Jeszcze kilka miesięcy i może przebijemy 4zl. Ciekawy jestem raportu za drugi kwartał. Jak to nie przekona inwestorów do zainteresowania się tą spółka to będzie jednoznaczny sygnał że nie znają się na biznesie.
Trzy duże koncerty + mniejsze trasy innych twórców powinny przynieść spory zysk. Chyba że “usługi obce” wszystko pochłoną czyli kieszenie naszych głównych akcjonariuszy :)
Trudno, pamiętaj właściciel dużej spożywczej spółki, z naszego akcjonariatu, nigdy nie traci, czeka z zielonym przyciskiem na impuls, ja się również tego trzymam, zerknie ile papierków w koszu i wesprze akcje z prawej, wiem to bajka, nadzieja jednak umiera ostatnia
Dnia 2024-07-02 o godz. 15:35 ~Paweł napisał(a): > No chyba właśnie to jest pierwszy raz gdy straci, już o tym wie i pewnie zapomnieć chce o tym gniocie
a skąd taka opinia że traci? na jakiej podstawie? napoje rush właśnie wchodzą do Dino, więc z tego będzie miał zarobek, jeśli brał akcje te które są nie notowane to na pewno dostał je p o10 gr jak cała reszta, więc napisz gdzie on ma stratę na tej inwestycji????
Dokładnie tak, na wykresie dziennym mamy formacje odwrócenia trendu, brakuje tylko wybicia, wg. to już kwestia godzin, nie dni, tygodni - moja opinia. Niestety lub stety to pokazuje Analiza Techniczna, którą tu wszyscy podważają i dobrze, my z AT rozumiemy, wyzbieraliśmy za drobne i czekamy, na realizacje sygnału, który na się tu rysuje z wykresów
Ty jednak... jestes pionek....a stylizowal sie na ksiecia. lolo. zlecenia zwiazane sa z xdd...ktos chcial sie dolaczyc i sprzedal eee za 4k ...ale pewnie ten expert kupil zdd po 70 hahaha
Mam nadzieję że kolega AT nie pomylił dat i nie myśli że raport będzie kwartalny.
Teraz widać że chyba tylko zdesperowani oddają akcje, jest sens trzymać. Nadal jest problem z nowymi inwestorami na NC
Jedyne co iem że może jutro się wydarzyć to publikacja raportu miesięcznego, jak dobrze pamiętam ma być zawsze do 10, a więc jutro, ale nie oczekuje tam nic czego już się nie dowiedzieliśmy od wujasa z filmików lub oficjalnego info o festiwalu. Jedyna informacja której brakuje to czy otrzymali dofinansowanie do produkcji filmu.
Może przedstawienie inwestorów?
A te zakupy jutrzejsze to jakoś nie chce mi się wierzyć
Mało spotykana sytuacja w arkuszu że stoją 4tys na kupno i nikt nie oddaje, aż mi się wierzyć nie chce. Oczywiście mając na uwadze ostatnie 2 lata obserwacji notowań tej spółki
Jak żywić NC, jest pytanie brak odp. ale coś kombinuje nasz Prezes https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/warszawska-gielda-liczy-na-sukcesje-prezes-chce-ozywic-rynek/rvmegkr
Watchout studio, to jedna z bardziej profesjonalnych firm produkcyjnych, jeśli chodzi o Polskę. "Big Love", "Sztuka kochania" o Wislockiej czy "Bogowie" o prof. Relidze z Tomaszem Kotem w roli główniej, to tylko jedne z filmów, które tam powstały. Udziałowcem w firmie i jednym z założycieli był młody Woźniak-Starak.
Przynajmniej, więc wiadomo, że nad filmem będą pracować jedni z najlepszych w swojej branży.
Jak dla mnie, to bardzo dobry dodatkowy news.
Film może być i faktycznie hitem, ale i tak kasa z niego pójdzie na „usługi obce” dla Friza i reszty. Dopóki szanowne władze spółki nie zrozumienia, nie otworzą oczu ze ich majątek może być znacznie większy z tytułu posiadanych akcji a nie świadczenia swoich „usług” to nic się tu nie zmieni choćby i wypuścili światowy hit to i tak sobie to skrupulatnie wrzuca w koszty :) Zobaczcie sobie na KRS spółkę KJW, która została założona rok temu przez Karola Wiśniewskiego i może otworzycie szerzej oczy którędy pieniądze ze spółki wyparowywuja :)
A ta restauracja, lokal gastronomiczny w Krakowie gdzie ostatnio szukali lokalu to nic innego jak kebab. W tamtym tygodniu byli w firmie zajmującej się dystrybucją produktów spożywczych do knajp i szukali mięsa na kebaby. Wiem, bo znajomi tam pracują. Czy zawiążą pod to spółkę EKIPA GASTRO? Nie nastawiałbym się. Także biznes jest skalowany, ale nie nastawiajcie się na to, że ludzie którzy tu mają mniejsze bądź większe pakiety z tego kiedykolwiek wyjdą na sporym plusie. Ci, co kupili na początku tej przygody mogli kupić w tym czasie najprostsze aktywo jak obligacje indeksowane inflacja i już byliby kilkadziesiąt procent na plusie, a nawet zwykłą lokatę bankową założyć. Oni się kompletnie nie liczą z ulicą, to dla nich dawcy kapitału, mięso armatnie. Jak ktoś tego jeszcze nie dostrzegł po takim czasie to pora się wybrać do okulisty albo wziąć zimny prysznic na ocknięcie się.
