skoro wczoraj kurs nie spadał to może oznacząc, że okresowe i lekki sypanie skończyło sie i zaczniemy wkrótce marsz w górę. Kurs okazyjny
W tym roku zamknięcie proj unijnego- rozliczenie i uruchomienia prod. więc może też wcześniej dowiemy sie czegoś nt. prognoz
To, że dla Golab to może być ogromna szans wiemy - rynek w Polsce 100 mln a na pd Europy 1 mld (pomidory i górki ) też wiemy.
Jesli ruszy to dla takiej spólki może oznaczać przesiadke z roweru do F1
dla mnie ten projekt to rewela, ale kto tym kieruje nie bardzo wiem. Nowy właściciel nie z branży, ruchy a w zasadzie bezruch nowicjusza - do dzisiaj nic konkretnego nie wiemy. Uważam, że szuka kogoś komu sprzeda spółkę i projekt, choć ten ruszy w tym roku po zamknięciu unijnej dotacji. Jesli chce mieć z tego więcej musi podciągnąć kurs w górę, bo z pułapu 30 gr rozliczy się po nominale, a mógłby spokojnie po 75 gr (do tego kurs odniesienia przez dłuższy czas w granicach 0,9 - 1 zł)
Jak dla mnie mamy czas cen okazyjnych
Zarząd Poltopsu poważnie myśli o przeniesieniu produkcji - Stare, fabryczne budynki zostaną prawdopodobnie wyburzone, bo nie nadają się na lofty.
-produkcja miała być oparta o hiszpańskiego partnera i współwłaściciela Henryk Golab S.L., spółce, która od 20 lat jest największą firmą strzygącą owce na Półwyspie Iberyjskim i która zapewnia dostęp do surowca porównywalnego z australijskim merynosem, to się zmieniło. Poltops opuszcza Żagań? Firma szuka innego miejsca na fabrykę
Dodano: 16 marca 2013, 13:04
z tego wynika, że póki co to mają miejsce na kolejny element produkcji, a grunty w miescie są dobrymi aktywami
Najważniejsze by uruchomili projekt na etapie produkcyjnym
Ważniejsze niż obecje notowania są obroty - gdyż do determinuje elastyczność papierka. Co mi z akcji, gdzie obrót sięga zawrotnych kilkudziesięciu (kilkuset) akcji? Nir rozumiem podniecenia atakiem na 50.....