Kto mi to wytlumaczy?
Technicznie to AD leci na leb na szyje z sesji na sesje, co oznacza dystrybucje ostra.
Ale kto to odbiera? Ulica?
7,5mln akcji juz pakietami poszlo i dalej cisza o posiadaczu tego pakietu.
Ktos tu ostro kombinuje, tylko jak dlugo jeszcze?
masz racje kiepawo to wygląda, ale spójrz na NVI (negative volume index) na dziennym. Tak jakby "smart money" to kupowało (czytaj spekulacja). A może mi się tylko zdaje.
Ewidentnie papier bez sily, nawet luki ukrainskiej nie jestesmy w stanie zamknac.
AD leci na leb.
Przed poniedzialkowa zwala mocne sygnaly byly na DMI i MACD i sie posypaly.
NVI sie nie sprawdza.
A 1Q 2014 raczej poprawy nie przyniesie.
Kierunek 44gr->
Podziekowalem
Pozdrawiam
Jeszcze będziecie się zaklinac, dlaczego nie złapaliście mita za 57 gr. Ci co myślą to skupują... a inni czekają na zakup- tak jak widać: 228 662 szt papieru na K
Najwidoczniej Ci co od 0,75 zajmowali sie przesypywaniem z wora do wora i zjazdem kursu poszli dzisiaj na zaległy urlop. Należy im sie -robota dobrze wykonana.
Za nami super wyniki, a na wykresie rysuje się szósta czarna świeca spadkowa,
przerwana jedną biała korekcyjna z ubiegłego tygodnia.
Co można powiedzieć o trendzie, w którym dominuj kolor czarny i to w skali tygodniowej..?
C C C C C B C
Nie pomagają wyniki, nie pomagają nowe kontrakty.
Złapani w pułapkę powyżej 70gr, a w ubiegłym tygodniu powyżej 60 gr nawet nie próbują
uśredniać w obecnej cenie. Obroty zamarły i nawet cena 57 gr mało kogo już kusi. :/
Im dłużej to trwa, tym bardziej twardniej opór na 60-62 gr
Wielu zapewne marzy teraz o tej cenie, by wyjść ze śmiecia.
O 60-62gr mozna pomazyc szybko taki poziom nie wroci.
Zadnego infa o nowym nabywcu pakietowek, wiec przewalali z wora do wora na to wyglada.
Technicznie slabizna, wyniki tez nie sa zadna rewelacja, wiec bedzie mozolne spychanie w dol, a drobni beda zaklinac rzeczywistosc.
Kierunek 44gr tam jak to wybroni to moze jakis mocniejszy ruch w gore bedzie.
Pozdrawiam
może się na tym nie znam, ale dlaczego piszesz, że wyniki kiepskie?
procentowo rok do roku są duuuuużo lepsze.
chyba konflikt na ukrainie trochę popsuł przeanalizowanie na spokojnie tematu.
mogliby rzucić coś na dywidendę, może wtedy by się ruszyło.
Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego leszczom tak zależy na dywidendzie? Jaki sens ma dywidenda odcinana od kursu dla przeciętnego leszcza lub kogokolwiek innego, który ma akcje po to aby zarobic na ich kursie a nie po to żeby mieć pakiet kontrolny. Jedyne wytłumaczenie jakie mi do głowy przychodzi to to że większość głąbów nawet nie zna zasad wypłaty dywidendy.
hmmm... leszcz i pakiet kontrolny łączysz. to dla mnie zbyt skomplikowana konstrukcja. ;)
tak, czy inaczej hasło "dywidenda" podobnie jak "brak dywidendy" działąją na wybraźnię. :D
Masz rację. Heh chyba ucieszy ich widok pojawienia się paru groszy na koncie zeby mogli sie pochwalic kolegom. przymykajac oko na reszte ... komedio-dramat.
I co papier zamarl.
Nawet chetnych na 56gr nie ma, wiec idziemy nizej.
Tak jak pisalem 44gr tam sie trzeba ustawic.
Zero sily w papierze, bida z nedza.
Za duzo szumu bylo i ktos to ladnie wykorzystal upychajac papier od 70gr w dol :)
Ehhh typowe bananowe zagrania :)
Dnia 2014-03-06 o godz. 16:03 ~nowak napisał(a):
> Jak to jest że spółki które raportach za 2013 wykazały
> stratę są wyżej notowane niż MIT z zyskiem 100% większym
> r/r?;-/
Właśnie nie mogę tego pojąć....Fundamenty z betonu itd.
