• wyniki Autor: ~kar [89.79.65.*]
    jw kiedy za 4 kw?
    ciezko tu o informacje ;/
  • Re: wyniki Autor: ~wojtek [5.173.170.*]
    28 luty-zima ostra na ukrainie do tego vrla plus nowe umowy i maszyna by ruszyła-kilka złotych za akcje mogło by być-ale to tylko pobożne życzenia...
  • Re: wyniki Autor: ~kumaty [213.162.68.*]
    jak ustalili "pyry" westa nie produkuje prawie nic lub wcale nic. a wiec wyniki finansowe zapewne tez nie wykaza nic ! (bo i po co jak _kasa z rynku_ jest joz sciagnieta.
    i niby kto zechcial by je oddac(pieniodze) czyli wymienic pozadna zlotowke na smieciowe (bezwartosciowe) akcjie ukrainskiej Valkowni
  • Re: wyniki Autor: ~ALEK [89.73.154.*]
    te kumaty chcesz do dzioba
  • Re: wyniki Autor: ~123456rtv [83.20.188.*]
    Kumaty ma niestety rację . Jak pisały ,, Pyry" lada moment skończą się pieniądze na bieżąca działalność a potem tylko w najlepszym układzie układ . A jak nie to ?
    ING ratuje kapitał pewnie do końca ale przy takich obrotach trudno nawet podbić kurs.
  • Re: wyniki Autor: ~senn [77.253.61.*]
    jak juz ustalili "123456rtv" z niejakim "kumatym" nadchodzi armagedon ....
    nic tylko wlosy z glowy rwac, sprzedawac na wyscigi kto pierwszy, kto wiecej i kto taniej ...

no, poplakalem sie normalnie ze smiechu.....

ile akcji Westy macie chlopaki ? gdzie stoicie chlopcy z koszyczkiem ? a moze z doskoku chcecie dobrac ?
  • Re: wyniki Autor: blokowy [95.144.183.*]
    3 kwartał to okres kiedy funkcjonował już zakład odzyskiwania ołowiu z zużytych akumulatorów co powinno w znaczącym stopniu wpłynąć na koszty materiałów.
    Zima to również okres żniw dla takich firm jak Westa.
  • Re: wyniki Autor: ~ligiec [37.30.6.*]
    głupiemu nie tłumacz bo i po co...
    jak będzie to wszyscy już niedługo zobaczymy.
    spółka jeśli nie zbankrutuje- w co osobiście wątpię chyba że będzie tzw wałek- może mieć przed sobą najlepsze lata i bynajmniej nie myślę tu o akumulatorach do samochodów. Nie chce mi się pisać tego wszystkiego- zainteresowani znają lub znajdą info o nowych możliwościach pojawiających się na horyzoncie. Najbliższe lata mogą przynieść ogromne wzrosty ale kto z nas będzie jeszcze siedział na tej spółce po cenie z dziś dnia? Pewnie nikt.
  • Re: wyniki Autor: ~wojtek [5.173.155.*]
    nigdy nie wierz w to co pismaki piszą ze stockwatcha-teraz uśpienie i o to chodzi,tu jeszcze w tym roku nie jeden fund będzię się pakował,utrata płynności?a która spólka z gpw jest płynna??//
  • Re: wyniki Autor: ~123456rtv [83.20.162.*]
    Został ostatni m-c. i ostatnia okazja pozbycia się papieru.

http://stooq.pl/n/?f=675642&search=+westa
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.228.158.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: wyniki Autor: ~12345 [89.228.158.*]
    Dnia 2013-01-23 o godz. 15:29 ~123456rtv napisał(a):
    > Został ostatni m-c. i ostatnia okazja pozbycia się papieru.
    >

zasrańcu uważaj bo to może być ustani twoj wpis....gówniarzu jeżeli ci coś nie odpowiada to spadaj bo cie dopadną i będziesz gorzko żałował
  • Re: wyniki Autor: j23_znowu_nadaje [46.113.30.*]
    A moje wsparcie działa poprzedni opór z utęsknieniem popatrzę jak bryknie bezpowrotnie na 0,84 i domkniemy lukę.

