Dnia 2018-04-21 o godz. 13:55 ~Obserwator napisał(a): > Robo 17 (obecnie w promocji) > Astro 56 (obecnie w promocji) > Tactical >300 > Brawl 190 (obecnie w promocji) > Mad Carnage >300 (obecnie w promocji) > Grid Mania >300 > Pirates 41 > The Way 64 > > Obecnie w sklepie są 632 pozycje (wraz z darmowymi i zapowiedziami). > > W rankingu, który obliczam ręcznie Robo jest na 17 pozycji (doliczam gry darmowe i zapowiedzi). Natomiast w specjalnej zakładce w sklepie z największą sprzedażą w ostatnich 14 dniach, Robo jest 15 (ostatnia pozycja w rankingu).
No nie źle nawet astro nie było nigdy tak wysoko a było sprzedanych kilkadziesiąt tys.
A z kad takie ciekawe informacje masz RoboMonster2?
Nie bylo do tej pory watku 11bit wiec jak mozesz to podeprzyj sie jakimis linkami... bo troche to wyglada na fakenews.
Wg prezesa Qubica, Robo jest obecnie najlepiej sprzedającą się grą w sklepie Switcha. Potwierdzenie w linku: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/8f5gyo/jumping_joe_friends_addictive_gameplay_and/ "Thanks to you, Robonauts is now in the Best Selling games on the American, European and Australian eShop!"
Obserwator - Chyba chodzi Ci o to, ze Robo jest najlepiej sprzedajaca sie gra na NS, z gier wydanych przez QG. Bo raczej nie jest nalepiej sprzedajaca sie z calej listy gier.
Lepiej sprostowac bo ktos moze to zle odczytac.
hmmm, z rozpędu przeoczyłem wyraz "in" i stąd nieporozumienie. Też nie mogłem uwierzyć w to co czytam ale doszedłem do wniosku, że Qubic jako deweloper ma dostęp do statystyk na żywo. Tym bardziej, że stale mamy tendencję wzrostową i codziennie Robo skacze o oczko w górę.
Jezeli dane z VG Charts so miarodajne to wynik sprzedazy za 3 tygodnie promocji i tak za powiada sie imponujacy jak na ta spolke.
Jezeli Robo jest przez te 3 tgodnie srednio na 8 pozycji to daje im to okolo 17k sprzedanych gier tygodniwo (Europa i USA), czli pnad 50k w 3 tygodnie.
uważam że Robo, Asrto i Piraci sprzedali się w ok 100 tys. w 3 tygodnie a największa sprzedaż jest tuż przed zakończeniem promocji. A jeszcze po informacji kto posiada te gry będzie mógł ze zniżką kupić następne gry napędza sprzedaż.
Z tym, że Robo nie było na tej pozycji cały czas i dopiero od ostatniej niedzieli jest w pierwszej 15. Natomiast jest tu stała tendencja wzrostowa i możliwe, że do końca promocji (6.05) wynik sprzedanych sztuk będzie zbliżony do wyniku za cały Q1.
Od ostatniej niedzieli jest w pierwszej 15 ale pamietajmy to sa dane z 2 tygodni. Prawdopodobnie jeszcze tydzien po promocji bedzie dosyc wysoko jezeli dalej beda brac pod uwage 1 tydzien promocji + 1 tydzien bez promocji... teoretycznie juz w pierwszym tygodniu promocji wyniki sprzedazy mogly byc super ale srednia z 2 tygdni pozwolila na nizsze pozycjonowanie.
Podkreslam ze wyliczenia na podstawie dancyh z VGChartz to tylko bardzo ogolne szacunki, osobiscie tez uwazam ze sprzedaz powinna byc duzo wieksza.
Poza Japonia jest oklowo 12milionow urzytkowniw NS, jezeli gra jest w piewszej dziesiatce sprzedazy to raczej wydaje mi sie ze 1% urzytkownikow moglo kliknac "kup"
Miejmy nadzieje ze podziela sie dokladnymi danymi w raporcie.
Tego to chyba sie nikt nie spodziewal, gratulacje dla QG. Gra w pierwszej trojce NS to najlepsza promocja dla tego Developera. Ciekawe cz ydostrzega to jakies media, wtedy zrobiloby sie na tym walorze naprawde goraco.
Jak nie wierzycie to wejdzcie na ostatni temat Qubica na reddit i znajdzcie sobie post, w ktorym prezes pisze, ze jak ktos chce sprawdzic gre przed zakupem to ma taka opcje bo jest oferowana wersja demo. Ludzie ruszcie troche glowa.
O to, że bez powodu przycisk nie jest wygaszony - gra została zakupiona. Jeżeli nie posiadasz gry to w tym miejscu masz przycisk zakupu. Proszę bardzo: link
pociąg mi nie odjechał bo nie mam i nie planowałem kupować tych akcji ale jak czytam taką ściemę to aż się niedobrze robi (być może piszesz nieświadomie i z niewiedzy jak tak to ci wybaczam)
Ale tutaj dzisiaj ruch... pojawili sie tez piewcy tragedii i demowidzacy. To dobrze bo to znaczy ze zainteresowanie QG rosnie nie tylko na NS. Zobaczymy jak rynek wyceni fakt że Robo jest w pierwszej trójkce najlepiej sprzedających sie gier na NS.