Pocieszający jest tylko fakt,, że to wcale nie chce spadać i jest dobrze kontrolowane od dołu
Jakie kontroluje od dolu?
Co ty bredzisz?
Przeciez to leci i bedzie leciec bo dystrybucja tu jest AD o tym wyraznie mowi.
Nie wiem ludzie po co takie rzeczy piszecie, usprawiedliwiacie sie ze lykaliscie wysoko i teraz trzymacie kurczowo w nadzieji na wzrosty?
Dnia 2014-03-06 o godz. 20:47 ~ciekawy napisał(a):
> Jakie kontroluje od dolu?
Co ty bredzisz?
Przeciez to leci
> i bedzie leciec bo dystrybucja tu jest AD o tym wyraznie
> mowi.
Nie wiem ludzie po co takie rzeczy piszecie,
> usprawiedliwiacie sie ze lykaliscie wysoko i teraz
> trzymacie kurczowo w nadzieji na wzrosty?
Spada, to fakt, ale nie pod tytułem 60gr->35gr.. tylko bardzo powoli.
jak takie wyniki dobre jak pisza co niektorzy to dlaczego leci w dół , sam wpakowalem sie po 0,60 i zaczynam miec obawy, taka strata jak mam w tej chwili jest do zaakceptowania wiec nasuwa sie pytanie trzymac czy sprzedac ?
Byla tu banda naganiaczy podobnie jak i na forum partkietu i odpowiednio naganiala.
Zrobili podbitke pod 70gr, Kaliwoda jeszcze podkrecil temat rekomendacja na 85gr i ubrali ladnie drobnych w akcje.
Teraz to leci z dnia na dzien coraz nizej.
44gr to pierwszy przystanek.
Pozdrawiam
Była tu banda spekulantów. Jak na wszystkich forach i jak na wszystkich spółkach. Bo fora kształtują opinię tych drobnych. I wcale nie zniknęli tylko zmienili front. Dla tych którzy jeszcze nie wiedzą na czym polega giełda- zysk jest wtedy gdy sie go realizuje. A jak spółka jest dobra to pasuje potem jeszcze raz odkupić. Najlepiej po taniości.
Jedynym powodem obecnej chwiejności jest niepewność sytuacji politycznej, a przede wszystkim zaś militarnej u naszych sąsiadów, widać to również na przykładzie większości spółek, co stanowi słuszne potwierdzenie!!
MIT spada bo jest wywalany w rynek. Ktoś pozbywa się akcji i to nie tylko ze względu na Ukrainę. Problem geopolityczny jest tylko kamyczkiem w tym wszystkim.
Dnia 2014-03-07 o godz. 11:16 ~Nowak napisał(a):
> MIT spada bo jest wywalany w rynek. Ktoś pozbywa się akcji
> i to nie tylko ze względu na Ukrainę. Problem geopolityczny
> jest tylko kamyczkiem w tym wszystkim.
A może wiesz co to są obroty i jaki wpływ mają na tłumaczenie wysokości ceny oraz potencjalnych przyczyn takiego zachowania? Gdybyś wiedział, nie pisałbyś bzdur!!
na wszystkich istotnych wskaźnikach brak jakichkolwiek pozytywnych dywergencji, obroty nie muszą na małych spółkach grać tak istotnej roli. wiele maluchów osuwało się w dół na niskich obrotach więc dlaczego teraz miałoby być inaczej? komunikacja spółki z rynkiem raczej bardzo kiepska, coś słabo to widzę.
zaczynam sądzić że główny akcjonariusz widzi jakiś problem w MIT i pozbywa się akcji powoli przynajmniej do momentu zachowania minimum wymaganego do sprawowania jednogłośnego zarządu.
Dokladnie, kazdy wskaznik mowi wyraznie "nie tykac" bo leci na leb na szyje.
AD pokazuje ostra dystrybucje!
Tu sie ktos ostro wyzbywa akcji i nikt tego nie powstrzymuje.
1Q widocznie na wtopie bedzie i przez to tak sypia.
Nabrali wielu naiwaniakow na akcje i teraz naiwaniacy pisza tutaj jak najlepiej o spolce, bo ubrali sie w akcje i zaklinaja rzeczywistosc.
A nie ma nic innego jak zyczeniowe podejscie do spolki na gieldzie.
To pierwszy krok do totalnej wtopy.
Pozdrawiam