• Energa-co dalej? Autor: ~darek [83.28.206.*]
    Fundacja reprezentuje wszystkich akcjonariuszy, którzy podpisali umowę z nią. Nic się w tej materii nie zmienia. Jeżeli Orlen chce przejąć 100% akcji, to nie jesteśmy się w stanie temu przeciwstawić, ale już dla wspólnego interesu (i podstawowej sprawiedliwości) musimy przypilnować , żeby cena była godziwa, odpowiadająca rzeczywistej wartości spółki ! Z upływającym czasem szanse na „dogadanie się” z Orlenem są coraz większe. Popsuć szyki może jedynie sprzedaż akcji przez akcjonariuszy i przekroczenie przez Orlen 95%. Ale nawet jeżeli się to uda to Orlen nie zapłaci mniej niż 18,87 zł (przez najbliższe 12 miesięcy).

https://www.facebo
    ok.com/przeciwnaduzyciom/?locale=pl_PL

-ze swojej strony dodam co pisałem wielokrotnie,tylko GG jest w stanie walczyć o wyższą cenę,pozostali,nie wychylą się nawet "złotówką" z własnej kieszeni,więc każdy racjonalny akcjonariusz Energi powinien już dzisiaj zgłosić się do p.Trzciństkiego z pytaniem,Jak mogę pomóc?
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Ja usłyszałem ,że mogę pomóc 1,5% podatkiem i darowiznami ,
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~darek [83.28.206.*]
    wiem wiem,w co drugim poście o tym wspominasz ten 1,5%,dla mnie to oczywista oczywistość,elementarna przyzwoitość a nawet obowiązek,że jeżeli ktoś walczy również w moim imieniu to należy go wspomagać na miarę swoich możliwości
    Zobaczymy, ilu pracowników zrzeszonych w Fundacji sprzeda. Teraz sprzedając te akcji po niegodziwej cenie ,znowu utuczą norweski fundusz i inne . Skandal 31- 18,87= tyle zarobią na nas
    Po jakiej cenie Orlen może zrobić emisję akcji ,czy ta cena 18 ,87zł też ich jakoś obliguje ,czy można taką emisję działania zaskarżyć ??
    draństwem byłoby żeby Energa robiła emisję pod przejmowane aktywa Orlenu po cenie emisyjnejniej niższej niż cena obecnego zaproszenia,czyli min.18,87 zł
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Dnia 2025-12-12 o godz. 15:15 ~darek napisał(a):
    > draństwem byłoby żeby Energa robiła emisję pod przejmowane aktywa Orlenu po cenie emisyjnejniej niższej niż cena obecnego zaproszenia,czyli min.18,87 zł

Oj tam, zaraz draństwem.
    P. p.o. prezesa powie nam, iż Energa zrobiła emisję rynkowo.
    Mogą zrobić emisję po 1 zł.
    Tylko skoro chcą 100 %, pomijają wezwanie to wszystko się "kupy" nie trzyma?
    Jak te aktywa poprzesuwają skoro nie mają 100 %.

• Re: Energa-co dalej? Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    jak by nie patrzeć wielu z nas obecna cena nie satysfakcjonuje plus możliwość przesunięcia podatku o rok sprawia że i tak czekamy na kolejną ofertę ze strony Orlenu
    mimo dziwnych obrotów obstawiam że nie skupią 95% w tej wersji zaproszenia a przekonamy się o tym 22.12 - może wtedy na gwiazdkę podniosą cenę i będziemy mieli prezent na święta
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~Thor [89.64.16.*]
    dlaczego 22.12 jest datą mającą znaczenie ?
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~ptak1234 [46.112.105.*]
    https://www.trojmiasto.pl/biznes/
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    22.12 dokonana ma być transakcja zakupu przez Orlen akcji z otrzymanych ofert zaproszenia więc myślę że Orlen tego dnia powinien poinformować ile ofert otrzymał i ile akcji kupił
    Również, 22.12.2025 r., Sąd Apelacyjny, ogłosi wyrok w sprawie dywidendowej nr 1.
    cyt.Akcjonariusze zrzeszeni w fundacji posiadają w sumie prawie 8 mln akcji, co stanowi niemalże 1,9 proc. akcji - mówi Jan Trzciński, założyciel Fundacji "To co najważniejsze", skupiającej 1000 akcjonariuszy mniejszościowych Energi. - Mamy nadzieję, że Orlenowi nie uda się zebrać na tyle dużo akcji, aby osiągnąć 95 proc. głosów w spółce, co pozwoliłoby mu wykupić resztę przymusowo. 