Nie kopcie się z gołodupcami nie mają akcji szukają wrażeń

J23
  • Re: wyniki Autor: ~sylwuś [83.23.62.*]
    J23 doradż mi czy warto jeszcze uśrednić przy średniej 1.05?
  • Re: wyniki Autor: lew429 [83.238.58.*]
    Autor: ~123456rtv [83.20.162.*], 2013-01-23 15:29
    Został ostatni m-c. i ostatnia okazja pozbycia się papieru.

Rekomendacje DM BZ WBK SA kupuj a teraz jak oni chcą wejść w spółkę to bzdury wypisują.
    A ludziska głupie w to wierzą.
    HA ha papier wszystko przyjmie.
    Sprzedawać , dalej będę miał niżej.
  • Re: wyniki Autor: ~brando25 [89.73.154.*]
    Jak są złe rekomendacje to tylko brać.

Jak się
    leje krew trza kupować.
  • Re: wyniki Autor: lew429 [83.238.58.*]
    2012.01.09 rekomendacja KUPUJ cena docelowa 5,40 dwa miesiące później Concorde również KUPUJ
    W danej chwili największy udział i tak ma OFE ING oczywiście pomijając Vankeria Consultants
    Czyli tak jak kolego mówisz piszą sprzedaj to znaczy kupuj.
    To prawda:)
    Ostatnio też było odwrotnie.
  • Re: wyniki Autor: ~zackwhit [89.73.154.*]
    Będzie spoko.

Wybicie w niedługim czasie.

JAK anale ofiary mówią sprzedaj trzeba brać.

Ich rekomendacje się z niczym nie pokrywają.
  • Re: wyniki Autor: ~wojtek [5.173.11.*]
    bracia ukraincy gdzie vrla???????...się pytam...
  • Re: wyniki Autor: ~zibi [89.73.154.*]
    bracia ukraincy gdzie vrla???????...się pytam...

spokojnie jest gitara bedzie dobrze.
  • Re: wyniki Autor: lew429 [213.241.62.*]
    Teraz jest kumulacja, główna wygrana przewidziana na początek marca.
    Kto zna wysokość wygranej może się wpisać.
  • Re: wyniki Autor: ~dds [178.183.249.*]
    kolego zadnego zkladu odzyskiwania olowiu w WESTA nie ma
    kTOS CWANY PUSCIL PLOTKE
    BO TA WESTA zadnego takiego zakladu nie URUCHOMILA
    wiec nie rozsiewaj NIEPRAWDY

jesli bedziesz dalej tak robil
    to podam cie do knf
  • Re: wyniki Autor: brando25 [89.73.154.*]
    kolego zadnego zkladu odzyskiwania olowiu w WESTA nie ma
    kTOS CWANY PUSCIL PLOTKE
    BO TA WESTA zadnego takiego zakladu nie URUCHOMILA

jesli bedziesz dalej tak robil
    to podam cie do knf

WŁAŚNIE ŻE MA.
  • Re: wyniki Autor: ~sylwuś [83.20.178.*]
    do kogo pijesz?
    Dnia 2013-01-25 o godz. 18:06 ~dds napisał(a):
    > kolego zadnego zkladu odzyskiwania olowiu w WESTA nie ma
    > kTOS CWANY PUSCIL PLOTKE
    BO TA WESTA zadnego takiego
    > zakladu nie URUCHOMILA
    > jesli bedziesz dalej tak robil
    to podam cie do knf

przeczytaj i przekonaj ludzi o treści tego artykułu do kogo należy zakład odzysku akumulatorów....................................

"Vesta" przygotowuje się do uruchomienia nowego zakładu przetwórstwa zużytych baterii / New Business i rozszerzonego

