Pozwoliłem sobie na małe spostrzeżenia.
Po ostatnich wynikach i wydarzeniach otaczających spółkę zakupiłem ją na dłużej do swego koszyka.
Patrząc na zaniżone wskażniki C/WK oraz porządne prześwietlenie spółki przez audytorów celem zakwalifikowania jej do indeksu respect sądzę, że powinna ona przynieść w średnim terminie stopę wzrotu ok 100%.
W ostatnim czasie mieliśmy do czynienia z mocnym odreagowaniem i wzrostem niektórych walorów o kilkaset procent.
Dlatego takich spółek jak Ropczyce jest niewiele na giełdzie, które mogą pochwalić się dobrymi fundamentami i pozytywną AT.
Walor w ostanim terminie wyrysował trend wzrostowy wybijając kluczowe opory.
Mamy drogę otwartą do poziomów 50% Fibo zlokalizowanych w rejonach 44 zł.
pozdrawiam silny akcjonariat , bo widać , że nie bardzo jest komu zbywać silny walor.
Nie dziwie sie bo po co kombinować i skakać po papierkach szukając wrażeń, jak można nic nie robiąc prawdopodobnie zakoasować 100% w 10 miesięcy.
Witaj , ze wszystkim się zgadzam i stawiam że to będzie w 4-6 miesięcy , potrzebujemy tylko dobrego raportu z informacją o zamknięciu i rozliczeniu opcji , pozdr
rownie dobrze niedowartosciowane sa azoty tarnow a przypominam ze ! nie maja opcji! ale co najwazniejsze sa wystawione do prywatyzacji a do tego przejmuja spolke chemiczna w niemczech juz nie mowiac o kondycji finansowej ale to tylko taka dygresja jak chcecie miec ciplutkie ubranka to kupujcie ropczyce ( bankruta)
dzienki bankier za rekomendacje wskoczylem po 15.70 i nie zaluje oddam jak piszesz przy 44 twoje ceny sie elegancko sprawdzaja, a tak na marginesie kto to fubonuci??? bo niezle typy daje
dzisiejszy wzrost kursu przy spadającym rynku świadczy o sile papieru i zaufaniu do mnie przez ludzi co czytają.
Nie mylić proszę forwardów z opcjami,
Ropczyce rozliczyły opcje i ich nie maja od wiosny.
Na forwardzie mają w tej chwili na każdym dolarze 60 gr zysku, to będzie extra zysk w 2011 r.
Co do EFR i kilkudzisięciu inncyh spółek którę prognozowałem, sprawdziło się ok 90% typów, więc statystyka gra.
Dziękuję tym co czytają i nie dyskutują a konsekwentnie realizują swoje cele
1bankier juz naganial w krosnie nawet tworzyl spodzielnie i skonczylo sie jak wiem
2 to gowno rosnie tylko dlatego jak juz wspomniane krosno bo niski c/wk
3 jak uwazacie ze c/wk jest niskie i od razu wam da 44 zl tu wspomniane to ja jzu nic nie mowie i lece na azoty i na borku usredniac ale trzymam kciuki ale proponuje przyjzec sie raportom a o opcjach to juz nie wspomne
nie chesz nie czytaj jestem dyslektykiem ale to nie przeszakdza mi byc dobrym inwestorem !! lepiej mnie zacznij czytac to zaczniesz zarabiac wejdz na puls biznesu na propozycje do portfela ostatnio jakis miesiac temu doradzalem im comarch kupilem za 69 jeszcze wczesniej proponowalem im krb kupilem za 7 mozesz to sprawdzic w datach i jakie byly kursy a ile wynosily po u[plywie okolo 2 tyg
Dnia 2009-11-26 o godz. 15:02 kostolany napisał(a):
> nie chesz nie czytaj jestem dyslektykiem ale to nie
> przeszakdza mi byc dobrym inwestorem !! lepiej mnie zacznij
> czytac to zaczniesz zarabiac wejdz na puls biznesu na
> propozycje do portfela ostatnio jakis miesiac temu
> doradzalem im comarch kupilem za 69 jeszcze wczesniej
> proponowalem im krb kupilem za 7 mozesz to sprawdzic w
> datach i jakie byly kursy a ile wynosily po u[plywie okolo
> 2 tyg
a ja nie jestem dyslektykiem, a inwestorem jestem bardzo dobrym, wiec ucz sie od lepszych a nie pisz bredni...na ropczycach jestem od 16,30 zł...wiec zamilcz...
zapytaj sie go jak tam TFO i 9 zl hahahah jak pisalem ze polowa czarnek to mocny opor to nie bo 9 zl :) hahah przebili opor ale na chwile wtedy trzeba bylo sprzedawac
Chyba sie popłaczę. Jak pomyślę za ile kupowałem i zobaczę ile % zarobiłem to przesada. Wiele razy na tym forym pisałem"SIEDZIEĆ I CZEKAĆ" kto mnie słuchał wyszedł na tym dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Trzeba tylko czasu. Pozdrawiam bankiera 1972, który wnikliwie analizował spółkę i wierzył w nią ślepo jak ja. Tlko slepa wiara zaprowadzi nas do celu.