Czytaj więcej na: https://www.trojmiasto.pl/biznes/Orlen-skupuje-akcje-Energi-Akcjonariusze-nie-chca-sprzedawac-n211757.html?strona=0#opinie 8 + 3 funduszu gdzie reszta akcji ?
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~ptak1234 [37.31.30.*]
    https://m.youtube.com/watch?v=t2or22iB18E&fbclid=IwVERDUAOqQ4NleHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR6lEldtpKXHkUzz3nSruI9UAsTiRDCkFW8_eAhELovEb2HaefMrRmYXlPTReg_aem_Eu4rqR6Jwe_QIVmQYORmCQ. Pan Jan
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~tor [31.61.183.*]
    Do wypowiedzi Pana Jana nic dodac nic ująć zwlaszcza podkreslic trzeba fakt ze wyceny dobrych firm na gpw są wysokie Powiem wiecej nawet boje sie ze sprawa Energa zakonczy sie zbyt szybko bo zaraz cos tam zapewne na gorce kupie
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~ptak1234 [37.31.30.*]
    Jeżeli 5 lat temu Orlen(tfu) zaksięgował sobie 21zł +przez 5lat zarobili 10 zł na akcje ,to nam plują w twarz, jeszcze mogą się zachować godziwie ,a my zapłacimy duże podatki i wilk i owca będzie cała.
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~fan22 [46.175.109.*]
    Super sprawa, choćby nas łorlen wykupił przymusowo to mamy kasę do obrotu. a po latach sądów nawet kasę z dopłaty do krzywdzącej wyceny zaproszenia. Gdzie wady?
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=15165249&strona=1
    W treści tego wątku jest diagram a w nim.m.in
    -squeez out po prawomocnym wyroku uchylającym uchwałę delistingową -ryzyko oceny ceny w squeez out na podstawie treści wyroku ze sprawy o delisting bo ten sam przepis decyduje o wysokości ceny
    skutki ewentualnego stwierdzenia że cena akcji w wezwaniu 8,35 zł nie odpowiada wartości godziwej
    -wpływ na cenę akcji w squeez out
    -wpływ na cenę akcji w przypadku kolejnego delistingu
    -wpływ na prawidłowość wezwań ogłoszonych przez ORLEN po 8,35 zł-roszczenia odszkodowawcze zbywców akcji w wezwaniach ,ryzyko kary administracyjnej
    -wpływ na ocenę prawidłowości działania sprzedających akcje ENERGA w wezwaniach /czy nie sprzedali po zbyt niskiej cenie/ -argument dotyczący niedozwolonej pomocy publicznej-SASIN