A no i dziś 10. Ktoś tu zapowiadał jakąś ostrą jazdę w górę. Jeśli to 5 tysięcy obrotu i 3% up ma to sygnalizować to ja podziękuję. Brak jakiejkolwiek płynności od miesięcy, kurs nieustannie w trendzie spadkowym i Pan Arti i WW ślepo zapatrzeni w każdy film, słowo i story influencerow należących do projektu na każdym kroku zachwalając jak to oni się świetnie nie rozwijają. Jak ktoś ma bądź miał styczność z tą branżą, jakieś rozeznanie to wie, że koszty(sztuczne), które tam generują są KOSMICZNE.
Życzę Wam wszystkim i sobie też, żebym mógł uderzyć się w pierś za jakiś czas i abyśmy mieli tutaj spółkę z której możemy być dumni na świecie na miarę CD Projektu (bo tak przecież zapowiadali, chyba pamiętacie). Narazie mamy tylko słowa i nieustanne przesuwanie terminów. Nie dowieźli do tej pory kompletnie NIC poza filmikami i współpracami, które nie są żadnym sukcesem. Kazdy influencer je ma.
Zrobili reklamę lodów, która wg mnie jest serio super i ma powiew świeżości. Chwalą się tym że można ją zobaczyć w filmiku na jakimś tam odcinku. A kilka tygodni wcześniej wielmożny prezes Wojtyca się chwalił że jest w siedzibie Polsatu. Wydawało mi się, że uzgodnili chociaż reklamę dla szerszej publiki chcąc budować świadomość firmy w tym i u starszych ludzi, którzy nie śledzą YouTube i instagrama na codzień. Niestety się tylko po raz kolejny się łudziłem. Mamy upały po +30 stopni sezon na lody w pełni, a tutaj cichutko. Może planują emisję, ale w zimie jak nikt tego już nie kupi.
Jeszcze odnośnie festiwalu i ich koncertów: Jak myślicie dlaczego tak skrupulatnie policzyli każdy paragon ile ich było, ile produktów sprzedali, jakie przychody wielkie z tego mieli, koszty przygotowania, a jedyny brakujący element i najważniejszy czyli wynagrodzenie twórców pominęli? Odpowiedzcie sobie na to już sami.
Jeszcze apropo usprawiedliwiania się akcjonariatem, które tu często pada, że mamy Pana Biernackiego na pokładzie i on nigdy nie traci.
Wyłożył na to kasę, ale już na 100% z tej inwestycji wyszedł na plus i kurs giełdowy dla niego jest nieistotny, to tylko dodatek. Wystarczyło, że sobie na wyłączność na początku produkty ekipy w swoich sklepach zaklepał, a tak było z kilkoma kolaboracjami jeszcze 2-3 lata temu i kasa mu się w moment zwróciła, a na pewno jeszcze jest na sporym plusie. Wystarczy tylko szerzej pomyśleć :)
Fajnie, fajnie... Widzę, że nawet sam sobie łapkę w górę dajesz od razu po wpisie.
Dziwne, że masz taką wiedzę - "alfa i omega", a siedzisz na forum, co chwilę nicki zmieniasz, bo zaczynałeś od "Kasa" i tracisz czas na taką "słabą spółkę".
Dzięki, też że jako "mecenas" moich pieniędzy dbasz o nie tak bezinteresownie i za darmo oczywiście.
Nie interesuje mnie to ile i co kupujesz. Wyraziłem swoje zdanie, bo od tego jest forum. Jesteś na stracie zapewne jak każdy tutaj. Też tutaj jeszcze mam pakiet na minusie więc tak, tracę czas na słabą spółkę w nadziei na ubranie innych na trochę wyższych poziomach by wyjść z tego i mieć spokój.
Mamy raporcik na stronie naszej spółki, mamy skokowy wzrost odsłon wszystkich kanałów twórców na yt +28mln w stosunku do czerwca, a cyferki ponad 135mln robią na mnie wrażenie
Żenada, a te 10 mln zł zysku w poprzednim roku, to się niby skąd wzięło.
Akcje ma Biernacki, duży pakiet akcji ma Ciszewski.
Myślisz, że January dałby pozwolenie na wyciąganie kasy ze spółki? Ciszewski w każdym wywiadzie, gdzie jest mowa o spółkach w których pokłada nadzieję, zawsze wspomina w pierwszej kolejności o Ekipa Holding.
Zobacz sobie, gdzie odbywają się wszystkie WZA spółki. Podpowiem ci, u Ciszewskiego w jego siedzibie, na dodatek jest on jednym i jedynym większościowym akcjonariuszem na tych WZA, gdzie podejmowane są wszelkie uchwały.
Widać, nie do końca masz dokładne informacje o spółce, skoro nie piszesz o takich rzeczach. A, może robisz to celowo, żeby odwrócić uwagę albo celowo wprowadzasz w błąd.
Poza tym, dawanie samemu sobie łapek w górę pod każdym wpisem robionych z innych nicków i minusowanie każdego o wydźwięku pozytywnym, też stawia ciebie w słabym świetle.
Nie pozdrawiam. Martw się o swoje pieniądze, nie o cudze, bo ja będę robił i inwestował w spółki, które będę chciał.
I dobrze jak by spółka była już wypompowana to kupowali byśmy drogo a tak to co mi wpadną dodatkowe pieniądze to sobie kupuje po parę set akcji i jest git. Dołek na pewno mamy za sobą teraz będzie kumulacja na coraz to wyższych poziomach a później okrotna pompa bo wyjadacze wiedzą co się dzieje i gdzie idziemy :)