Pozdrawiam cały wierny akcjonariat .
30 zł jest realne. Również obstawiam za. Ale na wszelki wypadek ustawiam stop-lossa po przekroczeniu 26 zł gdzieś między 26-28 mamy linię oporu na tym papierze. Ale nie wiem czy czekanie w następnym cyklu giełdowym na tym papierze na 44 zł nie byłoby dobrym pomysłem... Może ktoś się wypowie, może jacyś biegli w falach Eliota?
Witam Panowie chce przystapic do waszej grupy mace swietna wiedze,czu pomozecie mi zainwestowac na Ropczycach,bede bardzo wdzieczna,ucze sie dopiero.Pozdrawiam
Bankier1972 jak wyrocznia przeprowadził naszą trzódkę przez ocean spadków i Ropczyce suchym korytarzem przeszły przez dzisiejszy wodospad.
Mało tego Ropczyce wisały na widłach.
Nie zapeszając ale skoro takie fundamenty C/WK poniżej 0,5 i maszynka do robienia kasy, bo spółeczka ma zamówień od liku, nie dziwne , że i zyski kwartalne 8 mln, to te 44 zł w przyszłym pierwszym półroczu mozemy zobaczyć, to nie sen.
W zasadzie to na teoretycznym dziś w dogrywce było 43 zł +120%, ale wiadomo to było sprawdzam: 17 kilo drobych ciułaczy na podazy i nie ma dalej niczego:).
Wyrocznią bankier nie jest , ale gro kasy idzie z nim zarobić jak typuje spółkę,
Ropczyce w tym miesiącu kreslą niezły trend wzrostowy, kiedy inne małe spółki w większości korektują się.
Ja zakopałem papier jak Immo, odkopałem przy cenie 17,20 jaką bankier wróżył w przeciągu 2 lat, teraz zakopałem Ropczyce.
Chwała , że są tacy ludzie, oj chwała
spółka po silnych wzrostach weszła w fazę krótkoterminowej korekty , możliwe zejście do poziomów 16,30 jako ważne wsparcie rejonów średniej kroczącej 45 sesyjnej oraz 61,8% zniesienia Fibo fali wzrostowej od poziomu 13,60zł.
Kolejne wsparcie to 15,65 jako minimum lokalne świecy wybicia z dnia 19.11 tego roku.
Prognoże jednak w średnim terminie podtrzymuję, papier silny fundamentalnie
po tej rekomendacji w 3 tygodnie kiedy rynek spadał wy mieliście 50%.
zresztą nie chce mi się dalej szukać,
kto mądry zastosuje, kto głupi nie zrobi tego a potem szydzi bo mu gul śmiga:)
dobrej nocy
Nie wiem czy się tych 14-15 w ogóle doczekasz:P. Radze przeanalizować sobie spółkę w rozkładzie tygodniowym (spółka cały czas jest w trendzie wzrostowym - jak wiadomo z trendem się nie walczy).
Osobiście trzymam spółkę długoterminowo, poprawiająca się sytuacja na rynku i w spółce pozytywnie będzie wpływała na kurs.
pozwoliłem sobie przypomnąć opInie BANKIERA1972, jego analizy zazwyczaj sa trafne, dziwię się czemu ta spółka ma tak małe zaintersowanie wśród inwestorów, wyniki będą bardzo dobre, a kurs akcji wałkuje się w okolicy 16 zl, ta spólka dawno powinna być w okolicy 30-40 zl
Dnia 2011-04-02 o godz. 16:35 ~asd napisał(a):
> slabo przepowiadasz!!!!!!!!!!!!!!
to co napisał bankier bedzie miało miejce tylko w odpowiednim czasie
może to i dobrze. Widać jak spada nagle obroty się pojawiają. Pozostaje czekać na wyniki za I kwartał. I po razkolejny się łudzimy, że wreszcie wyrwiemy się w kierunku północnym z tego nieustannego marazmu. Ja siedzę dalej i czekam.
Dnia 2011-04-21 o godz. 21:55 ~Paweł napisał(a):
> może to i dobrze. Widać jak spada nagle obroty się
> pojawiają. Pozostaje czekać na wyniki za I kwartał. I po
> razkolejny się łudzimy, że wreszcie wyrwiemy się w kierunku
> północnym z tego nieustannego marazmu. Ja siedzę dalej i
> czekam.
Paweł wyniki za pierwszy kwartał będą kiepski,dopiero trzeci kwartał będzie przełomem.Trzeba czekać.