-uważam,że finalnie cena wykupu przymusowego bedzie w okolicach ceny godziwej,nawet po tym zaproszeniu,jego wolumenie 4,35 mln akcji po 12 sesjach widać,że Orlen gdyby tylko chciał osiągnie 95% głosow w pierwszyn podejściu,ale transakcje kilka groszy wyżej ceny zaproszenia mogą świadczyć o tym,że chce zrobić to w drugim podejściu,podaż i popyt kilka groszy powyżej ceny zaproszenia jest pod pełną kontrolą "grubego" i nie jest to "gruby" który odważył się konkurować z Orlenem,raczej chodzi o wyższą ofertę
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Dnia 2025-12-14 o godz. 07:09 ~darek napisał(a):
    > https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=15165249&strona=1
    > W treści tego wątku jest diagram a w nim.m.in
    > -squeez out po prawomocnym wyroku uchylającym uchwałę delistingową -ryzyko oceny ceny w squeez out na podstawie treści wyroku ze sprawy o delisting bo ten sam przepis decyduje o wysokości ceny
    > skutki ewentualnego stwierdzenia że cena akcji w wezwaniu 8,35 zł nie odpowiada wartości godziwej
    > -wpływ na cenę akcji w squeez out
    > -wpływ na cenę akcji w przypadku kolejnego delistingu
    > -wpływ na prawidłowość wezwań ogłoszonych przez ORLEN po 8,35 zł-roszczenia odszkodowawcze zbywców akcji w wezwaniach ,ryzyko kary administracyjnej
    > -wpływ na ocenę prawidłowości działania sprzedających akcje ENERGA w wezwaniach /czy nie sprzedali po zbyt niskiej cenie/ -argument dotyczący niedozwolonej pomocy publicznej-SASIN
    >
    > -uważam,że finalnie cena wykupu przymusowego bedzie w okolicach ceny godziwej,nawet po tym zaproszeniu,jego wolumenie 4,35 mln akcji po 12 sesjach widać,że Orlen gdyby tylko chciał osiągnie 95% głosow w pierwszyn podejściu,ale transakcje kilka groszy wyżej ceny zaproszenia mogą świadczyć o tym,że chce zrobić to w drugim podejściu,podaż i popyt kilka groszy powyżej ceny zaproszenia jest pod pełną kontrolą "grubego" i nie jest to "gruby" który odważył się konkurować z Orlenem,raczej chodzi o wyższą ofertę

Czyli jak piszesz, wygląda na to, że 17.12 mogą podnieść kurs do 22(?) i przedłużyć zaproszenie.
    Przymusowy też po 22, bo po co miałby płacić więcej jak nie musi.
    cenę II etapu podałem przykładowo,jako zwyczajowe +20%,dodatkowo na Bielańskiej była mowa o "pokojowym" rozwiązaniu problemu z nami,ba nawet powoływali się na zalecenia rady nadzorczej Orlenu by zadnych "siłowych" rozwiązań nie stosować,m.in. dlatego zakładam rozwiązanie z dywidendą
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~am [109.241.216.*]
    nie mam takiej wiedzy jak Wy dla mnie to skupuje ktoś na zlecenie orlenu który mu odda co skupil a otlen przekroczy 95 i zrobi przymusowe po 18.87 tracac tylko trochę biorąc w cenach 18.90do 19 zamiast robić wezwanie po np25 obym sie mylil
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Dnia 2025-12-14 o godz. 19:11 ~am napisał(a):
    > nie mam takiej wiedzy jak Wy dla mnie to skupuje ktoś na zlecenie orlenu który mu odda co skupil a otlen przekroczy 95 i zrobi przymusowe po 18.87 tracac tylko trochę biorąc w cenach 18.90do 19 zamiast robić wezwanie po np25 obym sie mylil

Za twoją teoria przemawia że ktoś się wycofał w ostatnich dnia z kupna bo maja już 95%?. Zastanawiające czemu się wycofał bo trzeba te akcje zaksięgować przed 17? Żeby się zapisać? Bo mają 95%. Możliwości wiele ale aż trudno mi będzie uwierzyć że esalians tak łatwo sprzedał -
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Dnia 2025-12-14 o godz. 07:09 ~darek
    > -uważam,że finalnie cena wykupu przymusowego bedzie w okolicach ceny godziwej, .

- obecny.kurs 18,87
    - wartosc godziwa zakładam nim wartość księgową 31
    Przeskok z 18,87 do 31 zł to aż wzrost 65% !!!!!!

