j.w.
szkoda że brak tutaj normalnych obrotów
z drugiej strony zlecenia na S to istny ser szwajcarski
jednym ruchem mozna wyciągnąć pod 12 zeta
a takie skoki są tu normalką na zakonczenie kwartałów
robia to fundy zapakowane po pachy by polepszyc sobie wyniki hehe
a może tak "mały" wzrościk pod 7_urodziny na GPW ? hehe
http://www.pb.pl/1400310,26774,akcje-decory-wzrosly-na-otwarciu-w-debiucie-o-6-proc.-do-23-90-zl
tak na marginesie to fundy maja niezłą wtopę na papierze narazie przynajmniej
Dnia 2012-06-25 o godz. 09:08 ~tfx napisał(a):
> Na stronie DM BZWBK jest aktualne AT dla Decory ma ktoś
> dostęp?
podciągam z prośbą o AT
no i mamy *10* a do 12 stoi tylko 521 papierków
mamy koniec msc i kwartału moim zdaniem fundy podciągną gdzieś w okolice 15zł minimum moge oczywiście się mylic ale przynajmniej jak do tej pory to tak było ze wyciagały w granicach 5-6 zł
Zero transakcji ale to nie nowość na tym walorze może tak czas na ruch kogoś z RN? wcześniej brali o wiele wyżej ot tak np można popatrzeć na "skromne" zakupy RB 23/2011
ja czekam do dywidendy i raportu za I półrocze, po którym kurs powinien być sporo powyżej 15zł ekspansja na rynek wschodni bedzie coraz bardziej widoczna w wynikach
Ot, już się namyśleli.
Ale po wynikach za pierwszy kwartał widać dużą poprawę.
W drugim powinno być podobnie.Wysoki kurs walut,widać służy lepszym wynikom.
Podciągam wątek bo obecna cena to śmiech na sali :)
minima kursu hehe ostatnie sesje to solidny zjazd nieuzasadniony dokładnie niczym
ktoś zbiera sobie stopy :)
bez powodu to nie spada a co gorsza nie ma tu chetnych odbierac po 6 zl.( jestem troche zaladowany po 6.20 zl. jak spadnie do 5.5 zl kupie wiecej itd. ) pozdro
Papier ciekawy i tani, jak mali wreszcie ruszą to może być niezły wynik. Przyjdzie pewnie na to poczekać, chociaż w przypadku impulsu bardzo szybko papier może wysoko pojechać. Najbliższy impuls to półroczne sprawozdanie, które już niedługo.
Dnia 2012-08-20 o godz. 22:57 ~ro napisał(a):
> prawda, niestety. na pocieszenie jednak, to co się dzieje
> na GPW mało ma wspólnego z samą spółką.
dokładnie
nie mam doświadczenia co do kontaktu z zarządem Decory, mam jedynie nadzieje, że podobnie jak gro spółek do których pisałem nie będą mieli "drobnego" w d...e i odpowiedzą na parę pytań ...w tym np. jak zarząd (a w domysle kontrachenci, banki itd) tłumaczy spadek kapitalizacji o blisko 60% w ujęciu półrocznym Firmy-Lidera w Regionie
Dnia 2012-08-21 o godz. 14:06 ~tfx napisał(a):
> Dnia 2012-08-20 o godz. 22:57 ~ro napisał(a):
>
> prawda, niestety. na pocieszenie jednak, to co się dzieje
> > na GPW mało ma wspólnego z samą spółką.
> dokładnie
nie mam doświadczenia co do kontaktu z zarządem
> Decory, mam jedynie nadzieje, że podobnie jak gro spółek
> do których pisałem nie będą mieli
> "drobnego" w d...e i odpowiedzą na parę
> pytań ...
jednak mają szacunek nawet dla drobnych :)
"Informuję, że kondycja finansowa spółki jest dobra i nie ma fundamentalnych przesłanek do spadków, jakie obserwujemy. Co więcej, od dwóch dni zauważamy wyraźną tendencję wzrostową kursu.
