachunek sumienia postanowili poużywać sobie na Bankierze. Na szczęście w Internecie nikt nie jest anonimowy, choć hejterzy zapewne myślą inaczej i w tej żałosnej walce bezczelnie wykorzystują swą anonimowość. Wszyscy dowiemy się KTO oraz jaka historia stoi za tymi oszczerstwami i tonami wylewanego hejtu.... to wszystko niebawem na łamach forum Bankier. Dotychczas anonimowi sprawcy odpowiedzą za publiczne pomówienia, oszczerstwa i inne...
Właśnie szukamy dziewczyny do zespołu DISCO POLO (musi umieć grać na grzebieniu) więc jak ta Pani będzie chętna to zapraszam na casting bo już zapewne długo nie popracuje w tej instytucji a zwolnienia też już nie chronią.