Nowy zakład jest wiodącym producentem baterii - corporation "Vesta". - Na zero odpadów, recyklingu zużytych baterii "Rex" ("Rekuperatsiyasvyntsyu") ilość 40000 ton (. 3.000.000 szt.) za rok rozpocznie pracę w maju tego roku, szef Dniepropietrowsk Obwodowej Administracji Państwowej Ołeksandr Vilkul .
    "Tworzenie nowoczesnego kompleksu bez odpadów, recyklingu zużytych baterii korzystny dla naszego regionu w aspektach ekonomicznych i środowiskowych. Czystsza produkcja była głównym warunkiem do rządu regionalnego w projektowaniu i budownictwie. Ilość roślin będzie czystą, przetwarzania odpadów bez rozwiązania problemu unieszkodliwiania zużytych baterii w Ukrainie" - cytat O.Vilkul prasową obsługę Dniepropietrowsk Obwodowej Administracji Państwowej. Inwestycje w przedsiębiorstwach budowlanych to 775 milionów USD. Planowane jest utworzenie 300 miejsc pracy. Po osiągnięciu zdolności projektowania oczekuje wpływów do budżetu i funduszy pozabudżetowych przekracza 50 mln USD rocznie.
    Według służby prasowej, "Rex" jest pierwszym na Ukrainie i WNP ustawiony zakaz recyklingu odpadów z zasadą akumulyatoriv.Za zamkniętej pętli zostanie ono przetworzone wszystkie elementy baterii, w tym elektrolitem, co roku do środowiska ponad 20 tysięcy. ton. Wykonany w głównej recyklingu baterii będą wykorzystywane w produkcji nowych krystalicznych baterii - siarczan sodu w produkcji szkła, polipropylenu i granulowanego żużla - w budownictwie drogowym. Według projektu, produkcji będą wykorzystywane tylko wilgoć z opadów atmosferycznych - deszczu i śniegu. Tak więc, oczyszczanie wody w środowisku procesu nie zauważyć w komunikacie. Zdaniem ekspertów, obecnie w wykorzystaniu Ukrainy będzie 6,5 milionów baterii. Wcześniej, zauważyć, że Corporation projekt odzysku ołowiu (główny surowiec do produkcji baterii) pozwoli 30-50% redukcja kosztów zakupu ołowiu, która jest wytwarzana w kosztach baterii jest 75%. Projektu jest stworzenie baterii zakład recyklingu został uruchomiony w lecie 2008 roku. Ustalono wówczas, LLC, "Rex", z kapitałem zakładowym w wysokości 5 milionów, w której 100% udziałów należy do "Vesta-Dniepr". Pierwotnie planowane do uruchomienia elektrowni korporację prowadzenie odzyskiwania do końca roku 2010.
    Reference: IOR "Vesta" (Wind Energy Solar Technologies akumulacja) powstała w 2002 roku w ramach innowacyjnego projektu "Rozwój i produkcja nowych autonomicznych zintegrowanych systemów energetycznych z wykorzystaniem systemów solarnych turbiny wiatrowe i magazynowania energii. " "Vesta" jest liderem w sprzedaży akumulatorów ołowiowo-kwasowych w WNP (akcje na Ukrainie - 31%, w Rosji - 12%). Zawarte w pięciu największych producentów baterii w Europie. Manufacturing Corporation koncentruje się przede wszystkim na działalności "Vesta-Dniepr" i "West Industrial" całkowita roczna ilość 7,6 milionów jest uzależnione wyniki batarey.Za w 2011 sprzedaży i produkcji baterii korporacji wzrosły o 18% i 20% w porównaniu z roku 2010.

http://www.companion.ua/Articles/Content?Id=182859

od września trwa dyskusja
  • Re: wyniki Autor: lew429 [213.241.62.*]
    Czyli są piękne perspektywy ale są te magiczne słowa "może rozpocznie przetwarzanie"
    Dlaczego nie piszą konkretnie rozpocznie w maju i finał.
  • Re: wyniki Autor: ~wojtek [5.173.105.*]
    no to mamy 27 lutego nadzwyczajne walne zgromadzenie!!!
  • Re: wyniki Autor: ~karlsmen [95.40.15.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/WESTA-ISIC-S-A-Convening-Notice-and-Instructions-for-Shareholders-for-EGM-to-be-held-on-27-February-2013-2746822.html

no to może pod to ruszymy troche do przodu :)
  • Re: wyniki Autor: ~dds [178.183.254.*]
    nic waznego na walnym nie ma ot wymiana glow

