Nie licytuje tak wysoko.
Zbyt mocno rozwodnili papier.’, dopiero po anulowaniu bandyckiej emisji możemy rozmawiać o poszanowaniu praw inwestor indywidualnych. Sady dzialaja dajmy im pracować!!!
Chciałem zapisać się na nową emisję, wypełniłem podanie, w którym określiłem ile akcji chce kupić i za ile. Odmowiono mi mailowo, poniewaz Werewkij uznał, ze nie jestem INWESTOREM PROFESJONALNYM, a nawet gdybym sobie załatwił stosowne zaswiadczenie i już byl był to nie zdążę wpłacić na nową emisję.Przekupiona KNF nie zaaregowala. Cala nadzieja w prokuraturze i sadach luksemburskich. Warto by tez powiadomic Najwyższą Izbę Kontroli i prokuratury w Polsce.
Nie od października tyko rok temu mówiłem. Że będzie jak już ale wasze zakończenie wojny i anulowanie emisji itp brednie są codzien tyle że pomysły wam się kończą
po anulowaniu emisji wejściu Ukrainy do EU i debicie na innej giełdzie to ja bym nie wykluczał że kiedyś te akcje będą po 2k to wcale nie takie nierealne w najbliższej dekadzie
: ✅ Cena godziwa 70 - 100 PLN~Kolber odpowiada zwiedzamnet2025-01-04 09:11IP 188.146.10.*
Zgadza się ale to już będzie zapewne na innej giełdzie. Po wejściu Ukrainy do Eu Kernel będzie na zupełnie innym poziomie finansowym to już twój partner pisze o wejściu do uni nie ja więc może pierw czytaj ze zrozumieniem jeśli potrafisz a później ewentualnie komentuj hahah janusze
Misia cena godziwa to 7,50 i koniec proroctwa. Tyle merytoryki . Poniekąd miał nie pisać na tym forum towarzysz ale to znacznie jest ponad jego siły forum i czuje się odpowiedzialny aby narzucać nam swoje zdanie. Zresztą nic nie wnoszące ani znaczące! Spasiba towarisz
a w wartości księgowej jaka wartość stanowią grunty i ile razy tansze są niż w EU ? Weź pod uwagę że tam maja czarnoziemy. C/Z dla spólki spokojnie może byc 20-30 więc oblicz przy jakim rocznym zysku te akcje mogą tyle kosztować i moim zdaniem to wcale nie takie nierealne. Ceny w Eu są kilkakrotnie wyższe a ziemi jeszcze więcej. Poza tym napisałem tylko że to wcale nie taka znowu fantastyka przy zbiegu bardzo kosztystnych okoliczności ja nie uważam ze to zupełnie nieprawdopodobne. Szansę na taki kurs za 10 lat oceniam na nie więcej jak kilka procent.
Dnia 2025-01-03 o godz. 23:46 zwiedzamnet napisał(a): > po anulowaniu emisji wejściu Ukrainy do EU i debicie na innej giełdzie to ja bym nie wykluczał że kiedyś te akcje będą po 2k to wcale nie takie nierealne w najbliższej dekadzie
Gram pod scenariusz IPO na zachodnim parkiecie. Kilka lat i to dostanę, zresztą Kernel sam z tym się nie kryje co utwierdziło mnie w zainwestowaniu w ten papier. Cena godziwa i wezwania/dziękuje. Papier stabilny jak wbite widły do gnoju...
Misiu jakoś nie kojarzę ciebie z Astarty :) no ale niech ci będzie. Ciekawe gdzie się podział Prorok bo już znikną na dlugo. Prorok jak żyjesz daj znać w nowym roku
Autor: ~emeryt_z_OFE [2.103.147.*]2025-01-08 20:23 Równie dobrze można określić wycenę forward bez Werewskiego, która nie będzie na pewno wynosiła 70 zł, ale powiedzmy około 150 zł
Dnia 2025-01-08 o godz. 23:18 ~KernelODPAL napisał(a): > cyt z innego watku > > Autor: ~emeryt_z_OFE [2.103.147.*]2025-01-08 20:23 > Równie dobrze można określić wycenę forward bez Werewskiego, która nie będzie na pewno > wynosiła 70 zł, ale powiedzmy około 150 zł > > :-)
art. 294 § 1 k.k. przewidziano obostrzenie odpowiedzialności za przestępstwo oszustwa w stosunku do mienia o znacznej wartości, wówczas osoba, która popełniła przestępstwo podlega karze pozbawienia wolności od roku do 10 lat. Ustawodawca określił, że mieniem znacznej wartości jest mienie, którego wartość w czasie popełnienia czynu zabronionego przekracza 200 000 zł.
