to jedyna mozliwosc aby odebrac akcje chorym leszczom. madrzy wiedza ze upadlosci nie bedzie. ktos kto zna prawo upadlosciowe dobrze wie ze bedzie pozytywne info.
= jesli wierzciele nie wplaca naleznych kwot to postepowanie musi byc umorzone a jesli pani syndyk nie zgodzi sie na dzialania naprawcze z wlasnej kieszeni zaplaci za wszystkie koszta, wiec nie ma innego wyjscia aby ratowac spolke
informuje was ze na tym forum siedza platni agenci mafii. jak czytaja czasami bzdury to celowo wami sie bawia. powtarzam nie dac sie nabrac mafii. trzymac akcje. beda musieli z waszym akcjami sie pogodzic i pompowac kurs bo gruba kasa bedzie do zarobienia
Nazwał bym ich raczej ''spółdzielnią samopomoc chłopska'' ;)
Ale zgadzam się z jednym: NIE WARTO ODDAWAĆ AKCJI... Przynajmniej ja nie sprzedaję!
A każdy niech wyciągnie własne wnioski,czy chcę sprzedać ,czy też nie...!
znam ludzi ktorzy przezywaja okropne dramaty na skutek dzialan tej mafii. a mysle ze tychludzi jest cala masa, ktora tu siedzi na forum. dlatego do nich kieruje zeby nie oddawali za darmo akcji, nikt dla kilku drobnych nie odwazy sie doprowadzic do upadlosci spolki aby odebrac im te marne pare groszy
dla madrego inwestora jest to wspanaily torcik. z mala kase mozna kupic firme i zarobic grube miliony. akcji wszystkich jest tylko niecale 8,5 mln. skupic wiekszosc, podbic kurs do 100 zl, zrobic split 1:50 i znow nowa emisje
zeby przegonic leszcza zaniza sie celowo kurs albo ubiera sie w innego smeicia. ubrali w beefsan, teraz beda probowac przegonic leszczy ubieraja w urlopy. nie dac sie......
Ale powiem jedno że trzymanie papiera jest też ryzykowne bo jeśli ma być inwestor to chce kupić jak najtaniej a tak może być tylko jedno.
Jaka by nie byla decyzja sądu dla mnie nie ma naczenia-jak będzie pozytywna sprzedam z zyskiem jak negatywna dokupię bardzo pokazny pakiet akcji po 65 gr. bo wiem że wtedy dopiero wejdzie inwestor
Tak jak pisał śp.prezio "są chętni do przejęcia ale stawiają warunek" aby spółka była postawiona w stan likwidacji.Może to być nawet firma z UGRYZIONYM JABŁKIEM w logo :)
akumulować ! akumulować ! toczę kulkę już pewien czas, jest ciężka i czekam spokojnie, aż przyjdzie czas na wymianę - ale na ZŁOTĄ ! Pozdrawiam cierpliwych i ciężko pracujących.
Nie wiem,może się mylę ale wszystko wskazuje na to że poniżej 1,60 to oddają drobni którym nerwy zaczynają puszczać a i całkiem możliwe że cwaniaczki między sobą trochę towaru obrócili aby zbić kurs.
Obroty już wczoraj siadły ładnie,zobaczymy jak się dzisiaj skończy.
No i dopięli swego! Stopniał szybki wzrost 50%....
Ogólnie widać iż tego nie robią leszcze. Gdyż obrót na volumenie jest praktycznie ''nijaki''
Schemat działań na zbicie kursu jest taki:
ZAWSZE : na otwarciu idzie większy pakiecik na wyrzucenie. Następnie pilnują żeby kurs nie urósł i dokładają co 3-5groszy kolejny pakiet na S
Tym samym stopili cały wzrost.
Dziwi mnie tylko kto teraz im odda ,gdyż na 1.48-1.50 było (i jeszcze jest) wsparcie.
Przebicie tego wsparcia otwiera praktycznie drogę na 1.30-1.09
Tylko znów pytanie ,kto im po tyle odda?
Radzę się przyglądać czy nie będą jutro próbowali przerzucać między sobą...!