4,6x 4 mld(bo min.tyle będzie wynosiła ebitda za 25')=18,4/0,414=44.44 zł,tyle wynosi godziwa cena za Energę,więc wk za Energę to nadal prawdziwa okazja
    Dnia 2025-12-14 o godz. 14:56 ~darek napisał(a):
    > 4,6x 4 mld(bo min.tyle będzie wynosiła ebitda za 25')=18,4/0,414=44.44 zł,tyle wynosi godziwa cena za Energę,więc wk za Energę to nadal prawdziwa okazja

I tego się trzymajmy, to im zależy na odbiciu Energi z rąk Orlenu ,jak nie wykonają zadania to polecą .
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~xxx [46.227.36.*]
    najbardziej zenujace w tej sytuacji jest to ze to sa groszki dla takiej firmy zeby godnie sie zachowac... pewnie wiecej wydali na te reklamy co ciagle leca...
    przed nami ważny tydzień,więc przypominam,cudze chwalicie,swego nie znacie,sami nie wiecie co posiadacie ............

https://drive.google.com/file/d/1KfbM8-P8U9QpWRpbZWiAAxHAA_ymadDR/view
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~tor [31.61.180.*]
    Wazny tydzien bo zblizają sie słowianskie Szczodre Gody dzień zwyciestwa światla nad ciemnoscia Dadżbog / bóg słonca i dostatku / powinien najbardziej wierzących wynagrodzic wyzszą ceną za Energa Nowi notable ktorzy po ciemnych wiekach Hunow przejeli wladzę pierwszych cudow juz dokonali ale jak to w zyciu bywa wielu jest niedowiarkow i chce bardziej widocznych efektow ich dzialalnosci a nie rozmnozenie kasy do 18.90 -niektorzy uwierzą przy 23 inni dopiero przy 31 a niedowiarki tylko przy 47 zł Broniąc nowych notabli dodam ze cud roznozenia kasy jest chyba najbardziej nieosiągalny Z przekazow swietych medrcow wiemy ze kiedys rozne wielkie cuda sie zdazały ale niestety nigdy nie dotyczyły kasy Powiem wiecej powstało nawet podejrzenie ze tylko dlatego o nich pisano zeby od nas poprzez datki wydębić kasęJakby tam nie bylo to teraz jestesmy w srodku waznych wydazen i niech Dadżbog czyli Bóg ktory daje poprzez notabli dając cenę o 20 zł wyzszą wykreuje 800 ml zł - napewno wszycy uwierzą PS Arskiozan na wszelki wypadek bogow zydowskich nie odrzucamy bo chcemy miec wszystkich po swojej stronie Heheeee
    7 miejsce na bankierze świadczy że papier jest "gorący",nie wiadomo jedynie czy "gorący"bo parzy i będą wyrzucać na wyścigi,czy "gorący" bo tak dobry,ze będą kupować na wyścigi
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~ptak1234 [46.112.109.*]
    Ci co dzisiaj kupią akcje już nie mogę się zapisać, chyba?
    moim zdaniem to bez znaczenia, kupno kilka groszy wyżej zaproszenia by finalnie odpowiedzieć na zaproszenie,ma sens tylko w dwóch przypadkach
    -kupujący wie,że cena będzie podniesiona
    -kupyjący miał już akcje Energi wcześniej,uśrednia "w górę"zysk bedzie miał podobny bo 3x6=18 i 6x3=18, nawet gdy podwoi "stary" pakiet,jednak "wdzięczność"Orlenu-bezcenna
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~arskiozan [2.137.140.*]
    Szanowny ,tor , wiara, religia i pieniądze są w bardzo silnym i nierozłącznym związku .Niektórzy doświadczają w tym
    związku cudów np. rabin ,który w sobotę znalazł portfel z dolarami . Westchnął do Boga i z soboty zrobił się piątek.
    Inni zrezygnowali z cudów by obronić swe pieniądze.np. Jak uczniowie Pana grali w kości ,to podjął kości Pan Jezus i wyrzucił liczbę niemożliwą w tej grze. Wtedy uczniowie zakrzyknęli chórem ... Panie Jezu ..bez cudów .. my tu na pieniądze gramy. Dla nas posiadaczy akcji Energi nie wiadomo ,która sytuacja jest lepsza. Niech stanie się cud i Orlen wykupi akcje
    po należytej cenie. Czy lepiej niech zrezygnuje z cudów / zaproszenie , skup na slupy itp / i niech nie cuduje jak nas okraść. Zgadzam się z Twoim wezwaniem . Niech nas wszyscy bogowie mają w opiece.
    I co dalej?

