Najlepszy dla kursu byłby jednodniowy lub dwudniowy spadek w ramach korekty A-B-C. W przypadku równości fal C=A dołek wypadłby gdzieś na poziomie 33-34 grosze. Dobrze gdyby tam gdzieś też było zamknięcie jutrzejszej bądź wtorkowej sesji. Wskaźniki schłodziłyby się na tyle aby w następnym ruchu atakować nawet 50 groszy.
Lubie spokoj na tej spolce, korekta byla do poziomu 0,36 teraz konsolidacja musi nastapic/zebranie walora i scenariusz wykresow bedzie sie toczyl odpowiednimi torami.
teraz to już tylko regularny spadek,
i wątpię, żeby w ciągu najbliższych m-cy wróciło w rejony 0,39
ta spółka to jedna wielka porażka
i przestńcie pieprzyć, że jest więcej warta,
bo nigdy rynek nie będzie płacił za to g..... wiecej jak 0,30 gr
a przynajmniej nie obecnie
Zamknięcie na 35 groszach już byłoby super. Wiadomo 34 grosze byłyby lepsze. Ale nawet close na 35 groniach schładza ładnie wskaźniki i pozwala oczekiwać ataku na 50 gr.
Połowę swoich zakładanych zakupów zrobiłem po 36 groszy. Druga połowa stoi na 35 groszach. Co prawda zasięg korekty wychodzi mi na 33-34 groszach ale może być to tylko dolnym cieniem machnięte i stojąc tam w kolejce mogę się nie załapać.
Gram na ruch w stronę 50 groszy i potencjalne 40% do wyjęcia. Zobaczymy jak będzie
Dnia 2013-07-23 o godz. 16:28 ~normalny napisał(a):
> jeszcze bedziecie narzekac bo nie wiecie co kupujecie to
> syf jak erg epd atlantisy i inne ......
Lepiej schłodziłoby wskaźniki zamknięcie na 35 groszach ale co zrobić jak podaż nie ma siły. Muśnięte zostało 35 groszy dzięki czemu odkupiłem akcje. Korekta A-B-C może zostać uznana za odbytą. Zrobiona na małych obrotach ledwie poprawiła falę A a na zamknięciu nawet i to się nie udało. To dobrze rokuje. Bardzo dobrze spisał się fib 38.2% wzrostu od 28 gr do 41 groszy który zatrzymał spadki.
Liczę teraz na ruch wzrostowy w kierunku 50 groszy. Najważniejszy cel to pokonać rejon 40-41 groszy.
Z kresek wynika że korekta ABC do 34 groszy zakończyła się i wracamy do wzrostów. Myślę że będziemy w tej fali atakować 50 groszy. Najpierw trzeba się jednak uporać z poziomem 40-41 groszy.
Wskaźniki schłodzone, dno uklepane. Nie widać było chęci sprzedaży w dołku, Pozytywne info z dzisiaj. Moim zdaniem warto teraz kupować i brać udział w ataku na 50 gr.
I znowu się korekcimy, tym razem na wyższej półeczce. Ta korekta jak narazie jest bardzo podobna do poprzedniej. Dzisiejszy spadek do 43 groszy schładza wskaźniki do tego stopnia, że pozwala na przebicie 50 groszy w następnym ruchu.
Niemniej najlepszym rozwiązaniem dla kursu byłby dalszy niewielki spadek w ramach formacji ABC do 41 groszy. Gdyby jutrzejsze zamknięcie wypadło na tym poziomie byłoby super. Moznaby założyć śmiało koniec korekty ABC na tym poziomie. W okolicach 41 groszy leci dodatkowo fib 38.2 co daje dodatkowe wsparcie. Ewentualne zamknięcie na 41 groszach schładza wskaźniki do tego stopnia że można spodziewać się ruchu do 55groszy czyli poziomów z czerwca roku 2012.
Strasznie płaska ta korekta. Wygląda to tak jakbyśmy mieli atakować te 50 groszy w nadchodzącym tygodniu. Może być ciekawie. Podaż kompletnie nie naciska.
a po co ma podaz naciskac, skoro prognozy na ten rok dla MIT to 32 mln EBITDA, co daje przy C/Z = 10 poziomy powyzej 2zl? oddają ci, co nigdy nie inwestowali dłużej niż kilka dni (ze strachu) i zarobili kilkaset zł :) albo ci, co kisili akcje żeby je oddać byleby na zero wyjść (nie powinni wogóle inwestować na giełdzie)
http://stooq.pl/n/?f=710826&search=+mit+mobile
ciekawe tylko czy prognozy się sprawdzą, ja szczerze powiem że watpie, no ale w kazdej bajce jest ziarno prawdy.
Sprzedałem akcje kupowane w przedziale 35-36 zł dokładnie miesiąc temu. Zysk 42%. Typowany scenariusz zrealizował się w pełni.
Chyba nieźle. Nie widzę teraz za bardzo potencjału do dalszych dynamicznych zwyżek ale mogę się mylić. Tak czy siak zysk jest i to całkiem konkretny.
W razie większej korekty może się znowu skuszę. Ale przecena musiałaby być większa niż kilka groszy.
Korekty będą prawdopodobnie na coraz wyższych poziomach.
Spółka skrajnie przeceniona o dobrych wskaźnikach fundamentach i perspektywach. Duża liczba spółek już dawno odrobiła spadki cen z okresu z kryzysu.
Powodzenia w czekaniu na dużo niższe ceny. Korekty oczywiście po drodze będą się zdarzać, żeby nie było że naganiam.