Na pewno papier nabierze adekwatnego wigoru , oczywiście do dalszych zwyżek kursu w następnych tygodni / miesięcy , przecież ten papier jest wręcz niedowartościowaną spółką wśród wszystkich spółek energetycznych . …
Otóż 1,5 roku temu , oczywiście ustawiłem „ Stop Lossa ” na 12 złotych do odwołania i teraz muszę się porządnie zastanowić , czy dobrze zrobiłem z tą moją własną wyceną tej energetycznej spółki ?❓?. …
PGE płaci ogromne kwoty na uprawnienia do emisji CO2. Kontrakty terminowe na emisję CO2 - Cze. '25 i - mocne kup? https://pl.investing.com/commodities/carbon-emissions
Ci pajace z DM BOŚ przed ostatnim razem , rekomendowali spadek akcji PGE do 6 złotych , a teraz w wszystkich portalach biznesowych wszystko zostało skasowane , przecież to jest chore . …
Dosłownie , jak założyłem ten napisany wątek 6 maja , to wtenczas napisałem o kursie 10 - 12 złotych , a ci wielcy znawcy / eksperci wyraźnie pisali o spadkach do 6 złotych :)))
Dopiero tą nową rekomendację , BOŚ wystawił 16 maja na 12,50 złotych , a gdzie byli oni , jak pisałem o kursie 10 - 12 złotych , chyba byli całkowicie zamroczeni w tych akcjach PGE , akurat nie inaczej . …
A co powiedzą akcjonariusze Azoty Tarnów , co DM BOŚ rekomenduje spadek na 17 złotych , a teraz wyraźnie kosztują 24 złotych i wnet wszystkie rekomendacje znikną ze wszystkich portali finansowych , przecież to jest chore . …
Negocjacje w sprawie umowy na budowę elektrowni jądrowej w gminie Choczewo mogą potrwać nawet dwa lata. Niepewny jest model finansowania inwestycji, która wymaga pomocy publicznej, na co musi zgodzić się Komisja Europejska
Pomoc publiczna nie jest potrzebna wystarczy wydzielic aktywa weglowe zaplacic za nie te wiatraki na baltyku beda kosztowac tyle co atom a uzytkowanie ich ti 15 lat a atomu 25 lat
Teraz przydała by się rekomendacja JP Chase Morgan , akurat nie inaczej . …
PS. Dobrze pamiętam , jak w 2017 roku wydali rekomendację na 15 złotych , akurat nie inaczej . …