Dnia 2025-12-15 o godz. 13:53 ~IP napisał(a):
    > I co dalej?
    >

Kto sprzeda to sprzeda ,nawet Orlenowi w zaproszeniu ,później wezwanie po godziwej cenie
    mam mala sugestie. jak ktos musi lub chce sprzedac niech sie ustawi na 18,88 i sprzeda kazda ilosc, a nie bez sensu sypie orlenowi po 18,86 a i 2 gr zawsze wiecej ;-)
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~Gość [37.47.150.*]
    Nie sprzedawać i nie robić się w wała. Przez 10 lat nie było dywidend to teraz akcja powinna kosztować 35 zł. za akcję!
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~płozowy [88.135.182.*]
    Mondrego to i warto posłuchać.

https://www.facebo
    ok.com/przeciwnaduzyciom/?locale=pl_PL

-p.Trzciński tłumaczy,prosi,apeluje a "ochłapożercy" swoje,sprzedają na wyścigi, 4.5 mln akcji od 27,XI w tym ok.2,7 mln tylko kilka groszy drożej od zaproszenia Orlenu,do środy pewnie do 5 mln dobijemy z wolumenem-przypadek?nie sadze
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~Wieloryb [83.5.240.*]
    Dnia 2025-12-15 o godz. 18:51 ~darek napisał(a):
    >
    > do środy pewnie do 5 mln dobijemy z wolumenem-przypadek?nie sadze

Nie ma co panikowac, 5mln to nawet na waciki Orlenowi nie wystarczy. No i jeszcze jedna wazna rzecz - pare procent z tego odkupili drobni.

ja nie panikuję,ja się dziwię,że mając wszystko podane przez GG na tacy,2 profesjonalne wyceny,wiedząc o 2 nowiutkich elektowniach gazowych w przyszłym roku,planach przenoszenia do Energi aktywów oze za 5-10 a może nawet 20 mld zł,czyli skokowym wzroście potencjału Energi,mimo to, ktoś te akcje sprzedaje w milionowych ilościach -Ciebie to nie dziwi/zastanawia?
    azoty daly orlenowi kontrpropozyjne to i energa powinna zrobic wezwanie na swoje akcje XD
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~Wieloryb [83.5.240.*]
    Dnia 2025-12-15 o godz. 19:31 ~darek napisał(a):
    > mimo to, ktoś te akcje sprzedaje w milionowych ilościach -Ciebie to nie dziwi/zastanawia?

Część to słupy, o tym już wielokrotnie było wspominane, a część drobnych sprzedaje bo po prostu boją się że gigant zrobi ich w ch.. w sposob, ktorego nie są w stanie przewidzieć i w związku z tym racjonalne argumenty nie trafiają. Ale większość to jednak słupy wg mnie.

no właśnie,słupy,nie zaden "grubas" który odważył się pomieszać szyki Orlenowi,jeżeli to masz na myśli,to pełna zgoda
    Dnia 2025-12-15 o godz. 19:31 ~darek napisał(a):
    > ja nie panikuję,ja się dziwię,że mając wszystko podane przez GG na tacy,2 profesjonalne wyceny,wiedząc o 2 nowiutkich elektowniach gazowych w przyszłym roku,planach przenoszenia do Energi aktywów oze za 5-10 a może nawet 20 mld zł,czyli skokowym wzroście potencjału Energi,mimo to, ktoś te akcje sprzedaje w milionowych ilościach -Ciebie to nie dziwi/zastanawia?

Z tymi milionami to przesada, sprzedał ten, co grał znaczonymi kartami ,część liczy ,że odkupi taniej {oby tym razem się przeliczyli ) Jak emeryci nie wymiękną to czeka ich nagroda , trzymam kciuki za Pana Jana
    Dnia 2025-12-15 o godz. 18:51 ~darek napisał(a):
    >
    > https://www.facebo
    > ok.com/przeciwnaduzyciom/?locale=pl_PL
    >
    > -p.Trzciński tłumaczy,prosi,apeluje a "ochłapożercy" swoje,sprzedają na wyścigi, 4.5 mln akcji od 27,XI w tym ok.2,7 mln tylko kilka groszy drożej od zaproszenia Orlenu,do środy pewnie do 5 mln dobijemy z wolumenem-przypadek?nie sadze