Potwierdzeniem tych informacji są raporty okresowe, które publikujemy. Najnowszy z nich, raport półroczny, zostanie opublikowany 31 sierpnia.
Raporty giełdowe spółki są dostępne do wglądu na stronie internetowej www.decora.pl w zakładce 'Relacje inwestorskie'. Zachęcam do zapoznania się z ich treścią.
Nie wynika z tego za wiele no ale zobaczymy nadchodzacy raport
Ja jednak osobiście sądziłem, że przy tak niskim poziomie kursowym moze zarząd zdecydowałby sie na jakiś skup ale pożyjemy zobaczymy
Dnia 2012-08-22 o godz. 23:27 ~doremi napisał(a):
> powinno odbic do 10 zl a po rap. do 13 zl. pozdro
no powinno ale kluczowa sprawa beda wyniki a te juz lada dzien
jak narazie to to co sie zmienilo to obroty z kilkuset do kilku kilo na sesje widac tez wieksze zlecenia na K ktos tam sie przebudzil :)
Warto wspomnieć jeszcze wczorajszą rekomendację DM Millenium "kupuj" -->11,80zł
""Spółka od kilku lat zwiększa przychody ze sprzedaży artykułów przeznaczonych do dekoracji i wykończenia wnętrz, a obecny rok będzie według naszych prognoz najlepszym w historii. Pomimo panującego spowolnienia, poprawie ulegną również zyski operacyjne, zaś raportowany zysk netto dzięki dodatniemu saldu z pozycji finansowych będzie ponad trzykrotnie lepszy niż w ostatnich dwóch latach. Nawet w scenariuszu, który nie zakłada powrotu do wysokich marż sprzed kryzysu, obecna wycena spółki w naszej ocenie nie odzwierciedla jej wartości"
"Również wysokie dyskonto do spółek z grupy porównawczej jest naszym zdaniem nieuzasadnione. W związku z tym rekomendujemy zakup akcji Decory"
Dnia 2012-11-16 o godz. 09:42 ~ftt napisał(a):
> Jak przekroczyli ? Chyba niedokładnie czytasz ten raport,
> bo ja widzę że te wyniki są takie jak prognozy dmmillenium,
> na 3 stronie ich raportu...
Sorki ale pisałem z pamieci jednak niewiele sie pomyliłem ...1,8 mln w ostatnim qw to bedzie z paluszkiem w ... :)
Pięknie! dalej mamy 6 OFE na pokładzie!
w porównaniu z innymi spółkami gdzie OFE powychodziło nawet 100%
Decore wciągali w 2012 widać jak świeże bułeczki hehe nie dość, że nie sprzedlai to znacznie zwiększyli swoje zaangażowanie na spadkach!
Lider WARTA wzrost zaangażowania o 453,5% !!!!
OFE Warta
Decora 1 681 470 1,75% 300 239 0,32% wzrost r/r o 453,5%
OFE AXA
Decora 2 207 019 2,30% 1 383 639 1,44% wzrost r/r o 59,5%
100% było i na Amice.Kiedy z 3.3 wzrosła na 7.Było trzymać do dziś.A ile % to teraz?No cóż.Papier wciąż dla myślących. Dzięki i powodzenia gdzie indziej.
KUPIŁEM SYFA W 2012R BARDZO WYSOKO MAM PONAD 70% STRATY SPRZEDAŁEM W OKOLICY 6 ZŁ SPORY PAKIET A DZIS NIKT NIE CHCXIAŁ MI DAĆ NAWET 5,89 ZŁ ALE LOS CO ROBIĆ Z TYM SMIECIEM TRZYMAC CZY ODDAC PKC - JAKIE WY MACIE SREDNIE I CZY TRZYMACIE TO COŚ CO TYLKO SPADA
Ja tam trzymam.I liczę na pokaźne wzrosty.Po zniszczeniach wojennych na Ukrainie pobyt na wyroby Decory znacznie wzrośnie.Zakład na Białorusi będzie pracował pełną parą.