Moim zdaniem powinno nastąpić teraz odbicie od lini wparcia. Lecz nie wiemy o co idzie ta gra......
Lecz ''bardzo nieładnie'' ustawiane są ograniczenia kursowe (widełki). Tak ,aby kurs zbytnio nie odbijał. Lecz jak spada, nikt tego nie robi tak rygorystycznie wysoko?
Czyżby pracownik kontrolujący na gpw walor techmexu, robił to umyślnie?!
Tego nie wiem, lecz na prawdę dziwne rzeczy się dzieją... Tym bardziej iż ostatnio również na widełkach był pół sesji.... (vide słynny wzrost syndykowej;)
Zauwazalny jest straszny brak konsekwencji na tej spółce. Skoro spadki tłumaczyliście działaniami spekulacyjnymi jakiejs mafii ( przy malym obrocie) to czym wytłumaczycie ten wzrost (również przy stosunkowo malym obrocie)? W każdym razie jesli spółka faktycznie nie upadnie to mozna na niej zrobic niezły interes wiec chyba warto zaryzykowac.
Dzisiejszy wzrost to efekt tego o czym pisałem wcześniej.
Na 1.48-1.50 była linia wsparcia
Od niej wystąpiło silne wybicie.Którego zasięg zatrzymał się na 2.28(silny opór spotęgowany wypowiedzią Pani syndyk na łamach parkietu...
A którego zniesienie obserwowaliśmy przez poprzednie dni (-50%)
Jest to mówiąc w uproszczeniu: korekta krótkiego trendu spadkowego.Kontynuująca ''jakiś'' trend wzrostowy
Miejmy nadzieję iż przynajmniej średnioterminowy...
Jednak dzisiejsze zamknięcie jest ok!! Nie ma przesadzonego wzrostu,więc i jutro jeżeli tylko nie przesadzą z podbiciem,spodziewam się że na koniec sesji powinno być zielono....
Dla nas korzystniejsze są powolne, aczkolwiek równomierne wzrosty
I mam nadzieję ,że w końcu pojawi się jakieś info z planami restrukturyzacji,i naprawy spółki...!
tak,gdyż jak w coś nie wierzę, to nie kupuje akcji...!
Nie interesuje mnie zabawa na giełdzie w tzw.dywersyfikację....
Jak kiedyś powiedział jeden z analityków znanej firmy...: jeżeli się wierzy w spółkę która ma perspektywy,to dywersyfikowanie traci sens. Gdyż albo się wchodzi i zarabia. Albo się traci bo patrzy...
Jeżeli by przyjąć Pana tezę, iż info pojawiło by się między weekendem, to faktycznie w poniedziałek znów by widełki wisiały pół sesji...
Z drugiej strony, jeżeli info o likwidacji układowej pojawiło by się nawet i dzisiaj, to i tak zaraz zawiśnie kurs na widełkach....
Obecnie kurs między 1.70>>>2.28. To niecałe 60groszy taniej!!!!
Jeżeli ktoś uważa że teraz jest drogo, to niech weźmie kalkulator i zobaczy ile to procentów niżej...!
I dzisiaj również przestraszyli 'słabych' stawiając batoniki na ''S''
A wypłoszeni zaczęli im oddawać.Efektem kurs ze wzrostowego, zrobił się ujemny...
To nie zaniżanie tylko trzeźwa ocena sytuacji. Piątkowe info należy ocenić negatywnie, gdyby pojawił się inwestor strategiczny to byłoby info, a grupa inwestorów indywidualnych to tak naprawdę dzieci we mgle spowijającej Texa.
Jeżeli dzisiaj (dzień przed rozprawą sądową ), Bank wyraził aprobatę na objęcie tych akcji w zamian za dług, po nominale 2.70 to są 2 wyjścia:
-albo ma ofertę już na te akcje po cenie równej, lub wyższej...!
-albo wie że wynik rozprawy będzie na tyle pozytywny, iż mu się te akcje opłaca objąć...!
W przeciwnym razie by zrobił wszystko ,żeby ich nie obejmować. A wolał ściągnąć dług z wierzytelności, zamiast obejmować akcje ŻEBY STRACIĆ...!