CO DO URUCHOMIENIA ZAKLADU ODZYSKU OLOWIU

SKORO NIE MA O TYM ANI JEDNEJ WZMIANKI RAPORCIE
    ANI O PRZYGOTOWANIACH DO TEJ CZYNNOSCI
    ANI O ZADNYM URUCHOMIENIU NIC NIC PISALI
    ANI O ZADNYCH PLANACH Z TYM ZWIAZANYCH
    DO TAKICH RZECZY SA ZOBOWIAZANI .......TO RAZ

A DWA WESTA ISIC

A WESTA - to dwie Kompletnie rozne firmy
    przeczytalem dokladnie sprawozdania kwartalne za 2 i 3 kwartach
    w zadnym z nich NIE BYLO ANI JEDNEGO ZDANIA o zakladzie odzysku olowiu

KNF I PROKURATURA CZEKA
  • Re: dds [178.183.254.*] Autor: ~12345 [89.228.158.*]
    Dnia 2013-01-26 o godz. 16:44 ~dds napisał(a):
    > nic waznego na walnym nie ma ot wymiana glow

CO DO
    > URUCHOMIENIA ZAKLADU ODZYSKU OLOWIU

SKORO NIE MA O TYM
    > ANI JEDNEJ WZMIANKI RAPORCIE
    ANI O PRZYGOTOWANIACH DO TEJ
    > CZYNNOSCI
    ANI O ZADNYM URUCHOMIENIU NIC NIC PISALI
    ANI O
    > ZADNYCH PLANACH Z TYM ZWIAZANYCH
    DO TAKICH RZECZY SA
    > ZOBOWIAZANI .......TO RAZ

A DWA WESTA ISIC

A WESTA - to
    > dwie Kompletnie rozne firmy
    przeczytalem dokladnie
    > sprawozdania kwartalne za 2 i 3 kwartach
    w zadnym z nich
    > NIE BYLO ANI JEDNEGO ZDANIA o zakladzie odzysku olowiu
    > KNF I PROKURATURA CZEKA

1. Nie twierdziłem a pisałem o polemice od września o której nie masz zielonego pojęcia.
    2. 11 września 2012 roku nastąpiło otwarcie tego zakładu recyclingu. Konsultowałem te zdarzenie o czym już pisałem.
    3. Westa Dnierpro - Ukraina to 2. spółka emitująca papiery wartościowe, mająca niezależna władze WZA, posiadająca 99% udziału w zakład Westa Industrial wytwarzająca akumulatory i obydwie podlegają innej Weście zarejestrowanej na Cyprze należy posiadać minimum wiedzy aby zabierać głos.
    4. Nie opierzony ...... nie strasz mnie KNF, prokuratorem bo sam tam trafisz
  • Re: dds [178.183.254.*] Autor: ~sylwuś [79.186.244.*]
    ja p......e teraz prokurator knf abw cba będą nam siedzieć na głowie~12345 powinieneś jak najszybciej zniknąć sprzedaj w poniedziałek wszystko po pkc na twoim miejscu rok bym nie odpalał kompa bo cie namierzą przegrałeś sobie życie...pozdr
  • Re: Autor: ~12345 [89.228.158.*]
    Dnia 2013-01-26 o godz. 18:47 ~sylwuś napisał(a):
    > ja p......e teraz prokurator knf abw cba będą nam siedzieć
    > na głowie~12345 powinieneś jak najszybciej zniknąć sprzedaj
    > w poniedziałek wszystko po pkc na twoim miejscu rok bym nie
    > odpalał kompa bo cie namierzą przegrałeś sobie
    > życie...pozdr

czytaj uważnie...to mnie ten gostek straszy KNF.......
    mam akcje od 11 października i czekam na swój czas....

a teraz wklejam kolejny artykuł o którym wcześniej pisałem a nie ma potwierdzenia ze spółki co już zaznaczałem....