A to może, jakieś pożyczone akcje ktoś przerzuca, aby drobnicę wystraszyć.
    Perełka jest tylko jedna, a wszyscy słyszeliśmy, jak mówili, jakie to wartościowe aktywa dla Orlenu.

pod jednym z postow fundacji na fb (tym z filmikiem na moscie) ktos wrzucil fajny tekst co wyplulo ai na temat zaproszenia orlenu. warto przeczytac jak prawo obchodza a tyle krzycza o standardach korporacyjnych
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~tor [31.61.180.*]
    Trzeba przyznać ze Orzeł misternie przygotował plan zaproszenia tj pomimo niskiej ceny zaproszenia zapewnil sobie duzy potok sprzedazy akcji - czesc drobnicy sprzedającej akcje czy słupy to zbyt mało na wytlumaczenia tego co obserwujemy na sersjach Wytlumaczenie znajdziemy jak orzeł opublikuje dane ile akcji skupił i czy te dziwnie duze zakupy z prawej tez wejdą w tą pulę - w/g mnie nie
    pomimo niskiej ceny zaproszenia zapewnil sobie duzy potok sprzedazy akcji - 
    -z tą niską ceną,nie przesadzaj,mogli dać po średniej z 3 miesięcy czyli okolice 15 zł,ta gównoburza wokół tego zaproszenia Orlenu,szczególnie "łowców okazji" ktorzy wskoczyli w Energę po 20'jest zwykłą hipokryzją,lub całkowitym niezrozumieniem różnicy między zaproszeniem do sprzedaży akcji,a wezaniem delistingowym czy wykupem przymusowym akcji.
  • Re: Energa-co dalej? Autor: ~Mikus [84.72.235.*]
    Dnia 2025-12-16 o godz. 07:59 ~darek napisał(a):

> -z tą niską ceną,nie przesadzaj,mogli dać po średniej z 3 miesięcy czyli okolice 15 zł,ta gównoburza wokół tego zaproszenia Orlenu,szczególnie "łowców okazji" ktorzy wskoczyli w Energę po 20'jest zwykłą hipokryzją,lub całkowitym niezrozumieniem różnicy między zaproszeniem do sprzedaży akcji,a wezaniem delistingowym czy wykupem przymusowym akcji.

Czyli co, to jest wysoka cena? Akcje warte 46-60 conajmniej, a oni dają 18. Sam kupiłem na debiucie jak i później przed '20.

Po prostych ludziach którzy nierzadko dostali akcji pracownicze, lub odziedziczyli akcje po kimś z rodziny, nie ma co oczekiwać, że będą znali różnicę między zaproszeniem, a wezwaniem. Sam Orlen to podsyca, z mojego DM otrzymałem sms "ENERGA SA trwa skup akcji. Zapisy przyjmujemy internetowo i telefonicznie do 17.12.2025" Taka wiadomość dla niezorientowanych może być niepokojąca, nie napisali Orlen łaskawie zaprasza do sprzedaży, tylko trwa skup i data do. Nawet tu ludzie pytali na forum czym grozi to jak nie sprzedam...

• w zaproszeniu nie ma nic odnośnie ceny godziwej,cena godziwa w odniesieniu do aktywów spółki to inna kwestia niż np. propozycja odkupu/zaproszenie do sprzedaży po 18,87 zł,stan zastany przez obecną ekipę to średnia notowań 20-25 ok.9,5 zł więc z tego punktu widzenia to 100% więcej niż handlowano spółką przez ostatnie 5 lat-o tym piszę,nie odnoszę się do godziwości ceny względem aktywów Energi,bo to nadal ochłap,dane są jasne,przez ostatnie 5 lat przemieliło się 120% ff,ze średnią 9,5 zł(9,5396 zł) Wolumen obrotu 43,718 mln szt,można się na to obrażać,ale liczby nie kłamią
[x]
ENERGA -0,53% 18,74 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.