Rusza, ale nieśmiało. Każdy czeka i nie na obrotu- raczej wątpie w spadek jak rok temu bo prima wstrzeliła sie w inwestycje czyli mimo nikłego zysku zaczyna pracować na pełnych obrotach.
Stoimy pod oporem (linia trendu spadkowego) - trzeba nam obrotu i zdecydowanego ruchu, by ja przebić. Inaczej powtórka z połowy czerwca, lub wyczerpujący boczniak...pojawił się sygnał K na macd, analogicznie jak mc temu.
Opycha po tyle, ile ustawione jest kupno;) Z drugiej strony, ktoś przytulił przez ostatnie dni parę kilo. Tylko dzisiaj ponad połowa obrotu zrealizowała się po 35. A wiec dobrze ponad 100k. zainwestował...zawsze to jakieś pocieszenie - bo technicznie słabo to wygląda. Zobaczymy co przyniesie jutro, czy zostanie potwierdzona dzisiejsza formacja, oby nie.
Tak to niestety wygląda...pomimo tego, jestem dobrej myśli (nadzieja umiera ostatnia;) Patrze tak na godzinowy - przydałoby się wygenerować sygnał (k) na rsi. Dzisiaj było blisko. W tym roku pojawił się trzy razy i następował zwrot. Jutro jak się jeszcze obsunie jest szansa. Takie tam spostrzeżenie. Nie ma lekko...Pozdrawiam wytrwałych.
No i zaskoczenie, kupno się ładnie ustawiło, a tu nie miał kto specjalnie sypać...Nie chce spadać, to może zacznie rosnąć? Liczyłem na sygnał z rsi, ale jest coś innego. Wg literatury, ostatnie dwie świeczki tworzą (przypominają trochę) formację o dziwnej nazwie "Powracający gołąb" - ma ona wymowę pro-wzrostową + ładne kupno + że jutro piątek (za Certusa bywały dobre) - kto wie, może będzie niespodzianka;).
Nie wiem jak szanowni akcjonariusze, ale po mojemu, powinniśmy jutro przebić opór. Świeczka nie jest zła i obrót lepszy. Dobrze, że nie "wymalowali" takiej jak na Stooqu ;D
Przy takich wahaniach kursu akcji możliwy jest każdy scenariusz-ten pesymistyczny to spadek do 25 zł-ten optymistyczny to wybicie kursu w kierunku 40zł.Obecnie trwa siłowanie posiadanym kapitałem-raz na czerwono,raz na zielono-zobaczymy ,która opcja jest silniejsza.
Osobiscie uważam,by przy gwałtownych spadkach ceny akcji dokonywać uzupełniania swoich pakietów akcji tej spółki-oczywiście z pełną rozwagą i wyczuciem trendu.