http://www.gazeta.dp.ua/read/prezident_v_dnepropetrovske_nazhal_na_knopochku

• Re: Autor: ~sylwuś [79.186.244.*]
    spoko przecież ja z ironią o tych grożbach pisze przez takich inwestorków jak dds kolejne gacie musze wywalic bo sie posikałem ale ze śmiechu łyknij se dżinksa inie bież do bani takich postów dzisiaj mi sie nie chce bo sie bawie ale sprawdze po ip w najblizszym czasie skad nasz oprawca jest a moze i go namierz i wtedy zobaczymy czym może sie pochwalic i z kim przystaje ze jest taki bezkompromisowy i tak straszy pozdr
  • Re: Autor: ~sylwuś [79.186.244.*]
    spoko już?pamiętaj we włocławku jakie drogi tacy inwestorzy......ja tez mam dosc pokazny pakiet i tez czekam każdy z nas ma wiare w westa isic koleś liczy na szybki zysk i jest nerwowy ale tak sie nie da on na pewno nie ma przyjacioł i sie musi gdzieś wyżyć na pewno używa dużo maści na odciski pa
  • Re: Autor: blokowy [95.144.188.*]
    No przecież wyraźnie jest napisane, że wchodzą w skład WESTA:
    Dniepr,
    Industrial
    Plast
    centrum logistyczne
    i ostatnia to właśnie zakład recyklingu ołowiu

Przypomnę tylko iż w cyrylicy nie ma rozróżnienia na V i W.
    A często pojawiające się w prasie 4 litery skrótu: Mieżdunarodnaja Naućno - Promyszliennaja Korporacja w języku angielskim brzmi właśnie ISIC.

Nawet w prezentacji z kwietnia 2012 roku jest wzmianka że taki zakład jest budowany.
    Janukowycz był i "nażał knopku".

• Re: wyniki Autor: ~dds [178.183.254.*]
    POKI NIE ZADNEJ IFNORMACJI O ZAKLADZIE ODZYSKU OLOWIU
    ART jest to zwykla kaczka dziennikarska

skoro rzekomo uruchomiono zaklad w 11 wrzesnia
    raport za 3 kwartal powinien obowiozkwo o tym wspomniec
    tak jak o vrla i przeniesieniu akcji.......

skoro takiego infa nie ma to znaczy ze westa zadnego takeigo czegos nie MA

inna sprawa ze tam jest mowo o firmie VESTA

na gpw jest zas WESTAISIC - to 2 kompletnie rozne nazwy.......
  • Re: wyniki Autor: ~sylwuś [79.186.244.*]
    ale daj se na luz jak jestes taki debesciak to graj na wall street a ni straszysz tu tu sa i fakty i mazenia chyba nigdy nie straciłes i nie zarobiłeś dużej kasy troche pokory
  • Re: wyniki Autor: lew429 [77.253.198.*]
    Autor: ~wojtek [5.173.105.*], 2013-01-26 12:41
    no to mamy 27 lutego nadzwyczajne walne zgromadzenie!!!