Cóż to jest 200 tys zł ? w porównaniu do miliarda złotych ?
Werewski nie naruszył ustawy o papierach wartościowych ?
cytat Jurgena Stock byłego sekretarza Interpolu: "Obawiam się że świat przegrywa walkę z gangami i przestępczością zorganizowaną. Wzrost zasięgu, skali i profesjonalizmu przestępczości zorganizowanej jest bezpecedensowy".
OFE a z nimi polscy emeryci i Skarb Pańswa dopłacający do emerytur już przegrali.
Dnia 2025-01-15 o godz. 20:48 ~Misio napisał(a): > Skarb państwa doplacajacy do emerytur hahha no dobre pewnie mają drukarki i sobie drukują haha masakra
Dnia 2025-01-15 o godz. 20:48 ~Misio napisał(a): > Skarb państwa doplacajacy do emerytur hahha no dobre pewnie mają drukarki i sobie drukują haha masakra
Masz rację, to nie Skarb Państwa, państwo nie ma żadnychpieniędzy, pieniądze "kreują" banki i państwo okrada podatnika w postaci różnego rodzaju danin podatkowych i tutaj news dla Ciebie - to Ty dopłacasz do emerytur obecnych emerytów, bo piramida Ponziego, czyli nasz ZUS nie ma Twoich pieniędzy z Twoich składek, bo oddał je obecnym emerytom i jeszcze musiał pożyczyć na wysoki procent u Rothschildów. I jeszcze jeden news dla Ciebie - na Twoją emeryturę będą pracowały Twoje dzieci- jeśli je masz, a w związku z tym, że dżentelmeni na jednym ze spotkań Klubu Rzymskiego ustalili, że docelowo Polskę ma zamieszkiwać ok. 15,5 mln ludzi, możesz mieć problem z "godziwą" wysokością tegoż świadczenia.
Dnia 2025-01-22 o godz. 11:54 ~emeryt_z_OFE napisał(a): > Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych złożyło doniesienie do prokuratury w Luksemburgu. > Może to mieć znaczenie dla sądu. Czekamy na ustalenia
Mlyny sprawiedliwosci moze miela powoli, ale SKUTEK NAJWAZNIEJSZY
Dobre spostrzeżenie, jeżeli kernel zmieni głównego akcjonariusza jeszcze przed wyrokiem sądu to dla nowego właściciela będzie logiczne ogłosić wezwanie po wartości księgowej a wiec po około 100zl
Pomęczymy się z prezesem bo gra nieuczciwie. Nie zmieni podejścia do polubownych rozwiązań i godziwej wyceny to otrzyma od drobnych kolejne prezenty.I tak bez końca!
Dnia 2025-01-30 o godz. 11:49 ~Kernel3Cyfrowy napisał(a): > Dnia 2025-01-03 o godz. 13:45 ~Karol napisał(a): > > Zastanawiam się, czemu rynek tego jeszce nie dostrzegł > > Ekperci podlicza, rzecz jasna bez niegodziwej pseudoemisji, ze cena godziwa to 3-cyfrowka ! >
Jest już wyznaczony nowy sedzia w Luksemburgu, a więc WZA widmo może być uniewaznione jako ciężkie naruszenie praw akcjonariuszy mniejszosciowych. Teraz czekamy na decyzję o anulacji oszustwa, warto bedzie pozywać Werevke o naprawienie szkody w P.K.
"Sprawozdanie roczne Kernela za rok 2025 stało się jednym z najsilniejszych w całej historii firmy. Raport pokazuje rekordową płynność, rentowność i siłę operacji. I rozłożymy to do ostatniego rzędu. W kolejnych postach Gonzo Invest opublikuje pełną analizę wartości Kernel Holding S.A. wraz z zaktualizowanymi wycenami, mnożnikami i modelami Columbia Value Investing oraz wyjaśni, dlaczego firma posiadająca 466 mln $ EBITDA i dług netto wynoszący zaledwie 143 mln $ nie może kosz Spoiler: niezależni międzynarodowi eksperci oszacowali Kernel ponad 140 złotych za akcję. I nawet ta liczba jest konserwatywna dla firm z taką marżą, skalą i perspektywami."