Nic ciekawego się nie wydarzy ale 5 punkt mnie z lekka interesuje.
  • Re: wyniki Autor: ~kumaty [212.95.7.*]
    a co przypuszczasz ze w puktcie 5 maja na mysli WYNAGRODZENIE akcjonariatu!(dywidenda)
    to bylby hit.
    Nie ma zysku nie ma dywiendy ale ciekawe co zrobią z zarobkami załogi.
    Pozostaną takie same?
    Wydaje mi się, że ma to duży wpływ na ogólny rozwój.
  • Re: wyniki Autor: ~wojtek [31.174.70.*]
    panowie według mojej wiedzy zakład recyklingu jest westy i działa,linia vrla jest gotowa-brak komercyjnych zamówień aktualnie,nie wiem czy musi być huczne otwarcie przez janukowycza,wiem,że linia juz działa-robią próbki,co do westy i jej przyszłosći,myslę,że w tym roku bedzie przełom-wiem,że dużo osób wiesza tu psy,,,teraz to powinni menadżerowie powalczyć o zamówienia pod nowe aku z vrla,czas pokaże co będzie,,,na walnym może być kosmetyka-tak myślę,oby nas nie zażucili akcjami po 0,50 groszy bo wtedy westa podzieli losy midasa,wezwanie też mi się wydaje bez sensu przy tej cenie,maklerzy ten rok widzą słabo dla westy?!może to ci sami co rekomendacje dawali na 6 złotych,,,pozdrawiam
    Właśnie "zamówienia pod nowe aku z vrla" podstawa, na to czekamy.
    Przemysł samochodowy się rozwijai muszą to wykorzystać.
    Produkcja akumulatorów z start/stop w okresie zimowym nie jest na tyle opłacalna co standardowe, taki wywód czytałem napisany przez analityka ukraińskiego.
    W jakim celu miała by być dodatkowa emisja i kto miał by wyłożyć kasę skoro 75% udziału ma Victor Dzenzersky z synem. A jeżeli chodzi o skup to średnia na te chwile jest w okolicach 1,1 -1,2 zł.
    Vesta Dnipro posiada swoje papiery wartościowe, emituje obligacje.
    Roczne wynagrodzenie menedżerów Vesta Dnipro WZA ustaliło na 12000 euro, wybrano również nową radę nadzorczą .
  • Re: wyniki Autor: ~wojtek [5.173.94.*]
    racja ,dlatego myślę,że do nowej emisji nie dojdzie ,zresztą wiesz tak jak ja ,że ludzie obejmowali na debiucie te akcje powyżej 11 złotych,wtopili majątki,westa osuwała się w dość szybkim tępie,jezeli by chcieli nakarmić ludzi nowymi akcjami,ciekaw jestem kto by je objął-napewno szpece od ing?!pozdrawiam
    Największe straty poniosły OFE ING, inne OFE i TFI
    500K mieli indywidualni akcjonariusze.
    Westa korzystała z dobrodziejstwa GPW w postaci IPO, nie sądzę, aby KNF zgodził się na rozwodnienie kapitału. W tej chwili spółka rynkowo wyceniana jest na 33 mln. Przy wejściu na warszawski parkiet wycena była na poziomie 590 mln.
    W najczarniejszym scenariuszu możliwa była by sprzedaż jednego z zakładu produkcji akumulatorów. Ale czy władze Ukrainy i Dniepropietrowska zaakceptowały by taki wariant Nie sadze - szybciej pomoc finansowa Podkreślano wielokrotnie w artykułach o stabilizacji pracy i płacy w Wescie... to na tyle na dzisiaj.
    Pozdrawiam
  • Re: wyniki Autor: ~dds [178.183.241.*]
    a co ich to obchodzi po ile obejmowaly akcje nasze OFERMY
    ukraincy mieli czelnosc sprzedac ackji w strasznie przewartosciowanej cenie

to nie beda mieli skrupulow by zrobic dodruk
    tym bardziej ze glowny ma 75%
    i moze spokojnie zejsc do nieco ponad 50% bez utraty kontroli w wyniku rozwodnienia dla jakies akcjonariusza .......

TO SA UKRAINcY oni wasze prawa i interesy maja w glebokim powazaniu drobne cwaniaczki z gpw o czym nailepiej swiadczy polityka informacyjna spolki
    kolego powiedz mi co MA KNF DO EMISJI AKCJI
    OBJEKCJE TO MOZE MIEC PRZY DOPUSZCZENIU SPOLKI DO IPO
    ale jak juz jest
    to moze drukowac nawet do 7 milardow jak bioton
    Dnia 2013-01-27 o godz. 20:02 ~dds napisał(a):
    > kolego powiedz mi co MA KNF DO EMISJI AKCJI
    OBJEKCJE TO
    > MOZE MIEC PRZY DOPUSZCZENIU SPOLKI DO IPO
    ale jak juz jest
    >
    to moze drukowac nawet do 7 milardow jak bioton

a prospekt emisyjny kto zatwierdza SB?
    prospekt emisyjny jest potrzebny tylko przy IPO oraz oraz ofercie publicznej czyli emisji z PRAWAMI POBORU
    emisje kierowane do konkretnego inwestora
    nie wymagaja skladania prospektu
    a nawet jakby zrobili emisje z pp w co watpie bo nie sa na tyle uczciwi
    to i tak KNF BY ZATWIERDZIL

TO BYLBY EWENEMENT JESLI BY TEGO NIE ZROBIL LUB MUSIALBY ZAWIERAC NAPRAWDE ZNACZACE UCHYBIENIA ..........

WIEC KOLEGO jesli dalej bedziesz tak naiwny jak obecnie
    to marnie wroze twoja kariere inwestora na gpw
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.